Suosittu MOW-konsepti jatkaa kasvuaan

Helsingin Pienellä Roobertinkadulla toimiva coworking-yhteisö MOW – Mothership of Work – täytti helmikuun alussa vuoden. Yksivuotissyntymäpäivien yhteydessä juhlistettiin myös MOW-konseptin laajentumista kesän lopussa Ruoholahteen. Sekä luovan alan toimijat että perinteisemmät yritykset ovat olleet erittäin innostuneita uudentyyppisestä tavasta tehdä työtä.

Spondan helmikuussa 2016 lanseeraama MOW-yhteisö on ollut täysosuma, ja suositun Mothership of Work -konseptin kysyntä on kasvanut vuodessa. Koska työn tekemisen muotoja on yhä enemmän, tarvitaan myös joustavasti muuntuvia tiloja lisää. Toimialan sijaan tilojen käytettävyyttä määritteleekin usein asenne työskentelyyn.

Pikku-Roballa sijaitseva MOW tarjoaa 2 200 neliömetrin tilat noin 300 yhteisön jäsenelle.

”MOWin asiakkaat muodostavat hyvin heterogeenisen yhteisön, joka koostuu yhtä lailla luovan alan toimijoista kuin perinteisemmistä yrityksistä”, kertoo coworking-liiketoimintayksiköstä vastaava Spondan aluepäällikkö Tiia-Maria Koivusaari.

MOWin jäsen saa käyttöönsä kaikki tilan ja yhteisön tarjoamat edut sekä kattavat palvelut, joihin kuuluvat aulapalvelu, neuvottelutilat käyttötarpeen mukaan, ICT-infra ja lähituki, erilaiset yhteisölliset tapahtumat sekä virkistykseksi vaikkapa kahvia ja popcornia.

MOW mukautuu työntekijän tarpeisiin

MOWin jäsenet arvostavat erityisesti työyhteisön energiaa. Heille olennaista on paitsi omiin tarpeisiin mukautuva tila, myös työyhteisön luoma tunnelma ja fiilis.

”MOW palvelee erityisesti sellaisia yrityksiä ja yksityisyrittäjiä, jotka arvostavat helppoja ja joustavia avaimet käteen -ratkaisuja sekä yhteisön muodostamaa ammatillista verkostoa”, Koivusaari kertoo.

MOWissa panostetaan tiloihin, jotka henkivät yhteisön jäsenten arvoja.

MOWissa jäsenten ei tarvitse maksaa turhista neliöistä vaan ainoastaan käyttämistään tiloista ja palveluista.

Konsepti laajenee länteen

MOWin idea sai aikoinaan alkunsa, kun Sponda havaitsi helsinkiläisessä toimitilatarjonnassa kohderyhmän kokoisen aukon. Vuoden aikana palvelu on saanut erityisen hyvän vastaanoton, siksi nyt on aika laajentua. Uudet tilat avataan ensi kesän lopussa Helsingin Ruoholahteen.

”Ruoholahdessa yhdistyvät erinomaiset liikenneyhteydet ja kattava palvelutarjonta. Alueella on runsaasti suuria yrityksiä, jotka voivat MOWin ansiosta saada lisää joustavuutta omiin tiloihinsa esimerkiksi henkilömäärän tai projektien vaihdellessa”, Spondan yrityssuunnittelu- ja sijoittajasuhdejohtaja Pia Arrhenius kertoo.

MOWin tilat sijaitsevat kuudessa kerroksessa.

MOW-konsepti palvelee yrityksiä laidasta laitaan. Sitä voivat hyödyntää niin aloittelevat yksinyrittäjät kuin jo paikkansa vakiinnuttaneet yritykset.

”Jatkossa myös suuret yritykset hyödyntävät joustavia tiloja omien toimitilojen lisäksi nykyistä enemmän”, Pia Arrhenius uskoo.

Yksivuotissynttäreillä ilo oli katossa ja tunnelma rennon letkeä. Juhlan jälkeen yhteisö kokoontui vielä Official Aftermovielle.

Ensimmäiset synttärit avaruustunnelmissa

MOWin yksivuosissyntymäpäiviä juhlittiin helmikuun alussa Pikku Roballa näyttävästi. Juhlien teemana oli MOWin henkeen sopivasti avaruus, tulevaisuus sekä maailman pelastaminen.

”MOWin syntymäpäiviä vietettiin kuplivan, vegaanisen menun sekä glitterin hengessä. Vieraat pääsivät nauttimaan musiikista sekä avaruusseikkailusta, joka vei heidät paitsi salakapakkaan myös kuvattavaksi avaruusselfieseinälle”, MOWin kapteeni Nina Ruotsalainen kertoo.

Suositun konseptin ensimmäinen vuosi on ollut erinomainen. Nina Ruotsalaisen mukaan vuodessa on saatu paljon aikaan, ja siksi myös aihetta juhlaan oli runsaasti.

Yksivuotissynttäreitä juhlittiin 1.helmikuuta. Juhlissa nostettiin malja myös MOW-konseptin laajentumiselle syksyllä Ruoholahteen.

Olemme luoneet hienon hubin, jota kehitämme yhdessä yhteisömme kanssa. Olemme järjestäneet tapahtumia hackathoneista kahvimaisteluihin ja tehneet hienoa yhteistyötä muun muassa Slushin ja Design Weekin kanssa. Lisäksi olemme voittaneet maamme Best Office Space -tittelin Nordic Startup Awards -kisassa.”

Syntymäpäivillä juhlistettiin myös konseptin kasvua ja laajentumista Ruoholahteen. Luvassa on tuttujen elementtien lisäksi jotain uutta.

”Uusi MOW on lokaationa erilainen, ja siksi sinne suunniteltava hubi konseptoidaan tila, ympäristö ja alue huomioon ottaen. Ruoholahdessakin menemme fiilis ja tunnelma edellä. Tilasuunnittelu ja MOWin palvelukattaus tukevat niitä saumattomasti”, Nina Ruotsalainen valottaa.

Julkaistu 15.2.2017

Jaa