Vastuullisuus

Toimialansa vastuullinen edelläkävijä

Yrityksemme on sijoittunut kansainvälisessä GRESB-vastuullisuusarvioinnissa kärkeen jo yhtenätoista peräkkäisenä vuotena vastuullisen kiinteistöalan toimijana sekä toimialamme kestävän kehityksen edistäjänä.

Meille edelläkävijyys tarkoittaa myös vastuullisuutta. Haluamme viedä koko alaa eteenpäin luomalla uusia käytäntöjä ja kannustamalla sidosryhmiämme kestäviin toimintatapoihin.

Tärkein tehtävämme on kuitenkin luoda vastuullisuudella lisäarvoa asiakkaillemme – autamme myös sinun yritystäsi muuttamaan toimitilat kuluerästä kilpailutekijäksi.

Miksi teoillamme on merkitystä?

35 %

Rakennusten osuus

Suomessa energian loppukäytöstä rakennusten osuus on lähes 35 %.

30 %

Rakennetun ympäristön osuus

Noin 30 % kasvihuonekaasupäästöistä muodostuu rakennetussa ympäristössä.

35 000

Vaikuttavuus

Toimitiloissamme työskentelee päivittäin lähes 35 000 henkilöä ja kauppakeskuksissamme asioi noin 95 000 asiakasta vuorokaudessa.

Ympäristövastuun tunnusluvut

56 %

Jätteiden kierrätysaste

-81,4 %

Hiilipäästöt

Vuonna 2023 vähensimme energiankulutuksen CO2-päästöjä 81,4 % verrattuna vuosien 2016-2018 keskiarvoon.

 

-11,8 %

Energiankulutus

Vuonna 2023 vähensimme energiankulutusta 11,8 % vuosien 2016-2018 keskiarvosta.

90 %

Ympäristösertifiointiaste (kiinteistöjen arvosta)

Lisäksi kauppakeskuksemme on 100 % sertifioitu.

Kuluttajat sekä eri alojen huippuosaajat hakeutuvat yrityksiin, jotka pystyvät osoittamaan toimivansa kestävien arvojen mukaisesti. Me luomme tiloja, jotka muuttavat vastuullisuuden näkyväksi.

Pirkko Airaksinen, Head of ESG

Miten sinä hyödyt vastuullisuudestamme?

Vastuullisuus on yhteistyötä – tavoitteet saavutetaan vain yhteisiä päämääriä asettamalla ja niiden eteen ponnistelemalla.

01

Pienempi hiilijalanjälki

Energiatehokkaan kiinteistön valinta ja toimitilojen ekologinen käyttö ovat merkittävimpiä keinoja, joilla yritys voi vaikuttaa oman hiilijalanjälkensä suuruuteen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen.

02

Merkittävät säästöt

Energiatehokkuusohjelmamme auttaa optimoimaan tilojesi energiankulutuksen ja maksimoi saamasi säästöt. Uusissa toimistokohteissamme on aina vähintään 20 % määräystasoa parempi energiatehokkuus.

03

Kestävää brändiarvoa

Ympäristökumppanuusohjelmamme auttaa sinua jalkauttamaan kestävät arvot omaan yrityskulttuuriisi. Saat tiloistasi vastuullisuusdataa, jonka avulla voit viestiä ympäristöteoistasi myös sidosryhmillesi.

04

Ekologista liikkumista

Kulkeminen liikenteen solmukohdissa ja kattavien palvelujen äärellä sijaitseviin kiinteistöihimme on helppoa ja ekologista. Coworking-tilamme auttavat optimoimaan myös sidosryhmien ja etätyöläisten liikkumista.

05

Terveyttä ja hyvinvointia

Vastuullisesti suunnitellut ja ergonomiset toimitilamme edistävät henkilöstösi ja asiakkaidesi hyvinvointia. Älykäs kiinteistöautomatiikka takaa optimaaliset työolosuhteet kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina.

06

Tulevaisuuden ratkaisuja

Pääset hyödyntämään uudis- ja peruskorjauskohteissamme uusinta IoT-teknologiaa. Lisäämme kiinteistöihimme sähköautojen latauspisteitä sekä uusiutuvan energian tuotantoa.

Lue lisää vastuullisuudestamme

Tutustu GRESB-tuloksiimme, vastuullisuuskatsaukseemme sekä ilmastotavoitteisiimme.

Vastuullisuustyön kulmakivet