• Artikkelit
  • Mitä coworking tarkoittaa ja kuka siitä hyötyy?

Mitä coworking tarkoittaa ja kuka siitä hyötyy?

Työn tekemisen muutos on nostanut coworking-tilat ennennäkemättömään suosioon. Mitä Spondan MOW-konsepti oikein tarkoittaa ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa?

1. Mitä coworking-termi tarkoittaa?

Coworking on yhteisöllinen palvelukonsepti. Coworking-tila tarjoaa yrityksille toimitilojen lisäksi erilaisia palveluita ja tapahtumia. Toimintaa organisoi oma henkilökunta ja tavoitteena on, että tapahtumat ja palvelut muodostaisivat mahdollisimman hyvän synenergian tilassa toimivien ihmisten ja yritysten kanssa.

Spondan luoma coworking-konsepti MOW sisältää tällä hetkellä kolme toimipistettä eli hubia. Helsingin hubit sijaitsevat Pikku-Roballa ja Ruoholahdessa ja syksyllä 2018 avautuva Tampereen hubi kauppakeskus Ratinassa.

2. Miksi coworking-tilat ovat niin kovassa nosteessa?

Työn tekeminen on muuttunut ja muuttuu edelleen. Kun etätyö lisääntyy ja työnteko pirstaloituu, yhteistyötapaamisia on helppo järjestää keskeisillä paikoilla olevissa täyden palvelun toimitiloissa. Kasvuyritykset arvostavat coworking-tiloja, joissa voi työskennellä ja rakentaa yritystä ilman sitoutumista tietynkokoisiin tiloihin.

Kansainvälisissä yrityksissä coworking-tiloja hyödyntävät erityisesti ulkomaiset vieraat ja työntekijät. Monessa yrityksessä on huomattu myös verkostoitumisen tuomat hyödyt – ja uusinta teknologiaa hyödyntävät ja vastuullisesti toimivat coworking-tilat, kuten Spondan MOW, tarjoavat mahdollisuuden myös yrityksen oman yrityskulttuurin uudistamiseen ja brändiarvon kasvattamiseen. 

”Toiminnan synenergia syntyy tapahtumien rikkaudesta ja yhteisön erilaisuudesta.”

3. Mikä MOW on?  

Mothership of Work on Spondan luoma suosittu coworking-konsepti, jolla on tällä hetkellä kolme toimipistettä eli hubia. Helsingin Pikku-Roballa MOW Mothership, Helsingin Ruoholahdessa MOW Stargate sekä loppuvuodesta 2018 avautuva hubi Tampereen Ratinassa.

MOW edustaa aitoa yhteisöllistä työskentelykulttuuria, jossa jäsenille tarjotaan toimivien ja viihtyisien tilojen lisäksi monipuolisia palveluita ja rentoa yhdessäolemisen fiilistä.

MOWeissa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Tarjolla on asiapitoisia seminaareja sekä viihteellisempiä yhteisötapahtumia, kuten joogaa, brunsseja, peli-iltoja ja karaokea.

4. Tarjoavatko MOW-hubit samanlaiset palvelut?

Kaikissa MOWn hubeissa on samat peruspalvelut: erilaisia työ- ja oleskelutiloja, vastaanottopalvelu, nopea nettiyhteys, välitön IT-tuki sekä laadukkaat kahvit, teet ja virvokkeet. Tapahtumia on joka lähtöön – sekä asiapitoisia seminaareja että viihteellisempiä yhteisötapahtumia. Jokaisessa hubissa on oma erityinen tunnelmansa, johon vaikuttavat sekä hubin jäsenet että MOWn Crew.

”Kaikissa MOWeissa on samat peruspalvelut ja jäsenet voivat hyödyntää kaikkia hubeja.”

5. Voiko jäsen hyödyntää kaikkia eri hubeja?

Ehdottomasti. MOWn jäsenyyteen kuuluu kaikkien hubien käyttö. Jäsenyyden taso määrittää tarkemmin käytön laajuuden.

MOWn jäseniltä kiitosta saavat erityisesti ystävällinen ja tehokas front deskin väki sekä asiantunteva IT-tuki. Myös tilojen viihtyvyyttä sekä eri kokoisten neuvottelutilojen saatavuutta kiitellään. Ja tietysti tuore pienpaahtimon kahvi on kova sana!

6. Kenelle MOWista on eniten hyötyä?

Jäseninä on sekä luovan alan edustajia että perinteisempien alojen väkeä – ja yritysten koot vaihtelevat yhden hengen startupeista isoihin yrityksiin. Ja siitä toiminnan synenergia syntyykin – yhteisön rikkaudesta ja erilaisuudesta.

7. Miten vastuullisuus näkyy MOW-konseptissa?

Ympäristö huomioidaan sekä tiloissa että hankinnoissa. Helsingin hubien jäsenten käytössä on sähköauto sekä palaveripyörät, kierrätys on järjestetty tehokkaasti ja tiloissa on kulkutunnistevalot. MOWssa tasa-arvo ja yhteisöllisyys ovat konseptin ytimessä – kaikki ovat tervetulleita ja kaikista pidetään huolta.

Julkaistu 26.4.2018

Jaa