• Artikkelit
  • Hyväntekeväisyys tuo valoa pimeään vuodenaikaan

Hyväntekeväisyys tuo valoa pimeään vuodenaikaan

Joulun lähestyessä monet tuntevat halua lahjoittaa ja jakaa toivoa ympärilleen. Hyväntekeväisyys on yksi tapa levittää joulun iloa ja tukea niitä, jotka tarvitsevat apua – pienilläkin teoilla voi olla suuri vaikutus. Lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen ei tuo iloa ainoastaan vastaanottajille, vaan myös itselle.

Kuulluksi tulemisen tunne yhdistää erilaisia nuoria

Tänä vuonna Spondan joululahjoituksella haluttiin jälleen jakaa joulun lämpöä niille, jotka sitä tarvitsevat. Henkilökunta äänesti vaihtoehtojen joukosta hyväntekeväisyyskohteiksi Aseman Lapset ry:n sekä Lastenklinikoiden Kummit ry:n. Molemmat tahot edustavat tärkeinä pitämiämme arvoja: välittämistä ja tuen tarjoamista lasten ja nuorten parissa.

Vuodesta 1990 alkaen Aseman Lapset on tukenut työllään lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ja ehkäissyt syrjäytymistä. Järjestö puolustaa myös nuorten oikeutta viettää aikaa kaikille yhteisissä, julkisissa tiloissa. Työlle on todellinen tarve: esimerkiksi viime vuonna järjestön  järjestön ja sen yhteistyökumppaneiden ylläpitämän Walkers-toiminnan kautta kohdattiin 64 294 nuorta, joiden kanssa keskusteltiin sekä tarvittaessa tarjottiin apua ja tukea.

”Kaupunkitilaan kuuluvat tietyt pelisäännöt. Joskus nuorten kokoontuessa sattuu ja tapahtuu. Meidän turvalliset aikuiset, nuorisoalan ammattilaiset, ovat läsnä kuuntelemassa, opastamassa ja kohtaamassa nuoria”, kertoo Aseman Lapset ry:n toiminnanjohtaja Christian Wentzel.

Hänen mukaansa nuorilla on paljon sydämellään ja kohdatuksi tulemisen kaipuu on suuri. Nuoret haluavat jakaa aikuisten kanssa ilojaan, surujaan, huoliaan ja mietteitään.

”Meidän väkemme pystyy arjessa tarjoamaan nuorille kuulluksi tulemisen tunnetta. Se lisää osallisuuden kokemusta, mutta antaa myös eväitä tulevaan, kun kasvun ja kehityksen pyrähdyksessä pääsee pallottelemaan omia ajatuksiaan”, Wentzel kertoo.

Kummien tuella voidaan tarjota paras hoitokokemus pienelle potilaalle

Lastenklinikoiden Kummit ry tukee viittä yliopistollista lastensairaalaa tavoitteenaan tarjota parasta mahdollista hoitoa pienille potilaille nyt ja tulevaisuudessa. Lahjoituksilla mahdollistetaan lastensairaaloissa useita huipputason hoitolaitehankintoja sekä kehityshankkeita, joiden avulla voidaan tukea lasten ja nuorten parasta mahdollista hoitoa. Kummien tuki edistää tulevaisuuden terveyttä ja erityisesti lasten kohdalla uudet laitteet ja innovaatiot edesauttavat parhaan hoitokokemuksen tarjoamisen pienelle potilaalle.

Sairaalat pystyvät kohdentamaan avun esimerkiksi laitehankintoihin, kehityshankkeisiin sekä potilaiden viihtyvyyteen. Kummien merkittävä tukikohde on lastentautien tutkimus, jonka piirissä mahdollistetaan vuosittain noin 10 tärkeää tutkimushanketta.

”Suomessa lähes 20 prosentilla lapsista ja nuorista on jokin mielenterveyden häiriö. Kummien kautta voi olla mukana tukemassa ajankohtaista mielenterveystyötä, jonka avulla autetaan erilaisten haasteiden kanssa eläviä lapsia ja nuoria ympäri Suomen. Mielen tila -hankkeen myötä tuemme lasten ja nuorten mielen hyvinvointia erilaisin hankkein, esimerkkinä tästä on lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriötä tehokkaasti hoitava Cool Kids -hoito”, toteaa Katariina Schmidt, Lastenklinikoiden Kummit ry:n kumppanuuspäällikkö.

Lahjoitusten avulla läsnäoloa ja parasta mahdollista hoitoa

Wentzelin mukaan lahjoitukset ovat äärimmäisen tärkeitä Aseman Lasten toiminnalle.

”Pystymme Spondan lahjoituksen avulla tarjoamaan läsnäoloa ja nuorten kohtaamisia niin julkisilla paikoilla kuin Citycenterissä sijatsevassa tilassamme. Citycenterissä toteutamme kohtaamisia räätälöidymmin, mutta Kampissa sijaitseva Walkers-kahvila on avoin kaikille nuorille. Haluamme lämpimästi kiittää Spondaa tuesta.”

Spondan joululahjoitus Kummit ry:lle kohdentuu kaikille viidelle yliopistolliselle lastensairaalalle ja tutkimustyöhön. Erikoissairaanhoitoa tuetaan yhteiskunnan varoin, mutta Kummien lahjoitusvarojen avulla pystytään tekemään vielä enemmän.

”Paremmilla laitteilla, kehitys- ja tutkimustyöllä sekä mielenterveyteen ja potilasviihtyvyyteen panostamalla voidaan antaa uudenaikaisempaa ja tehokkaampaa hoitoa pienille potilaille nyt ja tulevaisuudessa. Juhlimme tänä vuonna 30-vuotista taivaltamme lasten terveyden tukena. Tänäkin vuonna joulukeräys huipentui JouluMielelle-konserttiin, missä myös Spondan joulutervehdys oli mukana”, kertoo Schmidt.

Tule mukaan lahjoittamaan!
https://kummit.fi/lahjoita/
https://asemanlapset.fi/tue-toimintaamme/lahjoita/

Jaa