• Artikkelit
  • Joustoa ja kasvunvaraa – tilat Helsingin ytimessä palvelevat asianajotoimistoa

Joustoa ja kasvunvaraa – tilat Helsingin ytimessä palvelevat asianajotoimistoa

Asianajotoimisto Waly & Koskinen vuokrasi Spondalta toimitilat Helsingin keskustasta aivan Kauppatorin lähettyviltä. ”Sijainti ei voisi olla parempi, ja puitteet täyttävät kaikki vaatimuksemme”, sanoo yhtiön osakas Tuomas Koskinen.

Waly & Koskinen on yritys- ja yksityisasiakkaita palveleva asianajotoimisto, joka keskittyy siviilijuttuihin. Yhtiö on toiminut Spondan Unioninkadulla sijaitsevassa rakennuksessa Kaartinkaupungissa vuoden 2021 huhtikuusta alkaen. Tilat valittiin perusteellisen kartoituksen jälkeen.

Tiloista löytyy sekä avotoimistotilaa että erillisiä työhuoneita. Toimintaa on helppo järjestää monella tavalla esimerkiksi työtehtävien mukaan.

”Kävimme neuvotteluja noin viidestätoista tilasta. Etsimme toimitiloja keskustan alueelta ja tämä tila sopi parhaiten kriteereihimme. Spondalla oli itse asiassa tarjota useita vaihtoehtoja, jotka olisivat toimineet meille, ja pääsimme valitsemaan niistä parhaan. Tila oli myös kokonaistaloudellisesti järkevä.”, Koskinen kertoo.

Tämä tila sopi parhaiten kriteereihimme. Spondalla oli itse asiassa tarjota useita vaihtoehtoja, jotka olisivat toimineet meille, ja pääsimme valitsemaan niistä parhaan.

Sisäänkäynti Waly & Koskisen tiloihin on Fabianinkadun puolella. Noin 250 neliömetrin toimistossa työskentelee kahdeksan henkilöä, joiden käytössä on sekä avotoimisto- että huonetoimistotilaa. Tilat ovat Koskisen mukaan erinomaiset ja joustavat.

”Toimintaa voi järjestää monella eri tavalla: huoneet ovat niin isoja, että niissä voi työskennellä kaksi henkilöä. Tämä antaa meille joustoa ja kasvunvaraa. Lisäbonuksena on rakennuksen aulapalvelu”, Koskinen kuvailee.

Puitteet kohdallaan

Moderni ja valoisa toimistotila on palvellut asianajotoimistoa hyvin. Kauttaaltaan pintaremontoidut tilat ovat hillityn tyylikkäät ja toimivat, ja niihin on mukava tuoda asiakkaita.

”Ennen muuttoamme Sponda toteutti tiloissa muutamia muutostöitä. Esimerkiksi neuvottelutilojen ilmanvaihtoa parannettiin. Tiloissa on myös ilmastointi, joka lisäsi käyttöviihtyvyyttä viime kesänä oleellisesti”, Koskinen sanoo.

Henkilöstö viihtyy tiloissa, ja niihin on mukava tuoda myös asiakkaita. Keskeisen sijainnin ja erinomaisten kulkuyhteyksien ansiosta paikalle on helppo saapua.

Puitteiden puolesta tilat täyttävät kaikki Walyn & Koskisen vaatimukset. ”On vaikea keksiä mitään konkreettista, mikä tiloissa voisi olla paremmin.”

Toimintaa voi järjestää monella eri tavalla: huoneet ovat niin isoja, että niissä voi työskennellä kaksi henkilöä. Tämä antaa meille joustoa ja kasvunvaraa.

Toimistorakennuksella on myös BREEAM Good -tason ympäristösertifikaatti, joka kertoo vastuullisuudesta. Työntekijöiden ekotehokasta liikkumista helpottavat kiinteistön oma polkupyöräparkki ja suihkutilat. Työhyvinvointia tukee myös jatkossa Elixian kuntosali, joka avataan loppuvuodesta samassa rakennuksessa.

Tyylikäs ja edustava aulatila luo myönteisen ensivaikutelman vierailijoille. Aulapalvelu helpottaa työarkea.

Kaartinkaupungissa kaikki on lähellä

Sijainti Kaartinkaupungissa on asianajotoimistolle täydellinen. Kulkuyhteydet ovat loistavat: rautatieasemalle ja Helsingin yliopiston metroasemalle on 800 metriä ja raitiovaunut kulkevat aivan läheltä.

”Toimialallamme on tyypillistä, että palveluntarjoajat sijoittuvat keskustaan. Toimistomme sijainti on niin keskeinen kuin mahdollista: Kauppatori on rakennuksen toisella puolella. Myös siinä mielessä tämä palvelee meitä erinomaisesti”, Koskinen toteaa.

Osakas Tuomas Koskisen mukaan tilat vastaavat erinomaisesti asianajotoimiston vaatimuksia. Sekä puitteet että sijainti ovat kohdallaan.

Läheinen merenranta ja idylliset, historiaa huokuvat korttelit luovat alueelle oman viehättävän tunnelmansa. Liikeasiakkaita houkuttelevat ja työntekijöiden hyvinvointia lisäävät palvelut huippuravintoloista liikuntamahdollisuuksiin ja peruspalveluista erikoismyymälöihin löytyvät aivan vierestä.

Toimistomme sijainti on niin keskeinen kuin mahdollista: Kauppatori on rakennuksen toisella puolella. Myös siinä mielessä tämä palvelee meitä erinomaisesti.

Ammattimaista yhteistyötä

Vuokranantajansa Spondan toimintaa asianajotoimisto kuvailee ennen kaikkea ammattimaiseksi.

”Toiminnassa näkyy se, että Sponda on yksi Suomen isoimmista liiketilojen vuokranantajista. Spondalla on hyvin pitkälti mietityt ja tarkat prosessit esimerkiksi tilojen luovutuksiin, muutostöiden aikataulutukseen tai remonteista tiedottamiseen liittyen. Toiminta on erittäin ammattimaista”, Koskinen kiittelee.  

Vieraille ja asiakkaille on varattu aulan yhteydestä viihtyisä ja miellyttävä odottelutila.

Sujuva yhteistyö henkilöityy Spondan yhteyshenkilö Ilkka Taniin, joka saa Koskiselta erityiskiitokset. ”Asiat toimivat Ilkan kanssa erittäin hyvin. Hän on aktiivinen ja selkeä, ja kaikki asiat hoituvat niin, että ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa.”

Kiinteistön omistajana Sponda huolehtii toimistorakennuksen jatkuvasta kehittämisestä. Rakennus uudistetaan vuoden 2022 aikana kauttaaltaan, ja talo saa muun muassa uuden, edustavan ja näyttävän aulatilan. Uudistuva toimitalo tarjoaa jatkossa yhä monipuolisemmat palvelut ja modernin työympäristön aivan kaupungin ytimessä.


Jaa

Kiinnostuitko kiinteistöistämme? Tutustu toimitiloihimme.