• Artikkelit
  • Nyt se on auki – Tampereen MOW Supernova sai ensimmäiset asukkaat!

Nyt se on auki – Tampereen MOW Supernova sai ensimmäiset asukkaat!

Tampereelle avautunut coworking-tila MOW Supernova sai yrityksiltä innostuneen vastaanoton. Kiitosta saivat erityisesti inspiroivat sisustusratkaisut ja henkilökohtainen palvelu. MOWn virallisia avajaisia juhlitaan helmikuussa.

Tunnelma, yhteisöllisyys, sijainti ja tilojen toiminnallisuus. Siinä tiivistettynä syyt, joiden vuoksi muutos- ja johtajuusvalmennuksia tarjoava Sitomo hankki jäsenyyden Tampereen uuteen MOW Supernovaan.

”MOW on aivan meidän oloinen ja näköinen paikka. Teemme paljon töitä verkostoissa, ja tämä on kätevä paikka, jonne on helppo tulla ja järjestää erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia ”, markkinointijohtaja Riikka Seppälä kertoo.

MOWn tiloihin voi ostaa jäsenyyden tai tulla työskentelemään päiväpassilla. ”Vahvuutemme on aito läsnäolo. Jäsenet näkevät meitä jatkuvasti ja olemme valmiita auttamaan pienissäkin asioissa”, MOW Supernovan vetäjä Katta Heikkilä sanoo.

Automaatti hurisee ja lorauttaa mukin täyteen höyryävää kahvia. Seppälä poimii mukin käteensä ja suuntaa sitomolaisten kahden hengen työhuoneeseen. Lasiseinien läpi näkee ohikulkijat, mikä viehättää Seppälää erityisesti.

MOW tarjoaa yrityksille huolettomat ja joustavat työtilat – ja ison liudan uusia työkavereita.

”Miljöö on inspiroiva. Täältä löytyy myös paljon tiloja, joihin voimme vetäytyä tekemään asiakashaastatteluja rauhassa.”

Valmennusyritys Sitomo hankki jäsenyyden MOWsta tunnelman, sijainnin ja tilojen toiminnallisuuden takia. ”Etsimme aktiivisesti uusia työntekijöitä ja on iso etu, että MOWsta saa helposti lisätilaa myös uusille tulijoille”, markkinointijohtaja Riikka Seppälä sanoo.

Sitomo etsii aktiivisesti uusia työntekijöitä, ja yritykselle on iso etu, että MOWsta saa helposti lisätilaa myös uusille tulijoille.

MOW tarjoaa hyvää palvelua ja aitoa läsnäoloa

Ensimmäisenä upouudessa MOW Supernovassa kohtaa tiskin, jonka takana istuvat Hipu Ylä-Rotiala ja Jyrki Heikkilä. He ottavat vieraat vastaan ja auttavat jäseniä tapahtumien ja it-pulmien kanssa.

Supernovasta löytyy viisi kokoustilaa, joista jokaisella on oma, veikeillä sisustusratkaisuilla luotu tunnelmansa.

”Eroamme monista samankaltaisista ratkaisuista sillä, että olemme aidosti läsnä. Jäsenet näkevät meitä jatkuvasti ja olemme valmiita auttamaan pienissäkin asioissa”, MOW Supernovan vetäjä eli head of hub & community, Katta Heikkilä sanoo.

”Haastamme yrityksiä uudistamaan omaa työskentelykulttuuriaan.”

Alakerran tapahtumatilan jalokivi on vanha, tuunattu asuntovaunu. Sielläkin voi työskennellä, ja tilaisuuksissa vaunu toimii esimerkiksi dj-koppina tai drinkkibaarina.

Tilojen tunnelma syntyy huolellisesti mietityistä yksityiskohdista. Wc-kyltit ovat 3d-tulostettuja astronautteja.

Kokoustiloja on viisi ja jokaisella on oma, veikeillä sisustusratkaisuilla luotu tunnelmansa. Esimerkiksi Leeloossa tunnelma on sporttihenkinen ja seinäkuviot on maalattu tamperelaisten jääkiekkojoukkueiden värien mukaan.

Tule tutustumaan Supernovaan – varaa neukkari tai hanki päiväpassi! >>

Yksityiskohtien eteen on muutenkin nähty paljon vaivaa. Wc-kyltit ovat 3d-tulostettuja astronautteja ja yläkerran oleskelutilan hyllyjä koristavat värikkäät sormikynttilät.

Supernovasta löytyy myös rentoutumiseen ja latautumiseen sopivia tiloja.

Monia viehättää myös MOW Supernovan keskeinen sijainti Ratinan kauppakeskuksessa. Linja-autoasema on vieressä ja rautatieasemalle on kävelymatka. Lounaalle tai kauppaan on helppo pujahtaa vaikka ilman takkia kauppakeskuksen käytäviä pitkin, ja löytyypä vierestä kuntosalikin.

Coworking-tilojen helppous houkuttaa

Tamperelaiselle Jussi Pöyhöselle MOW oli helppo ratkaisu. Pöyhösen työnantajan, tuulivoimaloita rakentavan ja kehittävän OX2:n, lähin toimisto on Helsingissä, mutta yritys antoi mahdollisuuden etätyöhön.

Tamperelaiselle Jussi Pöyhöselle MOW tarjosi mahdollisuuden etätöihin. ”Täällä on kaikki valmiina, ja saan keskittyä pelkästään asiantuntijatyön tekemiseen. Myös ilmapiiri on myönteinen ja innostava”, Pöyhönen kiittelee.

”Kaikki on valmista, ja saan keskittyä pelkästään asiantuntijatyön tekemiseen. Ilmapiiri on myönteinen ja innostava. Aiemmin olin samantyyppisessä työskentelytilassa, joka oli kuitenkin tähän verrattuna kuin hammaslääkärin vastaanotto”, Pöyhönen sanoo.

Helsingissä toimiva työnantaja antoi Jussi Pöyhöselle mahdollisuuden MOW-etätyöhön.

Jo ensimmäiselle viikolle Pöyhönen on sopinut asiakastapaamiseen MOWiin ja varannut sitä varten kokoushuoneen. Jäsenet maksavat kokoustilan vuokrasta vain puolet.

Helppous on yksi MOWn valteista. Jäsenyyteen kuuluu kaikki, mitä arjessa voi tarvita. Ergonomiset työtuolit ja sähköpöydät ovat valmiina, mutta työhuoneisiin saa tuoda omiakin tavaroita.

Supernova sijaitsee kauppakeskus Ratinan yhteydessä. Lounaalle tai kauppaan on helppo pujahtaa vaikka ilman takkia kauppakeskuksen käytäviä pitkin. Vierestä löytyy myös kuntosali.

”Ihmiset saavat olla meillä sellaisia kuin ovat. Täällä voi kulkea villasukissa ja vetää bisneslookin päälle vasta, kun lähtee asiakastapaamiseen. Kuulemme myös mielellämme, mitä lisäpalveluita voisimme tarjota, jotta arki olisi vielä helpompaa”, Katta Heikkilä sanoo.

Rohkeutta ja kokeilukulttuuria

Erityisen MOWsta tekee esimerkiksi se, että kuka tahansa voi kävellä sisään ja tulla työskentelemään tiloihin päiväpassilla. Hintaan kuuluvat työpisteen ja yleisten tilojen käytön lisäksi kahvi, tee, kuplavesi ja popcornit.

”Uskon, että tämä on hyvä paikka poiketa kahville, kokoontua ja muodostaa tiimejä ilman, että aina täytyy varata aika erikseen kalenterista”, sanoo Sitomon Riikka Seppälä.

Leeloo-neukkarin sisustuksessa inspiraation lähteenä ovat toimineet tamperelaiset jääkiekkojoukkueet.

Joustavat ja monipuoliset tilat houkuttelevat nykyaikaisia yrityksiä. Jäsenten käytössä on useampi ad hoc -neuvotteluhuone, joihin voi vetäytyä pikapalavereihin.

”Täällä voi kulkea villasukissa ja vetää bisneslookin päälle vasta, kun lähtee asiakastapaamiseen.”

Puhelinkopit takaavat rauhan keskusteluille ja rentoutumisellekin on omat keitaansa.

”Tarjoamme yrityksille rohkeutta työskentelykulttuurin muuttamiseen. Tänne on helppo tulla, jos on vaikka pitkään miettinyt, että haluaisi perinteisen toimiston sijaan jotain muuta. Tahdomme edistää kokeilukulttuuria”, Katta Heikkilä sanoo.

Jokaisesta tilasta löytyy oma ainutlaatuinen tunnelmansa.

Jäsenten käytössä ovat Tampereen Supernovan lisäksi molemmat Helsingin MOWit. Enää ei siis ole pakko työskennellä kahviloissa, jos asiakastapaamiset kuljettavat pääkaupunkiin.

Kiinnostuitko Supernovasta? Hanki MOW-jäsenyys >>

MOW Supernova

  • Spondan luoman coworking-konsepti MOWn kolmas hub.
  • Sijaitsee Tampereella kauppakeskus Ratinan ja vuonna 2020 valmistuvan Ratina-officen yhteydessä.
  • Tarjoaa yrityksille inspiroivan, yhteisöllisen ja täyden palvelun työyhteisön.
  • Tarjolla pidempiaikaisia jäsenyyksiä, päiväpasseja sekä vuokrattavia kokous- ja projektitiloja.
  • Pienempien (2–22 hlö) kokoustilojen lisäksi vuokrattavissa on myös 50–70 hengen tapahtumatila Maximegalon.
  • Jäsenyyden hinnat alkavat 250 eurosta, päiväpassin hinta on 20 euroa.
  • Tilavuokra alk. 30 euroa / tunti, minimivaraus 2 tuntia
  • Spondan kiinteistöissä vuokralla olevat yritykset saavat MOWn hot desk -työpisteistä -50 % ja kokoustiloista –25 % alennuksen.

Julkaistu 26.11.2018

Jaa