• Artikkelit
  • Huima kasvuvauhti ja kiinnostavia kehityshankkeita – Tikkurila on yksi Vantaan kovimmista kasvukeskuksista

Huima kasvuvauhti ja kiinnostavia kehityshankkeita – Tikkurila on yksi Vantaan kovimmista kasvukeskuksista

Vantaan Tikkurila on jatkuvasti kehittyvä kaupunginosa, jonne on helppo tulla. Alueen vetovoimaa lisäävät myös kattavat palvelut ja monipuoliset toimijat. Raitiovaunulla Tikkurilassa ajetaan näillä näkymin vuonna 2028.

Valtaväylien varrella sijaitsevaan Tikkurilaan on helppo tulla läheltä ja kaukaa niin henkilöautolla kuin junallakin. Kehärata mahdollistaa myös lentomatkustajien nopean siirtymisen Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja sieltä Tikkurilan kautta muualle Suomeen.  

Tikkurilan on hyvien liikenneyhteyksien varrella. Alueelle on helppo saapua niin henkilöautolla kuin junallakin.

Tikkurila ei ole kuitenkaan vain läpikulkualue. On monta hyvää syytä jäädä ja viihtyä alueella pitempään.

”Kulkuyhteyksien lisäksi Tikkurilasta tekee alueena mielenkiintoisen sitä ympäröivä luonto, alueen historia, sijainti Keravanjoen varrella ja palveluiden monipuolisuus. Tikkurila on yksi Vantaan vahvimmin kasvavista keskuksista, jossa tapahtuu koko ajan jotakin”, Vantaan kaupungin kiinteistöjohtaja Antti Kari summaa.

Tikkurilan ytimessä on tälläkin hetkellä monta isoa ja eri vaiheissa etenevää rakennushaketta. Esimerkiksi Kielotien vanha virastotalo on purettu ja uuden toimitilan kilpailu on ratkennut. Vantaan kaupungin hallinto siirtyy uusiin tiloihin viimeistään 2025.

”Tikkurila on yksi Vantaan vahvimmin kasvavista keskuksista”, kertoo Vantaan kaupungin kiinteistöjohtajan Antti Karin.

”Myös Jokiniemen puolella niin kutsutulla kampusalueella asemakaavoitus lähtee liikkeelle tämän vuoden puolella. Kehitystä tapahtuu kahdella tasolla, kaupungin kampukseen liittyvien hankkeiden kautta sekä kampuksen oman sisällöllisen toiminnan kautta. Kehitys koko Tikkurilan alueella on huimaa”, Antti Kari toteaa. Tikkurilan sisäiseen liikennöintiin tulee lisää joustavuutta raitiovaunuradan myötä. Jos hanke etenee suunnitellusti, Antti Karin mukaan raitiovaunun kyytiin Tikkurilassa pääsee vuonna 2028. Raitiovaunuverkoston rakennustyöt on suunniteltu aloitettaviksi vuonna 2024, jos kaupunginvaltuusto hyväksyy investoinnin 2023.

Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, raitiovaunulla ajetaan näillä näkymin Tikkurilassa vuonna 2028. Myös Jokiniemen kampusalueen kehittäminen aloitetaan tänä vuonna.

Väritehtaankadulla vapaita toimitiloja

Rakennettavan kampusalueen tuntumaan valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä uusi liikekiinteistö osoitteeseen Väritehtaankatu 8. Useat keskeisestä sijainnista hyötyvät yritykset ovat jo tehneet vuokrasopimuksen kiinteistöön. Toimintansa aloittaa muun muassa lääkärikeskus, kuntosali ja ravintolaketju, mutta tarjolla on myös vapaita liiketiloja.  

Väritehtaankatu 8:san toimisto- ja liiketilakokonaisuudessa on tilaa yrittää. Monipuolinen palvelutarjonta tukee alueen asukkaita, työntekijöitä, opiskelijoita ja yrityksiä.

”Kiinteistössä on vielä katutasossa vapaata tilaa ulkoterasseineen johon sopii erinomaisesti esimerkiksi kahvila, ravintola tai muu virkistykseen liittyvä palvelu. Tila muotoutuu vuokralaisen tarpeita vastaavaksi. Vain ulkoseinät ovat rajana”, Spondan Development Manager Kari Autio sanoo.

Monipuolisten ja toisiaan täydentävien toimijoiden etu nähdään myös Vantaan kaupungin puolella.

”Olisi hienoa, jos tilaan löytyisi yritysryppäitä, jotka saisivat tukea toisistaan ja muodostaisivat laajemman kokonaisuuden palveluja, joista myös kampus hyötyisi. Yhteistyö tuottaa hedelmää”, Antti Kari sanoo.

Ympäristöystävällisiä ja työviihtyvyyttä lisääviä ratkaisuja

Sponda on panostanut Väritehtaankadun toimitalon ympäristöystävällisyyteen. Rakennuksen suunnittelussa ja rakentamisessa on huomioitu vahvasti energiatehokkuus ja ympäristöä säästävät ratkaisut. Kiinteistö käyttää vihreää sähköä, ja sen katolle asennetaan aurinkopaneeleita. Rakennukselle haetaan LEED-ympäristösertifikaattia.

Uusi toimisto- ja liiketilakokonaisuus Väritehtaankatu 8 on monien palveluiden keskittymä.

Spondan Kari Autio kertoo, että toimitilassa huolehditaan myös erinomaisesti turvallisuudesta ja työviihtyvyydestä. Kiinteistössä on korkea sisäilman laatu, joka ylittää tavanomaiset vaatimukset. Huolehtimalla terveellisestä sisäilmasta sekä tasaisesta ilmanvaihdosta voidaan lisätä toimitilojen viihtyvyyttä ja tukea talossa työskentelevien hyvinvointia.

Spondan Development Managerin Kari Aution mukaan Väritehtaankadun kiinteistössä on panostettu ympäristöystävällisyyteen.

”Vihreät arvot ovat aina mukana Spondan toiminnassa. Tutkimme tarkkaan kaikki mahdollisuudet, joilla voimme pienentää kiinteistöistä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä ja hyödyntää uusiutuvaa energiaa”, Kari Autio kertoo.

Jaa

Kiinnostuitko kiinteistöistämme? Tutustu toimitiloihimme.