• Artikkelit
  • Turvallista shoppailua– Spondan kaikki kauppakeskukset ovat Covid-19 Compliant -sertifioituja

Turvallista shoppailua– Spondan kaikki kauppakeskukset ovat Covid-19 Compliant -sertifioituja

Spondan kaikille kauppakeskuksille – Forumille, Citycenterille, Ratinalle, Elolle ja Zeppelinille – on myönnetty SAFE Asset Group:in Covid-19 Compliant -sertifikaatit, joilla varmistetaan turvallinen asiointi kauppakeskuksissa.

Covid-19 Compliant -sertifikaatin saaminen edellyttää kauppakeskuksilta perusteellista riskikartoitusta, toimivat suunnitelmat sijaisjärjestelyihin sekä kauppakeskuksen ihmisvirtojen ohjaamiseen.

”Käytännössä sertifikaatti tarkoittaa sitä, että kauppakeskuksessa tehdään kaikki voitava asiakkaiden turvallisen asioinnin varmistamiseksi. Asiakkaidemme ja kauppakeskuksissa työskentelevien turvallisuudesta huolehtiminen on meille ensisijaisen tärkeää, ja teemme kaikkemme varmistaaksemme, että asiointi ja työskentely kauppakeskuksissamme on turvallista”, Spondan Head of Shopping Centres & Marketing Kirsi Kemppainen sanoo.

”Sertifikaatin saaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että kauppakeskuksessa tehdään kaikki voitava asiakkaiden turvallisen asioinnin varmistamiseksi”, kertoo Spondan Head of Shopping Centres & Marketing Kirsi Kemppainen.

Vastuullista tekemistä asiakkaat edellä

Sertifioiduissa kauppakeskuksissa huolehditaan julkisten tilojen lisäksi tinkimättömästi myös keskuksen muiden tilojen, kuten tavarantoimittajien tilojen, lastenhoitohuoneiden ja henkilökunnan tilojen, puhtaudesta. Asiakkaiden käytössä olevat käsidesilaitteet, turvaväleistä muistuttavat lattiatarrat, opastavat kuulutukset, suojaimet ja toistuvat siivoukset ovat esimerkkejä toimenpiteistä, joilla varmistetaan turvalliset olosuhteet. Yhteiskäytössä olevat tarvikkeet sekä kaikki kosketuspinnat käsitellään niin, ettei virus pääse leviämään hallitsemattomasti kauppakeskusten asiakkaiden tai työntekijöiden keskuudessa.

Vihreä sertifiointitarra ovenpielessä kertoo vastuullisuudesta ja asiakkaiden välittämisestä

”Kauppakeskuksilta edellytetään selkeää opastusta turvaväleistä ja hygieniasta huolehtimisesta. Hygieenistä ja turvallista toimintaa vaaditaan myös kauppakeskusten palveluntuottajilta, kuten vartioinnilta, kiinteistöhuollolta ja siivouspalveluilta. Sertifikaatti takaa, että palveluntuottajat ovat auditoituja ja heidän toimintansa turvallisuutta seurataan aktiivisesti”, Colliers International Finlandin Health & Safety Manager, Ilkka Taivassalo.

Taivassalon mukaan kauppakeskusten turvallisuudesta huolehtiminen on ennen kaikkea asiakkaista välittämisestä. ”Kauppakeskuksen ulko-ovessa oleva vihreä Covid-19 -sertifiointitarra kertoo, että kauppakeskuksessa on asiat hoidettu vallitsevasta tilanteesta huolimatta erittäin hyvin, ja että kauppakeskuksessa on turvallista ja huoletonta asioida”, Taivassalo tiivistää.

Kauppakeskusten ulko-ovissa oleva vihreä tarra kertoo asiakkaalle, että kauppakeskuksessa on turvallista asioida, ja että vallitsevasta tilanteesta huolimatta asiat on hoidettu erinomaisesti.

Sponda noudattaa Sosiaali ja terveysministeriön sekä kaupunkien suosituksia kaikissa kauppakeskuksissaan, ja on sulkenut keskusten yleiset oleskelutilat Helsingissä 20.12.2020 asti, Pirkanmaan alueella 21.12.2020 asti ja Kempeleellä 18.12.2020 asti. Kauppakeskusten liiketilat palvelevat kuitenkin normaalisti aukioloaikojensa mukaisesti.

Jaa