icon_location Kluuvi, Mikonkatu 17, 00100 Helsinki
 • Hae
 • Helsinki
 • Kluuvi
 • Fennia-kortteli: Fennia
Mikonkatu 17, Helsinki, Kluuvi

Fennia-kortteli: Fennia

Mikonkatu 17
icon_location Toimitila: Kluuvi, Mikonkatu 17, 00100 Helsinki

Fennia-talona tunnettu upea arvokiinteistö loistavalla paikalla Helsingin ydinkeskustassa, Rautatientorin ääressä.

Fennia-talona tunnettu Mikonkatu 17 on upea, historiallinen arvokiinteistö loistavalla paikalla Helsingin ydinkeskustassa, Fennia-korttelissa. Rautatientorin ääressä sijaitsevalle kiinteistölle on erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet ympäri pääkaupunkiseutua.

Nykyisin modernina toimisto- ja liikekiinteistönä toimiva Fennia-talo koostuu historiallisesti arvokkaasta, vuonna 1898 valmistuneesta hotellirakennuksesta sekä sisäpihalla sijaitsevasta modernista rakennuksesta, jossa suurin osa toimistotiloista sijaitsee. Rakennusten välinen piha on katettu lasikatolla. Katutasossa on liiketiloja ja ylemmissä kerroksissa on toimistotilaa.

Hotellirakennuksen suojellut sisätilat on teknisesti päivitetty nykytoimistoa vastaavalle tasolle. Talon uusbarokkinen miljöö upeine rappukäytävineen ja korkeine huoneineen tarjoaa upeat puitteet arvokasta ilmettä arvostavalle yritykselle. Moderni toimistorakennus on valmistunut vuonna 2002 ja sen tilat ovat helposti muunneltavissa yrityskohtaisesti.

Kaikille Fennia-korttelin kiinteistöille on myönnetty BREEAM In-Use Excellent -tason ympäristösertifikaatti. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) on kansainvälinen rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, joka tähtää rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen sekä terveellisempien työympäristöjen kehittämiseen.

Fennia-kortteli on myös täysin hiilineutraali käytön aikaisen energiankulutuksen osalta.

Kiinteistön tiedot

Saavutettavuus

Kiinteistön vieressä sijaitsevat Rautatieasema ja Rautatientorin linja-autoasema takaavat erinomaisen julkisen liikenteen saavutettavuuden, jota täydentää korttelin alapuolella sijaitseva Helsingin yliopiston metroasema.

Palvelut

Fennia-korttelissa on mittava määrä ravintoloita ja muita viihdepalveluita. Keskeinen sijainti ydinkeskustassa takaa sen, että kaikki kaupalliset ja yrityspalvelut sijaitsevat lyhyen kävelymatkan etäisyydellä.

Pysäköinti

Henkilöautoilijoita palvelevat rautatieaseman yhteydessä sijaitseva Engelin pysäköintilaitos ja Kluuvin pysäköintilaitos, josta on suora yhteys Helsingin yliopiston metroaseman kautta.

Vapaat tilat

 • Toimisto – 4. kerros

  Muuttovalmis ja siisti sisäpihan toimistotila. Oma parveke. Suora yhteys hissillä Fennian sisäpasaasille.
  • Pinta-ala: 448 m2

  Ota yhteyttä

 • Toimistotila – 5. kerros

  Siisti toimisto sisäpihanäkymillä ja omalla parvekkeella.
  • Pinta-ala: 224 m2

  Ota yhteyttä

 • Toimistotila – 3. kerros

  Siisti toimisto sisäpihanäkymillä ja omalla parvekkeella.
  • Pinta-ala: 201 m2

  Ota yhteyttä

Nimi Kerros Pinta-ala Saatavuus Kuvaus
Toimisto 4 448 m2 Vapaa Muuttovalmis ja siisti sisäpihan toimistotila. Oma parveke. Suora yhteys hissillä Fennian sisäpasaasille.
Toimistotila 5 224 m2 Vapaa Siisti toimisto sisäpihanäkymillä ja omalla parvekkeella.
Toimistotila 3 201 m2 Vapaa Siisti toimisto sisäpihanäkymillä ja omalla parvekkeella.

Tietoja alueesta

 • icon_trainJoukkoliikenne
 • icon_restaurantRavintolat

Yhteystiedot

Haluatko lisätietoa kohteesta? Mikonkatu 17, 00100 Helsinki

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.