Uniikit puitteet ovat osa laaturavintolan vetovoimaa – näin Farang, Periscope ja Bank valitsivat liiketilansa
Laadukkaimmankin ravintolan ensivaikutelma syntyy tiloista – siitä, millaisen tunnelman tilat synnyttävät ja miten ravintolamiljöö palvelee asiakkaita. Kolme laaturavintolaa, Farang, Periscope ja Bank kertovat, millainen merkitys tiloilla on heidän liiketoimintaansa.
Millainen ravintola olette ja missä toimitte?
FARANG: Toimimme Helsingin ydinkeskustassa uudistuneessa Arkadia 6 -kiinteistössä. Olemme rento casual-ravintola fine dining -vivahteella ja tarjoamme kaakkoisaasialaisia makuelämyksiä. Teemme annokset ja cocktailit alusta alkaen itse, mikä takaa vieraillemme uniikit ja korkeatasoiset maut. Meille tullaan nauttimaan ruoasta ja kokemaan jakamisen arvoisia elämyksiä.
PERISCOPE: Olemme casual dining -tyylinen tapahtumaravintola, joka toimii komeissa puitteissa Tampereella, Ratinan suvannon ja stadionin yläpuolella. Makumaailmamme seikkailee ympäri maailmaa ja suosimme jaettavaa ja yhteisöllisyyttä lisäävää ruokaa. Järjestämme Pohjoismaiden suurimmalla kattoterassillamme erilaisia tapahtumia ja päivittäin vieraita viihdyttää oma dj.
BANK: Olemme Helsingin kuumimmalla bisnesalueella, Kaartinkaupungissa, toimiva tapahtumatalo. Tarjoamme yrityksille kokous-, hybridi- ja tapahtumatiloja sekä korkealaatuisia tarjoiluja aamiaisista coctail-tilaisuuksiin ja istuviin illallisiin asti. Tarjoamme myös kokonaisvaltaisia catering-palveluita. Tasokas lounasbuffettimme on kaikille avoin.
Millaiset tilat teillä on käytössänne?
FARANG: Halusimme 10-vuotiaalle Farangille tilat, jossa viihtyisimme seuraavat 10 vuotta ja voisimme viedä toimintamme uudelle tasolle. Arkadia 6:n 800 neliön kaksikerroksiset tilat olivat näyttävyydeltään, kooltaan ja muodoltaan juuri sellaiset mitä etsimme. Myös muut ravintolatoiminnalle tärkeät käytännön asiat, kuten logistiikka ja jätehuolto toimivat hyvin.
PERISCOPE: Käytössämme on Suomen mittakaavassa huikeat tilat – 100 paikkainen ravintolasali, 150 henkeä vetävä lounge-baari ja 750-neliöinen kattoterassi, jonne kaupunkilaiset kokoontuvat iltaisin. Ainutlaatuiset tilat ja upeat näköalat tarjoavat konseptillemme parhaan mahdollisen kasvualustan ja ovat tehneet ravintolastamme yhden Tampereen maamerkeistä.
BANK: Toimimme Unioninkatu 20–22 -arvokiinteistössä, joka uudistettiin kokonaisvaltaisesti vuonna 2020. Historiallinen, pieteetillä modernisoitu 1950-luvun pankkimiljöö luo ravintolatoiminnalle upeat puitteet ja tekee myös arkisesta lounashetkestä juhlallisen. Käytössämme on 3 500 neliötä, jotka mukautuvat joustavasti monimuotoisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.
Mikä merkitys liiketilojen sijainnilla on liiketoiminnallenne?
FARANG: Keskeinen ja ympäri vuorokauden elävä sijainti on meille erittäin tärkeää saavutettavuuden kannalta. Haluamme olla siellä missä ihmiset ovat ja Arkadiaan on helppo tulla julkisilla liikennevälineillä. Keskeinen sijainti on tärkeää Farangin tasoiselle ravintolalle myös laatumielikuvan vuoksi.
PERISCOPE: Nostamme hattua, että Sponda uskalsi lähteä rakentamaan Tampereelle tämän mittaluokan ravintolaa – ja että uniikkiin lokaatioon haluttiin löytää ketjuravintolan sijaan aidosti uudenlainen toimija. Olemme onnistuneet yhdessä romuttamaan käsityksen tyypillisestä kauppakeskusravintolasta. Sijainti on auttanut meitä rakentamaan Ratinasta ravintolaimperiumme kruununjalokiven ja paikallisen nähtävyyden. Kauppakeskuksen ja Ratinan stadionin läheisyys pitävät huolta asiakasvirtojen jatkuvuudesta.
BANK: Sijainti keskustassa erinomaisten liikenneyhteyksien ja palveluiden lähellä mahdollistaa meille uniikin konseptin, jolla voimme tarjota seminaareja ja tapahtumia keskusta-alueella tässä mittakaavassa ja näillä palveluilla. Toimintaamme tukevat lähialueen laadukkaat majoituspalvelut.
Millainen toimitilakumppani Sponda on?
FARANG: Spondan kanssa pääsimme alusta lähtien vaikuttamaan tiloihimme ja pystyimme toteuttamaan toiveemme esimerkiksi keittiöiden suhteen. Ajatuksemme kiinteistön laatutasosta oli hyvin samankaltainen. Lisäksi pandemian aikana, joka on monin tavoin ollut ravintoloille vaikeaa, ymmärrystä ja joustoa on Spondan puolelta löytynyt oikealla tavalla. Spondan kiinteistössä panostetaan myös kiinteistön sisäiseen synergiaan ja yhteishenkeen.
Sijainti keskustassa erinomaisten liikenneyhteyksien ja palveluiden lähellä mahdollistaa meille uniikin ravintolakonseptin.
PERISCOPE: Näin isossa projektissa on tärkeää, että voimme luottaa täysin kummankin osapuolen ammattiosaamiseen. Innovatiivisena kiinteistökehittäjänä Sponda kuuntelee herkällä korvalla näkemyksiämme ja heidän kanssaan on helppo keskustella tilojen laajentamisesta, terassille rakennettavista saunamaailmoista tai muista kehitysideoista. Palvelu on ystävällistä ja avuliasta.
BANK: Asiakkaidemme tarpeet ovat hyvin erilaisia, joten tilojen ja toimintojen muuntautumiskyky sekä hyvä vuorovaikutus kiinteistöomistajan kanssa ovat meille erittäin tärkeitä. Pitkä historia Spondan ja Unioninkadun kiinteistön kanssa tekee toiminnasta joustavaa myös talon sisällä.
Millaisia palveluita tarjoatte yrityksille?
FARANG: Tarjoamme muun muassa BW-Restaurants -yritysasiakkuutta. Palvelu on suunniteltu asiakkaille, jotka arvostavat laadukasta ruokaa, ensiluokkaista palvelua ja haluavat tarjota asiakkailleen ja henkilöstölleen korkeatasoisia ravintolaelämyksiä.
PERISCOPE: Tilojamme voi vuokrata alueittain omaan käyttöön – terassia, ravintolasalia tai koko kokonaisuutta. Kokous- ja äänentoistotekniikka ovat huippuluokkaa ja tarjoavat tiloineen kansainvälisillekin vieraille uniikin elämyksen.
BANK: Tarjoamme erilaisia yhdisteltäviä tiloja kokouksista seminaareihin – ja järjestämme kaikenkokoisia tapahtumia ruokatarjoiluineen. Auditoriomme on tällä hetkellä rakennettu täydenpalvelun streaming-studioksi, joka mahdollistaa näyttävien ja toimivien hybriditapahtumien järjestämisen.
Vastaajina ravintola Farangin kehitysjohtaja Kata Bäckman, Tapahtumatalo Bankin omistavan Pihka Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Ilja Björs ja ravintola Periscopen ravintoloitsija ja keittiömestari Arto Rastas.