• Artikkelit
  • Huima kasvuvauhti ja kiinnostavia kehityshankkeita – Tikkurila on yksi Vantaan kovimmista kasvukeskuksista

Huima kasvuvauhti ja kiinnostavia kehityshankkeita – Tikkurila on yksi Vantaan kovimmista kasvukeskuksista

Vantaan Tikkurila on jatkuvasti kehittyvä kaupunkikeskus, jonne on helppo tulla. Alueen vetovoima syntyy kattavista palveluista, monipuolisista toimijoista ja kiehtovista kulttuurikohteista. Raitiovaunulla Tikkurilassa ajetaan näillä näkymin vuonna 2028.

Valtaväylien varrella sijaitsevaan Tikkurilaan on helppo tulla läheltä ja kaukaa niin henkilöautolla kuin junallakin. Kehärata mahdollistaa myös lentomatkustajien nopean siirtymisen Helsinki–Vantaan lentoasemalle ja sieltä päärataa pitkin Tikkurilan kautta muualle Suomeen.

Tikkurilan paras valtti on sijainti hyvien liikenneyhteyksien varrella. Suomen kolmanneksi vilkkaimman rautatieaseman katveessa asutaan, opiskellaan, työskennellään ja nautitaan rikkaasta kulttuuri- ja tapahtumatarjonnasta.

Tikkurila ei ole kuitenkaan vain läpikulkualue. On monta hyvää syytä jäädä ja viihtyä alueella pitempään.

”Kulkuyhteyksien lisäksi Tikkurilasta tekee alueena mielenkiintoisen sitä ympäröivä luonto, alueen kulttuurihistoria, sijainti Keravanjoen varrella ja palveluiden monipuolisuus. Tikkurila on yksi Vantaan vahvimmin kasvavista keskuksista, jossa tapahtuu koko ajan jotakin”, Vantaan kaupungin kiinteistöjohtaja Antti Kari summaa.

Urbaania sykettä ja kulttuuritarjontaa

Tikkurilan suuralueen urbaani ydin muodostuu Tikkurilan, Viertolan ja Jokiniemen kaupunginosien yhteisistä palveluista ja virkistysalueista.

Helsingin pitäjän kirkonkylä on koko pääkaupunkiseudun merkittävimpiä kulttuuriympäristöjä. Alueella järjestetään muun muassa pääkaupunkiseudun suurin keskiaikatapahtuma ja klassisen musiikin festivaali BRQ Vantaa Festival.

”Viime vuosina monet yritykset ovat siirtyneet Helsingin ydinkeskustasta hieman kauempana sijaitseviin, nopeasti kasvaviin ja helposti saavutettaviin kaupunginosiin. Ravintola-alalla puhutaan jopa Tikkurila-buumista, joka on nostanut alueen ravintoloiden tason, määrän ja suosion ennätyslukemiin”, Kari sanoo.   

Tikkurilasta on kehittymässä uusien trendiravintoloiden myötä varsinainen herkuttelijan suosikkikohde. Alueen uusia tulokkaita ovat muun muassa legendaarinen burger-ravintola Mike’s Diner, artisaanipizzoja tarjoava Putte’s Bar & Pizza ja tunnelmallinen kahvila Pupusaari.

Tikkurilan rikastuvan yrityskannan ja keskusta-alueen uusien liike- ja toimistotilojen nähdään synnyttävän yhä suurempaa synergiaa erityyppisten toimijoiden välille.

”Yritysryppäät voivat muodostaa laajemman kokonaisuuden palveluita ja tukea uudella tavalla toisiaan. Yhteistyö tuottaa hedelmää.”

Poikkeusaika on korostanut myös Tikkurilan roolia luonnonläheisenä ja kulttuurihistoriallisena toimiympäristönä. Alue tarjoaa kulttuuri- ja tiedekeskuksineen, festivaaleineen sekä kehittyvine puistoalueineen monipuoliset puitteet sekä yritysten että asukkaiden afterwork-toimintaan.

Tikkurilassa oppiminen, asuminen, kulttuuri ja työelämä kohtaavat monella tavalla. Alueen suosittuja käyntikohteita ovat muun muassa tiedekeskus Heureka, kulttuurikeskus Vernissa, Teatteri Vantaa, Galleria K, kulttuurikeskus Pessi ja Kuninkaalan Maalarimuseo.

”Keravanjoen kulttuurihistoriallisesta jokirannasta kehitetään kaupunkilaisten yhteistä sinivihreää olohuonetta tai keidasta. Kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan myös aiempaa monipuolisemmasta teatteritarjonnasta Silkkitehtaan Jokisaliin avautuvien teatteritilojen myötä”, Kari kertoo.   

Uudistuvasta jokirannasta kaavaillaan kaupunkilaisten yhteistä sinivihreää olohuonetta. Myös Tikkurilankosken pato purettiin vuonna 2010 osana jokirannan uudistamista. Nyt taimenet nousevat keskelle Tikkurilaa.

Huimaa kehitystä monella eri tasolla

Monipuolistuvien palveluiden myötä myös liikenneyhteyksiä kehitetään. Tikkurilaan suunnitellaan raitiotietä, joka kulkisi Hakunilasta Tikkurilan kautta Aviapolikseen ja lentoasemalle.  Raitiotien rakennustyöt on suunniteltu aloitettavaksi vuonna 2024.

”Jos hanke etenee suunnitellusti, raitiovaunun kyytiin pääsee Tikkurilassa vuonna 2028”, Kari sanoo.

Mikäli Vantaa päättää raitiotien rakentamisesta, raitiovaunulla ajetaan Tikkurilassa aikaisintaan vuonna 2028. Vantaan ensimmäinen raitiotie kulkisi Hakunilasta Tikkurilan kautta Aviapolikseen ja lentoasemalle.

Työn alla on myös useita rakennushankkeita, kuten uusien asuin- ja toimistotalojen sekä uuden kirkkokorttelin rakentaminen. Jokiniemeen on rakentumassa lähivuosina myös Vantaan pääpoliisiasema sekä Säteilyturvakeskuksen uudet toimitilat. 

”Jokiniemen puolella niin kutsutulla kampusalueella asemakaavoitus on lähtenyt liikkeelle. Innovatiivisia ratkaisuja hyödyntävässä kampusympäristössä oppiminen, asuminen ja työelämä kohtaavat uudella tavalla. Kehitys koko Tikkurilan alueella on huimaa”, Antti Kari kiteyttää.

Alueelle nousevassa toimitalossa vahvat ympäristöystävälliset ratkaisut ja monipuoliset palvelut

Sponda rakennuttaa Tikkurilaan juna-aseman läheisyyteen uuden toimitilan, jossa panostetaan vastuullisiin ratkaisuihin, korkeaan sisäilman laatuun ja tilojen muuntojoustavuuteen. Pääasiassa Valmetin käyttöön tuleva toimitalo valmistuu arviolta vuonna 2024.

”Tikkurila on vahvasti kehittyvä, erinomaisten liikenneyhteyksien ytimessä sijaitseva kaupunginosa, joka sijaintina palvelee monipuolisesti nykyisiä tarpeitamme ja tulevaisuuden tavoitteitamme. Hyvät liikenneyhteydet pääkaupunkiseudulla, muualle Suomeen ja ulkomaille ovat meille tärkeitä. Tikkurila tulee olemaan meille tärkeä solmukohta ei vain muista Suomen toimipisteistämmme, vaan muualtakin maailmasta meille käymään tuleville työtovereillemme, asiakkaillemme ja yhteistyötahoillemme”, toteaa Valmetin Group Real Estate Management Director Kimmo Kohtamäki.

Toimitalo tulee tuottamaan itse uusiutuvaa energiaa omaan käyttöönsä, ja energiatehokkuutta parantaa myös ympäristöystävällisen maalämpöjärjestelmän käyttö. Talon katolle asennetaan uusiutuvaa energiaa tuottavat aurinkopaneelit. Rakennukselle tavoitellaan energiatehokkuusluokka A:ta sekä platinatason LEED-ympäristösertifikaattia.

Toimitalossa on vielä 3 600 neliömetriä vapaata toimistotilaa, joka voidaan vuokrata joko yhdelle tai useammalle yritykselle 800 neliömetrin kerrostiloina. Lisäksi rakennuksessa on noin 2 400 neliömetriä vuokrattavaa liiketilaa.

Tikkurilan juna-aseman ja kauppakeskus Dixin välittömään läheisyyteen valmistuvassa rakennuksessa työskentelevien arkea tukevat myös talon monipuoliset palvelut, kuten lounasravintola, iso pyöräparkki ja sen yhteydessä olevat sosiaalitilat sekä parkkihalli sähköautojen latauspisteineen. Toimitilan viereen valmistuva pysäköintihalli noin 600 autolle sekä yli 200 latauspistettä sähköautoille.

Jaa

Kiinnostuitko kiinteistöistämme? Tutustu toimitiloihimme.