• Artikkelit
  • Vuoden välittäjä: toimitilojen löytäminen pienille yritykselle haastavaa

Vuoden välittäjä: toimitilojen löytäminen pienille yritykselle haastavaa

Bureau Real Estate Finland Oy vastaanotti Spondan Vuoden toimitilavälittäjä -tunnustuksen jo toisen kerran peräkkäin. Voittajan mukaan alan ilmapiiri on selvästi aiempaa myönteisempi. Vuokraajat hakevat tiloilta tehokkuutta ja viihtyisyyttä, sillä toimiva työympäristö takaa yrityksille osaavan ja sitoutuneen henkilökunnan.

Bureau Real Estate Finland Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kivimäen mukaan viime vuosi oli toimitilojen välitysmarkkinoilla hyvä ja parempaan ollaan menossa. Myös vuosi 2017 on alkanut lupaavasti.

”Yritykset ovat aina hakeneet itselleen tiloja, mutta nyt ilmapiiri on alalla entistä myönteisempi”, voittajatiimi toteaa.

Haasteellista on kuitenkin tilojen löytäminen pienemmille yrityksille, sillä tätä tarjontaa on selvästi vähemmän.

”Kuva markkinasta on hieman vääristynyt. Kuulemme päivittäin, että tilaa on paljon. Huonosti muokattavaa tilaa onkin tarjolla, mutta hyviä, vain pientä muutosta kaipaavia tiloja on paljon rajallisemmin”, Kivimäki selventää.

Palkinnon vastaanottivat Bureau Real Estate Finlandin puolesta Heikki Jussila (vas.), Hannu Jääskeläinen, Mikko Kivimäki (kesk. taulu kädessä), Kristian Danielson,Tomi Sirama ja Markku Lehto. Tunnustus päätyy yrityksen toimistoon juhlapaikalle, edellisen kunniataulun viereen.

Spondan liiketoimintajohtaja Joona Reunasen mukaan yritysten toimitilatarpeiden kirjo on laaja. Yksi hakee kasvua, toinen tehostamista.

”Trendejä pystytään haarukoimaan vain toimialoittain. Esimerkiksi it-sektori tuntuu kasvavan, koska maailma digitalisoituu vauhdilla.”

”Kilpailu alalla on kovaa”

Spondan jakaman toimitilavälittäjäpalkinnon jakoperusteena olivat tälläkin kertaa yhteistoiminnan aktiivisuus ja taloudelliset tulokset.

”Valintakriteerissä katsotaan kokonaisuutta eli sitä, kuinka paljon vuokrasopimuksia on syntynyt ja mille alueille.  Olemme kokeneet, että kumppanuus Bureau Finland Oy:n kanssa on toiminut ja vienyt tavoitteet maaliin. Tässä näkyy myös pitkäjänteisyyden merkitys”, toteaa Reunanen.

Palkinnon julkistus on Kivimäen mukaan yksi vuoden kohokohtia alalla.

”Olemme erittäin ylpeitä, että saimme palkinnon nyt toisen kerran peräkkäin, sillä kilpailu on kovaa. ”

Tunnustusta juhlistettiin Ruoholahdessa tiloissa, joihin avautuu syksyllä uusi upea MOW-konseptin mukainen coworkingtila.

Vuosi sitten tunnustus oli Kivimäen mukaan täysi yllätys. Sen sijaan tällä kertaa voittajatiimi osasi odottaa palkintoa, koska se on tehnyt hyvää tulosta.

Spondan vuosittainen tunnustus jaettiin Altialta vapautuneissa tiloissa Ruoholahdessa. Syksyllä Sponda avaa samaan paikkaan uuden Mothership of Work (MOW) -coworkingtilan, joka tarjoaa yhteisölliset ja valmiiksi sisustetut tilat niin freelancereiden kuin isompien yritystenkin käyttöön. Tunnelmasta ja MOWlaisten tutustuttamisesta toisiinsa huolehtii MOWin oma tunnelmajohtaja. Sponda avasi vuosi sitten ensimmäisen MOWin ydinkeskustaan Pikku Robertinkatu 9:ään.

Julkaistu 15.2.2017

Jaa