• Artikkelit
  • Ikoninen miljöö ja inspiroiva ilmapiiri – Kivilinna tarjoaa tarunhohtoiset toimitilat Helsingin ytimessä

Ikoninen miljöö ja inspiroiva ilmapiiri – Kivilinna tarjoaa tarunhohtoiset toimitilat Helsingin ytimessä

Helsingin sydämessä kohoava Kivilinna luo uniikit puitteet uuden ajan työelämälle. Linnamainen toimitilarakennus viettelee yritykset vaikuttavalla arkkitehtuurillaan, moderneilla tilaratkaisuillaan ja uutta luovalla yhteisöllisyydellään.

Rakennuksen suojeltu julkisivu ja upea portaikko entisöitiin Helsingin kaupunginmuseon kanssa toteutetussa uudistuksessa vuonna 2011.

Tarunhohtoinen toimitilarakennus sijaitsee Helsingin keskustassa, mutta omassa rauhassaan vehreän Esplanadin puiston ja historiallisen Kasarmitorin läheisyydessä.

Historian inspiroimaa arkea

Rakennuksen huomaa jo kaukaa. Graniittinen Kivilinna erottuu Korkeavuorenkadun talorivistöstä korkealla tornillaan ja näyttävällä julkisivullaan. Tampereen tuomiokirkosta inspiraationsa saanut, vuonna 1907 valmistunut ja arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema kansallisromanttinen graniittilinna on oman aikansa mestariteos ja yksi kaupungin komeimmista kivitaloista.

Alun perin Helsingin puhelinyhdistyksen pääkonttoriksi rakennettu Kivilinna tarjoaa modernin työympäristön, jossa linnamainen arkkitehtuuri luo uniikit puitteet uuden ajan työelämälle.

Tässä talossa historia on läsnä kaikkialla – sadunomaisessa sisääntulossa, kivi kiveltä muuratussa julkisivussa, seinämaalauksin koristellussa portaikossa ja kauniissa kaari-ikkunoissa.

Kivilinnan rakennusta ympäröi Suomen monipuolisimmat ja laadukkaimmat lähi-, yritys- ja afterwork-palvelut.

Tässä talossa historia on läsnä kaikkialla – sadunomaisessa sisääntulossa, kivi kiveltä muuratussa julkisivussa, seinämaalauksin koristellussa portaikossa, mielenkiintoisissa maisemissa, hauskan mallisissa huoneissa ja kauniissa kaari-ikkunoissa. Ikonisista puitteista on pidetty vuosikymmenten kuluessa hyvää huolta. Rakennuksen suojeltu julkisivu ja portaikko entisöitiin uuteen loistoonsa Helsingin kaupunginmuseon kanssa toteutetussa uudistuksessa vuonna 2011.

Täydellisesti peruskorjatulle rakennukselle on myönnetty myös BREEAM In-Use Very Good -sertifikaatti, joka kertoo sitoutumisesta kestävään kehitykseen ja takaa talon käyttäjille terveelliset ja hyvinvointia tukevat työolosuhteet.

Rakennuksen ikonisiin yksityiskohtiin lukeutuu uuteen loistoon entisöity portaikko, joka on yksi kaupungin upeimpia.

Vaikka Kivilinna henkii historiallista eleganssia ja arvokkuutta, sen toimitilaratkaisut ovat moderneja ja muunneltavia. Rakennuksen viisikerroksiset tilat taipuvat niin monitilatoimisto- kuin hybridityöskentelynkin ja palvelevat niin asiantuntija-, ohjelmisto- ja it-alan yrityksiä kuin luovan alan toimijoitakin.

Kivilinna on paikka, joka vetää väen toimistolle ja jossa eri alojen ammattilaiset kohtaavat, viihtyvät ja verkostoituvat.

Inspiroivat puitteet profiloivat myös vuokralaisyrityksistä kiehtovia arvostettuja asiantuntijoita.

Innostavaa yhteisöllisyyttä

Viestintä- ja tietoliikennetalona toiminut arvorakennus on koonnut ihmisiä yhteen koko historiansa ajan – ja perinne elää edelleen. Kivilinna on paikka, joka vetää väen toimistolle ja jossa eri alojen ammattilaiset kohtaavat, viihtyvät ja verkostoituvat. Inspiroivat puitteet profiloivat myös vuokralaisyrityksistä kiehtovia toimijoita ja arvostettuja asiantuntijoita.

Myös sijainti luo ihanteelliset puitteet yhteisöllisyydelle. Huipputason ravintoloiden, kiehtovien kivijalkaputiikkien ja trendikkäiden liikuntapaikkojen ympäröimästä Kivilinnasta on helppo piipahtaa yhteiselle lounaalle, joogatunnille tai ostosretkelle. Helsingin yliopiston innovaatiotilat, neuvottelukeskukset ja inspiroiva coworking-tila MOW löytyvät lähietäisyydeltä ja alue tarjoaa loistavat puitteet myös työpäivän jälkeiseen afterwork-elämään. Kohteesta kävelee parissa minuutissa Esplanadin puistoon ja Kauppatorille ja vieraat on helppo viedä drinkille Allas Sea Pooliin tai veneretkelle Suomenlinnaan.

Myös miljöö on kaupungin kauneinta ja elinvoimaisinta. Eri aikakausien arvorakennukset, vehreät puistot ja vilkkaat katukahvilat luovat alueelle arvokkaan, mutta elämää sykkivän ilmapiirin, jossa ajatukset vaihtuvat ja trendit leviävät.

Kivilinna yhdistää uniikilla tavalla historian nykypäivän toiminnallisuuteen ja moderneihin toimitilaratkaisuihin.

Sujuvasti saavutettavissa

Yrityksille kohteen tekee houkuttavaksi sen hyvä saavutettavuus. Kivilinnaan on helppo tulla julkisilla kulkuneuvoilla ja omalla autolla. Lähimmälle raitiovaunupysäkille on viiden minuutin kävelymatka ja Helsingin päärautatieasemalle ja Helsingin yliopiston metroasemalle kävelee kymmenessä minuutissa. Sijainti inspiroi kokeilemaan myös kestäviä liikkumismuotoja. Kauniit merenranta- ja puistoalueet sopivat ihanteellisesti työmatkapyöräilyyn ja kohde on yhä paremmin tavoitettavissa myös laajenevan Baana-pyöräilyverkoston kautta.

Autoilijoiden arkea helpottavat sisäpihalta löytyvät parkkipaikat ja lähistön kolme isoa pysäköintihallia. Sijainti palvelee loistavasti myös kansainvälisiä yrityksiä – lentokentälle ajaa puolessa tunnissa ja lähistöltä löytyy runsaasti tasokkaita hotelleja, kansainvälisiä kohtaamispaikkoja ja monikulttuurisia lounasravintoloita.

Jatkuvaa, vastuullista kehitystä

Historiallinen kohde toimii myös esimerkkinä kestävästä kehityksestä ja ympäristötietoisuudesta. Sertifioitu rakennus tarjoaa käyttäjille 100 prosenttisesti uusiutuvan ja hiilineutraalin energian sekä kattavat lajittelu- ja kierrätysmahdollisuudet. Talo kannustaa myös käyttäjiään vastuullisiin toimintatapoihin. Vuokralaisyrityksille on tarjolla lajittelu- ja kierrätyskoulutusta ja tarkkaa, ajantasaista dataa kiinteistön energian- ja vedenkulutuksesta, mikä auttaa yrityksiä myös omien vastuullisuustavoitteidensa saavuttamisessa.

Rakennuksen tilat kehittyvät jatkuvasti sekä kiinteistön omistajan että vuokralaisyritysten toimesta. Uusin, historiaa kunnioittaen toteutettu kehityshanke valmistui keväällä 2024. Uudistuksessa kohteen pyöräsäilytystilat remontoitiin entistä toimivammiksi ja kohteen aulatilat ja hissiaula saivat uuden, päivitetyn ilmeen.

Ikoninen Kivilinna – vanhan ja uuden kiehtova sekoitus

– Vuonna 1907 valmistunut, arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema jugendrakennus.
– Keskellä Helsinkiä, mutta omassa rauhassa.
– Yksi kaupungin arvostetuimmista osoitteista.
– Osa Helsingin kulttuurihistoriaa ja oman aikakautensa mestariteos.
– Tilat peruskorjattu ja modernisoitu vuonna 2011.
– Yhdistää uniikilla tavalla historian nykypäivän toiminnallisuuteen ja moderneihin toimitilaratkaisuihin.
– Suomen monipuolisimmat ja laadukkaimmat lähi-, yritys- ja afterwork-palvelut.
– Erinomainen saavutettavuus.
– BREEAM In-Use Very Good -sertifioitu kohde toimii esimerkkinä kestävästä kehityksestä ja ympäristötietoisuudesta, ja takaa käyttäjille terveelliset ja hyvinvointia tukevat työolosuhteet.
– Käytössä 100 % uusiutuvaa, hiilineutraalia energiaa ja erinomaiset lajittelu- ja kierrätysmahdollisuudet.
– Hyvät pysäköintimahdollisuudet (Aimopark Kasarmintori ja Erottaja).
– Talo kehittyy jatkuvasti. Rakennuksen aulatilat, hissiaula ja pyöränsäilytystilat uudistuivat keväällä 2024.
– Vapaana olevat 2 699 m² tilat ovat räätälöitävissä niin pienelle kuin isollekin yritykselle ja sopivat sekä monitilatoimisto- että hybridityöhön.
– Ihanteellinen valinta yritykselle, joka haluaa brändäytyä oman alansa eturiviin ja tarjota henkilöstölleen yhden kaupungin kiehtovimmista ja vetovoimaisimmista työympäristöistä.

Jaa

Kiinnostuitko kiinteistöistämme? Tutustu toimitiloihimme.