• Artikkelit
  • Kauppakeskukset tarjoavat raamit hyvän tekemiselle – satoja ilmaistapahtumia, näyttelyitä ja keräyksiä vuosittain

Kauppakeskukset tarjoavat raamit hyvän tekemiselle – satoja ilmaistapahtumia, näyttelyitä ja keräyksiä vuosittain

Keskeisillä paikoilla sijaitsevat, miljoonia vuosikävijöitä vetävät Spondan kauppakeskukset tarjoavat yhteistä hyvää edistäville toimijoille sopivat tilat sekä laajan näkyvyyden.

Miljoonia vuosikävijöitä keräävät Spondan kauppakeskukset toimivat Forumin ja Citycenterin markkinointipäällikkö Annaliina Vekkelin mukaan hyväntekeväisyystyössä taustavaikuttajana ja mahdollistajana. Valitut yhteistyökumppanit saavat käyttöönsä tarkoitukseen sopivat tilat sekä laajan näkyvyyden.

Korona-aika on lisännyt tarvetta ja halua auttamiseen.

”Olemme neutraali mediakanava ja alusta, joka antaa äänen yhteistä hyvää edistäville toimijoille. Tilamme ja fasiliteettimme tarjoavat mahdollisuuden myös yhteisöllisten tapahtumien järjestämiseen.”

Kauppakeskukset nostavat esiin myös erilaisia teemapäiviä. Vuonna 2020 Spondan kauppakeskuksissa vietettiin muun muassa Itämeripäivää ja Nenäpäivää.

Korona-aikana isojen ilmaistapahtumien määrää on vähennetty – aiempina vuosina niitä on järjestetty jopa satoja. Yksistään Ratinassa oli vuonna 2019 lähes 90 tapahtumapäivää.

Kauppakeskusten hyväntekeväisyystapahtumat ovat tyypillisesti erilaisia ilmaiskonsertteja, koululaisten loma-aktiviteetteja, urheilu-, kulttuuri- ja tiedetapahtumia ja erilaisten hyväntekeväisyystahojen, kuten UNICEFin ja SPR:n promootioita ja keräyksiä.

Kauppakeskuksissa vietetään vuosittain myös erilaisia teemapäiviä, kuten Itämeripäivää ja Nenäpäivää – ja toimintaansa esittelevät eri oppilaitokset ja harrasteryhmät.

Spondan kauppakeskuksissa on järjestetty aiempina vuosina satoja ilmaistapahtumia. Sanni esiintyi Forumissa vuonna 2019. Korona-aikana isojen tapahtumien määrää on vähennetty.

Korona-aikana kauppakeskusten agendalle ovat nousseet entistä vahvemmin myös lapsiperheet. Ratinassa ja kauppakeskus Elossa lapsivieraille avattiin kesällä uusia upeita leikkialueita ja Ratinassa perheiden tukena ovat toimineet myös koululaisten loma-ajan aktiviteetit, maksuton lapsiparkki, viikoittainen muskari ja seurakunnan järjestämä perhekerho.

Myös Ratinan odotettu Joulunavaus-tapahtuma ehdittiin järjestää ennen koronan toista aaltoa.

Kauppakeskusten agendalle ovat nousseet yhä enemmän myös lapsiperheet. Ratinan piha-alueelle rakennettu kaikille avoin leikkipuisto Riemu avattiin kesällä 2020 ennen koronan toista aaltoa.

”Haluamme olla kohtaamispaikka, joka vetää ihmisiä mielekkään tekemisen ja kiinnostavan informaation äärelle. Digitalisoituvassa maailmassa yhä useampi voi kokea yksinäisyyttä ja myös eri elämäntilanteet voivat luoda tarvetta kohtaamisille. Myös korona-aika on lisännyt yhteisöllisyyden arvoa ja kaipuuta”, Ratinan markkinointipäällikkö Heidi Pitkämäki taustoittaa.  

Turvallista asiointia

Spondan vastuullisuuspäällikkö Pirkko Airaksisen mukaan aktiivinen tapahtumayhteistyö on yritykselle tapa kantaa yhteiskuntavastuuta. Korona-aikana myös turvallisen asioinnin merkitys on kasvanut.

Kauppakeskusten hyväntekeväisyyskeräyksistä muodostuu monelle perinne. Itä-helsinkiläiset Nuppu, Leona, Lano ja Salma osallistuivat Forumin Joulupuu-keräykseen ensimmäisen kerran vuonna 2018.

”Yksi sosiaalisen vastuun painopistealueistamme on tilojen terveys ja turvallisuus ja haluamme toimia silläkin saralla suunnannäyttäjänä. Kaikille kauppakeskuksillemme on myönnetty Covid-19 Compliant -sertifikaatti, mikä takaa, että sekä henkilökunnan että asiakkaiden on turvallista asioida tiloissamme myös korona-aikana.”

Covid-19 Compliant -serfikaatti takaa, että kauppakeskuksissamme on turvallista asioida myös korona-aikana.

Poikkeusaika on huomioitu myös yhteistyökumppaneiden valinnassa ja esillä olevissa teemoissa.

”Korona on vaikeuttanut ihmisten arkea monin tavoin. Olemme nostaneet kuluneena vuonna aiempaa vahvemmin esiin esimerkiksi mielenterveyteen ja asunnottomuuteen liittyviä teemoja. Kun järjestämme ohjelmaa erityisryhmille, toimimme aina heidän tarpeensa syvällisesti tuntevien kumppaneiden kanssa”, Airaksinen kertoo.

Sponda haluaa toimia suunnannäyttäjänä myös kauppakeskusten turvallisuudessa. Asiakkaille jaetaan infotiskeillä ilmaisia kasvomaskeja ja kauppakeskusvieraita muistutetaan säännöllisesti käsihygieniasta ja turvavälien noudattamisesta.

Sponda osallistuu joka joulu hyvän tekemiseen myös lahjoittamalla rahaa henkilöstön valitsemalle hyväntekeväisyyskohteelle. Viime jouluna kohteeksi valikoitui Uusi lastensairaala.

”Haluamme tukea lahjoituksen kautta sairaalassa tehtävää arvokasta työtä ja niitä perheitä, joita lasten sairastaminen koskettaa”, Airaksinen sanoo.

Jaa

Kiinnostuitko kiinteistöistämme? Tutustu toimitiloihimme.