• Artikkelit
  • Ratina-office modernisoi Tampereen toimistotilakantaa

Ratina-office modernisoi Tampereen toimistotilakantaa

Tampereen Ratinaan nouseva energiatehokas ja huippumoderni toimisto- ja liiketilakokonaisuus saa synergiaa viereisestä kauppakeskuksesta sekä MOWn inspiroivista coworking-tiloista

Keväällä 2018 avautunut kauppakeskus Ratina, Kansi-areena sekä muut käynnissä olevat ja suunnitellut kehityshankkeet ovat siirtämässä Tampereen keskustan painopistettä vahvasti Ratinan suuntaan.

Aluekehitystä kirittää toukokuussa 2020 kauppakeskuksen yhteyteen avautuva, Spondan rakennuttama Ratina-office. Kaksiosaisesta kiinteistöstä on tulossa Tampereen uudenaikaisin toimisto- ja liiketilakokonaisuus, jossa on 13 300 neliötä vuokrattavaa pinta-alaa.

Kauppakeskukseen yhdistyvän kiinteistön vastaanottoaulan koko tulee olemaan 300 neliömetriä. Katto kohoaa ensimmäisessä kerroksessa neljään ja puoleen metriin.

”Kohteen ennakkovarausaste on jo nyt korkealla tasolla. Vuokralaisia houkuttelevat ennen kaikkea näkyvä ja keskeinen sijainti sekä uudenlaista työntekemistä tukevat modernit työtilat”, Spondan hankekehityspäällikkö Kari Autio summaa.

Innovatiivisia smart office -ratkaisuja

Aution mukaan vuokralaisyritykset ovat päässeet – ja pääsevät yhä – suunnittelemaan omia tilojaan yhteistyössä Spondan kanssa. Toimitiloissa tullaan hyödyntämään muun muassa innovatiivisia smart office -ratkaisuja.

”Toimiston suunnittelussa on otettu alusta asti huomioon muuntojoustavuus ja modernit työntekemisen mallit”, Autio sanoo.

Toimiston suunnittelussa on huomioitu muuntojoustavuus ja modernit työntekemisen mallit.

Yksi kiinteistön vahvuus ovat hyvät liikenneyhteydet. Kohde on helposti saavutettavissa sekä jalan, julkisilla että omalla autolla.

Ratina-office tarjoaa asiakkaille myös silmänruokaa. Kauppakeskukseen yhdistyvän vastaanottoaulan koko tulee olemaan 300 neliömetriä ja ensimmäisen kerroksen tilojen korkeus huikeat 4,5 metriä. Tilaa ympäröi lasinen julkisivu.

Punatiiliverhoiltu Ratina-office istuu hyvin ympäristöönsä. Rakennusta kiertää näyttävä lasinen julkisivu.

”Ensimmäisestä kerroksesta löytyy vielä vapaata toimisto- tai liiketilaa esimerkiksi myynti- tai asiantuntijaorganisaatiolle, joka haluaa tehdä asiakkaaseen vaikutuksen tiloillaan”, Autio sanoo.

Viereisen kauppakeskuksen palvelut helpottavat työn ja arjen yhteensovittamista.

Kiinteistöön tulee oma aulapalvelu ja suora hissiyhteys parkkihalliin sekä työmatkapyöräilijöille tarkoitettuihin sosiaalitiloihin ja pyörävarastoon. Aulan yhteyteen rakennetaan kaksi kiinteistön käyttäjille tarkoitettua neuvotteluhuonetta.

Viiden tähden palvelut kauppakeskuksesta

Ratina-officen mielenkiintoisuutta lisää kohteen sijainti kauppakeskus Ratinan yhteydessä. Kauppakeskus tarjoaa kiinteistön käyttäjille käytännössä kaikki elämänpiiriin kuuluvat palvelut – ja mahdollistaa työpaikka- ja ostosreissun tekemisen kuivin jaloin.

”Kauppakeskuksesta löytyvät lounas- ja kahvilapalveluiden lisäksi monipuoliset ostos-, liikunta- terveys- ja hyvinvointipalvelut, joten lokaatio helpottaa merkittävästi työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista”, Autio sanoo.

Ratinan kauppakeskus tarjoaa kiinteistön käyttäjille monipuoliset ostos-, hyvinvointi- terveys- ja liikuntapalvelut. Coworking-tila MOW Supernova sijaitsee samassa kauppakeskuskorttelissa.

Synergia toimii myös toisinpäin. Yli tuhatkunta ihmistä kokoava toimisto- ja liiketilakokonaisuus tuo kauppakeskukseen uusia vakioasiakkaita ja näyttävä kiinteistö modernisoi myös arkkitehtuurisesti ja imagollisesti kauppakeskuksen julkisuuskuvaa.

MOWn coworking-tilat omien toimitilojen jatkeena

Ratina-officessa toimiville yrityksille lisäarvoa tuovat myös kauppakeskuksen yhteydessä toimivat coworking-tilat. Spondan luoma Mothership of Work (MOW) on laajuudessaan Suomen ensimmäinen aidosti yhteisöllinen coworking-konsepti.

Ratina-officen vieressä sijaitseva coworking-tila MOW Supernova tarjoaa yrityksille monenlaisia synergiahyötyjä.

”Ratina-officen vieressä sijaitseva MOW Supernova tuo yrityksille lisäarvoa esimerkiksi silloin, kun yritys kaipaa inspiroivia tiloja koulutuksiin, neuvotteluihin tai tapahtumiin – tai kun yrityksen henkilömäärään tai projekteihin tulee vaihtelua”, MOW:n Head of Hub & Community Katta Heikkilä kiteyttää.

Viereinen coworking-tila MOW tarjoaa yrityksille inspiroivia lisätiloja koulutuksiin tai tapahtumiin.

Yritykset hyödyntävät Heikkilän mukaan toimialarajoja rikkovaa MOW-yhteisöllisyyttä myös liiketoiminnan kehittämisessä. Esimerkiksi silloin, kun tavoitteena on kehittää yksittäistä liiketoimintayksikköä tai yritykseen luodaan uutta tuotetta tai palvelua.

Tulevaisuuden toimisto – Ratina-office

  • Toukokuussa 2020 avautuva, Tampereen modernein toimisto- ja liiketilakokonaisuus.
  • Tarjoaa mahdollisuuden suunnitella omalle yritykselle tulevaisuuden toimisto- tai liiketilat.
  • Loistava sijainti – helppo saavuttaa jalan, julkisilla liikennevälineillä sekä omalla autolla.
  • Näyttävät ja muuntojoustavat tilat, jotka tukevat uudenlaisia työntekemisen tarpeita.
  • Kiinteistön yhteydessä toimiva kauppakeskus Ratina tarjoaa monipuoliset lähipalvelut.
  • Viereinen coworking-tila MOW Supernova tuo synergiaa yritystoimintaan (Spondan asiakkaille –25 % alennus MOWn jäsenyydestä ja palveluista)
  • Energiatehokas kiinteistö, jossa lähtökohtana on LEED-ympäristösertifioinnin kulta-tason kriteerien täyttäminen.
  • Ensimmäisessä kerroksessa on vielä vapaana 3 erillistä, liike- tai toimistokäyttöön soveltuvaa tilaa (306 m2, 293 m2 ja 559 m2 – kaksi jälkimmäistä voidaan yhdistää isoksi tilaksi).
  • Lisätiedot: hankekehityspäällikkö Kari Autio p. 040 182 1364

Jaa