• Artikkelit
  • ”Yritykset hakeutuvat inspiroiviin tiloihin” – Vuoden 2023 palkitut toimitilavälittäjät tietävät, mitä yritysten toivelistalta löytyy

”Yritykset hakeutuvat inspiroiviin tiloihin” – Vuoden 2023 palkitut toimitilavälittäjät tietävät, mitä yritysten toivelistalta löytyy

Yritykset ovat entistä tarkempia tehdessään toimitilavalintojaan. Vuoden 2023 palkitut toimitilavälittäjät tietävät, että toimiston tulee inspiroida työntekijöitä, heijastaa yrityksen identiteettiä sekä tarjota joustavuutta tuleville muutoksille ja kasvulle. Keskeinen sijainti ei ole enää pelkkä etu, vaan välttämättömyys.

Spondan perinteinen Vuoden toimitilavälittäjä -tunnustuspalkinto jaettiin yrityksen Kukontorin toimistolla 22.3.2024. Tunnustuksen saivat tällä kertaa Bureau Real Estate Finland Oy ja Scanreal Oy. Pääkaupunkiseudun toimitilavälittäjän kärkipaikalle kiilasi Bureau Real Estate Finland, Scanreal puolestaan erottui Spondan aktiivisimpana välittäjäkumppanina.

Scanrealin Toni Aulo ja Jan Nyberg iloitsevat saamastaan tunnustuksesta.

”Kummallakin palkitsemallamme yrityksellä on aktiivinen ja asiakaslähtöinen ote työhönsä. Olemme todella tyytyväisiä sujuvaan yhteistyöhömme ja siihen, kuinka tarmokkaasti välittäjät etsivät meille toimitiloista kiinnostuneita yrityksiä”, kertoo Spondan Leasing Director Magnus Öster.

Toimitilavälittäjien kyky viedä vuokrauksia maaliin yhdessä Spondan kanssa ja välittäjien innokas työskentelytapa saa kiitosta Spondan koko vuokraustiimiltä. Österin mukaan aktiivinen ote onkin paikallaan, kun yhä useampi yritys on kiinnostunut siirtämään toimitilansa Helsingin ydinkeskustaan.

Palkitsemistilaisuuden jälkeen toimitilavälittäjät tekivät kierroksen Spondan uudella toimistolla.

Yhteistyön avaimena ammattitaito ja joustavuus

Palkitut toimitilavälittäjät kiittelevät Spondaa sujuvasta yhteistyöstä ja pitävät tunnustusta yhteistyön hienona huipentumana. Tunnustus on osoitus Spondan arvostuksesta välittäjiä kohtaan sekä kiitollisuuden osoitus heidän sitoutumisestaan asiakkaiden toiveiden kuuntelemiseen, korkealaatuisten toimitilapalveluiden tarjoamiseen sekä niiden kehittämiseen.

”Spondalaiset ovat toimitila-ammattilaisia, jotka ovat työssään sitoutuneita ja joustavia. Lisäksi heidän tiiminsä on avulias vastatessaan niin meidän kuin asiakkaidemme kysymyksiin. Spondan asiantuntemus ja yhteistyöhalukkuus ovat keskeisiä onnistumistekijöitä toimitilaprojekteissamme”, toteaa Scanrealin toimitilakonsultti Jan Nyberg.

Bureau Real Estate Finlandin toimitusjohtaja Mikko Kivimäki komppaa Nybergiä, ja kiittelee Spondaa siitä, että ammattitaitoinen henkilöstö on aina myös helposti tavoitettavissa ­– näennäisen yksinkertainen seikka, joka kuitenkin edesauttaa suuresti onnistuneita vuokrauksia.

Pääkaupunkiseudun toimitilavälittäjien kärkeen kiilasi Bureau Real Estate Finland – kuvassa yrityksestä Rony Korsström, Mikko Kivimäki ja Ida Välimaa.

Yritykset hakeutuvat inspiroiviin ja helposti saavutettaviin toimitiloihin

Pandemian jälkeen pääkaupunkiseudulla on suhteellisen runsaasti vapaata toimitilaa, mutta toimitilavälittäjät tietävät, etteivät ”mitkä tahansa” tilat taivu yritysten yksilöllisiin tilavaatimuksiin ja -toiveisiin.

”Yritykset painottavat juuri nyt toimitilavalinnoissaan etenkin keskeistä sijaintia, tilan ominaisuuksia ja muunneltavuutta. Kustannuksilla on luonnollisesti myös merkitystä. Yrityksille on tärkeää, että toimitilat heijastavat niiden arvoja ja brändiä”, kommentoi Nyberg.

Hänen mukaansa toimitilojen merkitys sosiaalisten kohtaamisten ja yhteistyön mahdollistavana paikkana on lisääntynyt. Tänä päivänä yritysten on panostettava toimitilojen keskeiseen sijaintiin, viihtyisyyteen sekä lähipalveluihin houkutellakseen henkilökuntaansa toimistolle.

Kivimäki on samaa mieltä. Toimitiloja haetaan nyt keskeisiltä sijainneilta, jotka ovat hyvin saavutettavissa. Kiinteistöissä täytyy olla myös peruspalvelut kohdillaan. Yritysten toimitilapäätöksiin vaikuttaa selkeästi yhä enemmän myös työvoiman saatavuus ja pysyvyys. Hyvistä tiloista on tietyillä alueilla jopa kilpailua.

Palkitut toimitilavälittäjäyritykset kiittelevät Spondaa sujuvasta yhteistyöstä ja pitävät tunnustusta yhteistyön hienona huipentumana.

”Pandemian jälkeisessä murroksessa uuden normaalin uomia haetaan yhä. Osa yrityksistä on valmis luopumaan ylimääräisistä neliöistä, mutta samalla ne hakeutuvat paremmille sijainneille ja inspiroiviin tiloihin. Monet yritykset etsivät joustavia tiloja, jotka tukevat hybridityömallia. Myös vastuullisuuteen liittyvät näkökohdat korostuvat entisestään yritysten toimitilavalinnoissa.”

Toimitilavälittäjä – myyjä, opas vai ennustaja?

Harvalla yrityksellä on toimitilaprojektin alkuvaiheessa kristallinkirkasta käsitystä siitä, millainen tila palvelee parhaiten yrityksen tarpeita. Ammattitaitoinen toimitilavälittäjä ymmärtää asiakkaan tarpeita ja osaa sparrata heitä näkemään, mitä oikeasti tarvitaan sekä ennakoimaan tulevaa.

”Hyvä välittäjä pystyy tarjoamaan toimitilamarkkinasta kattavasti soveltuvat vaihtoehdot ja hoitamaan käytännön asiat sujuvasti. Mikä parasta, toimitilavälittäjän palvelu on veloituksetonta tilojen hakijoille, joten sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää”, vinkkaa Kivimäki.

Jotta toimitilavälittäjä pystyy rakentamaan luottamuksellisen suhteen asiakkaaseen ja muihin sidosryhmiin, tarvitaan hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja. Kyky kuunnella asiakasta toistuukin molempien palkittujen yritysten puheissa.

”Emme ajattele itseämme myyjinä tai välittäjinä, vaan oppaina.On tärkeää, että välittäjä auttaa yritystä löytämään juuri heille sopivat toimitilat, jotka tukevat yrityskulttuuria. Ammattitaitoinen välittäjä ymmärtää markkinatilanteen, pystyy analysoimaan asiakkaan tarpeet ja tarjoaa kattavaa tietoa eri vaihtoehdoista. Hänellä on kyky löytää asiakkaalle sopivin ratkaisu, joka vastaa tämän liiketoiminnallisia tarpeita ja tavoitteita”, Nyberg tiivistää.

Jaa