• Julkaisut
  • Sponda rakennuttaa Valmetin käyttöön uuden korkealaatuisen, vastuullisesti toteutetun toimistotalon Tikkurilaan

Sponda rakennuttaa Valmetin käyttöön uuden korkealaatuisen, vastuullisesti toteutetun toimistotalon Tikkurilaan

Sponda Oy                              Lehdistötiedote                                                          9.5.2022 klo 10:00

Sponda rakennuttaa Valmetin käyttöön uuden korkealaatuisen, vastuullisesti toteutetun toimistotalon Tikkurilaan

Suomen johtava toimitilakiinteistöihin keskittynyt kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oy rakennuttaa Vantaan Tikkurilaan, osoitteeseen Lauri Korpisen katu 9 noin 16 000 kerrosneliön toimistotalon, jonka päävuokralaiseksi tulee Valmet. Yli 700 henkilöä tulee työskentelemään rakennuksessa sen valmistuttua. Uudishankkeen rakentaminen on tarkoitus aloittaa loppuvuodesta 2022, ja hankkeen arvioidaan valmistuvan loppuvuodesta 2024.

Toimitalon suunnittelussa on panostettu tilojen muuntojoustavuuteen, avotyöpisteiden valoisuuteen ja rakennuksen energiatehokkuuteen. Toimistotilat on jaettu eri vyöhykkeisiin, jotka luovat luontaisia kohtaamispaikkoja sekä vaimentavat äänitasoja vyöhykkeeltä toiselle siirryttäessä. Näin varmistetaan parhaat työskentelyolosuhteet niin keskittymistä vaativiin työtehtäviin kuin tiimityöskentelyynkin.

”Teemme tiivistä suunnitteluyhteistyötä Valmetin kanssa, jotta voimme toteuttaa heille muokattavat ja energiatehokkaat pääkonttoritasoiset tilat, jotka tukevat parhaalla mahdollisella tavalla heidän työtään ja liiketoimintaansa. Yhteisenä tavoitteenamme on panostaa ympäristövastuullisiin ratkaisuihin ja käyttömukavuuteen, joilla voidaan edistää henkilöstön ja ympäristön hyvinvointia”, kertoo Spondan Development Manager Kari Autio.

”Olen iloinen, että pääsemme nyt viemään hanketta vauhdikkaasti eteenpäin. Uusi toimistotalo on suuri panostus henkilöstöömme, ja palvelee tärkeällä tavalla toimintamme kehittämistä pitkälle tulevaisuuteen. Nykyaikaiset, hyvin toimivat ja viihtyisät tilat mahdollistavat tehokkaan yhteistyön ja tukevat henkilöstömme työhyvinvointia”, sanoo Valmetin Järvenpään toimipaikan paikallisjohtaja Markus Laitila.

Vahvat ympäristöystävälliset ratkaisut ja monipuoliset palvelut

Tikkurilan juna-aseman ja kauppakeskus Dixin välittömään läheisyyteen valmistuvassa rakennuksessa työskentelevien arkea tukevat myös talon monipuoliset palvelut, kuten lounasravintola, iso pyöräparkki ja sen yhteydessä olevat sosiaalitilat sekä parkkihalli sähköautojen latauspisteineen.

Kiinteistö tavoittelee energiatehokkuusluokka A:ta sekä platinatason LEED-ympäristösertifikaattia. Kiinteistö tuottaa itse uusiutuvaa energiaa omaan käyttöönsä, ja energiatehokkuutta parantaa myös ympäristöystävällisen maalämpöjärjestelmän käyttö. Talon katolle asennetaan uusiutuvaa energiaa tuottavat aurinkopaneelit. Kiinteistön suunnittelussa on panostettu sisäilman korkeaan laatuun, joka lisää toimitilojen viihtyisyyttä ja tukee kaikkien talossa työskentelevien terveyttä. Tavoitteena on myös täyttää EU-taksonomian vaatimukset.

Tikkurila, joka on alueena kehittynyt yhdeksi Vantaan suosituimmista toimitilasijainneista, tarjoaa erinomaiset yhteydet Helsingin keskustaan, Helsinki-Vantaan lentokentälle ja muualle pääkaupunkiseudulle. Liikenneyhteydet paranevat suunnitellun Tikkurilan raitiotien valmistuessa.

Monipuolisten liikenneyhteyksien ohella Jokiniemen tuleva kampusalue lisää toteutuessaan alueen vetovoimaa. Innovatiivisia ratkaisuja hyödyntävässä kampusympäristössä oppiminen, asuminen ja työelämä kohtaavat uudella tavalla. Lauri Korpisen kadun uudisrakennus tulee toimimaan porttina uudelle kampusalueelle.

Pääosin Valmetin käyttöön valmistuvassa toimitalossa on vielä 3 600 neliömetriä vapaata toimistotilaa, joka voidaan vuokrata joko yhdelle tai useammalle yritykselle 800 neliömetrin kerrostiloina. Lisäksi rakennuksessa on noin 2 400 neliömetriä vuokrattavaa liiketilaa.

Sponda Oy

Lisätietoja:
Anita Riikonen, Marketing and Brand Manager
tel. + 358 40 833 3804, anita.riikonen@sponda.fi

Kuva: L Arkkitehdit Oy

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Asiakaslähtöisillä ratkaisuilla ja korkealaatuisilla kiinteistöillä Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä, toimii vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä sekä tukemalla asiakkaitaan. www.sponda.fi.