Ratina kutsuu tapahtumatalkoisiin

Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesästä on nykypäivää yhdistää kaupalliset palvelut ja tapahtumat.

Onko tuleva Ratina enemmän kuin pelkkä ostospaikka?

Kaupalliset keskukset eivät ole enää vain ostoskeskuksia vaan paikkoja, joissa ihmiset viettävät pidemmänkin aikaa. Tästä on olemassa hyviä esimerkkejä niin meillä kuin muualla. Etenkin Suomen haasteellisten sääolosuhteiden takia ihmiset viettävät enemmän aikaa keskuksissa, joissa voi tehdä sekä ostoksia että viihtyä tapahtumien parissa. Tulevaisuus näyttää, mikä Ratinan lopullinen muoto kaupan ja tekemisen keskuksena tulee olemaan.

Vahvistaako uuden ajan kauppakeskus Tampereen keskustaa?

Tampere on tällä hetkellä lujasti kehittyvä kaupunki. Kauppakeskus Ratina valmistuu vilkkaiden tapahtuma-alueiden, kuten Tampereen stadionin ja Ratinanniemen puistoalueen, viereen. Vuonna 2020 alueelle tulee myös Tampereen monitoimiareena. Nämä muodostavat ikään kuin viihdeketjun ja tukevat tarjonnallaan toinen toisiaan. Nykypäivää on yhdistää kaupalliset palvelut ja tapahtumat.

Toteutuvatko hankkeessa kaupunkilaisten toiveet?

Tampereen keskustarakenteet uusiutuvat koko ajan. Tällä hetkellä on trendikästä, että siirrytään kauempana olevista marketeista palveluihin, jotka ovat keskustan lähellä. Kaikki ovat huomanneet sen, että Tampereen keskusta tarvitsee lisää ”boostausta” ja paikkoja, missä ihmiset viihtyvät. Ratina on hyvä lisä keskustan palvelu- ja tapahtumatarjontaan ja vastaa kuvattuun toiveeseen.

Ovatko yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen tärkeitä?

Kun kaupunki järjestää tapahtumia, katsomme niiden vaikutuksia talouteen, imagoon ja yhteisöllisyyteen. Myös kaupalliset toimijat ovat ymmärtäneet ottaa näistä kopin. Nämä vaikutukset pitää huomioida, jotta syntyy kestäviä rakenteita. Pelkästään kaupallisilla edellytyksillä toimiminen sulkee paljon toimintaa ulkopuolelle. Elämme robinhoodismin aikakautta, jossa pyritään siihen, että kaikesta oikeasti laskeutuu eri toimijakentille jotain positiivista. Toiveissani on, että myös esimerkiksi kulttuuriorganisaatiot ja järjestöt pystyisivät käyttämään Ratinaa toimintaansa ja luomaan sinne elämää ja elämyksellisyyttä. •

Keväällä 2018 avajaisia viettävän kauppakeskus Ratinan rakentaminen on edennyt aikataulussaan. Tampereen suurin ja monipuolisin kauppakeskus sisältää valmistuessaan yli 140 liikettä ja 1200 autopaikkaa. Kauppakeskus sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa, Ratinan suvannon rannalla.

Julkaistu 11.4.2017

Jaa