• Artikkelit
  • Vuoden välittäjä 2017 pysyy muutosvauhdin rattailla − laatu näyttää suuntaa

Vuoden välittäjä 2017 pysyy muutosvauhdin rattailla − laatu näyttää suuntaa

Sponda palkitsi Jones Lang LaSalle Finland Oy:n Vuoden 2017 toimitilavälittäjä -tunnustuksella. Palkinnon perusteluissa yritystä kiiteltiin tasokkaasta, ammattimaisesta toiminnasta ja aktiivisuudesta sekä taloudellisista tuloksista.

National Director, Head of Leasing Katri Lehtonen on mieluisassa tilanteessa vastaanottaessaan edustamalleen yritykselle myönnetyn tunnustuksen. Vuoden välittäjä -titteli on osoitus siitä, että Jones Lang LaSalle on onnistunut toiminnassaan parhaalla mahdollisella tavalla.

”Palkinto on kerran aikaisemminkin osunut kohdalle. Olemme vain odottaneet, milloin tulee seuraava kerta”, hymyilee Lehtonen.

Jones Lang LaSalle Finland Oy:n palkitut: Katri Lehtonen, Kai Ervamaa, Sinan Imaditdin, Pasi Riikonen, Essi Seppänen, Heidi Sonninen ja Rasmus Vuorinen sekä retail-osaajat Anna Katainen ja Sirpa Vuorimaa. Tiimiin kuuluvat myös Jukka Kuusinen ja Jukka Saloranta.

Tunnustuksen luovuttanut Spondan toimistokiinteistöjen liiketoimintajohtaja Joona Reunanen kiittelee JLL:n osaamista ja asiantuntemusta.

”Harva toimisto pystyy pitämään tasoa yllä vuodesta toiseen sekä saa kauppoja ja vuokrauksia aikaan onnistuneesti. Toiminta on tuloksellista kaikilla mittareilla.”

Reunanen antaa henkilökohtaisiakin kiitoksia: hänen mukaansa Katri Lehtosen kädenjälki on aina näkynyt ammattimaisena tekemisenä.

”On ihana kuulla, että olemme pystyneet palvelemaan hyvin. Spondan kanssa on hienoa tehdä yhteistyötä, ja juuri yhteistyö saa tulosta aikaan”, summaa Lehtonen.

Palkinnon jakoperusteet − yhteistoiminnan aktiivisuus ja taloudelliset tulokset − tuntuvat osuvan kohdalleen.

Hyvä toimitila houkuttaa

Lehtosen mukaan toimitilamarkkinoilla on käynnissä todellinen buumi.

”Säpinää riittää. Trendinä on, että yritykset etsivät hyvätasoisia ja teknisesti korkeatasoisia tiloja käyttöönsä.”

Lehtonen korostaa, että ammattilaisia tarvitaan konsulteiksi ja välittäjiksi, jotta vuokralaisten halut ja tarpeet toteutuvat.

”Hyvät mahdollisuudet hukataan, jos haetaan säästöjä ostamalla vain seiniä ja vasta sen jälkeen mietitään tiloihin muutoksia ja parannuksia. Onneksi ymmärrys paranee koko ajan, mikä on tarpeen vauhdikkaasti kehittyvässä maailmassa.”

Toimitiloja kaipaavat kaikki alat, mutta Lehtosen mukaan etenkin luova ala ja koulutusyritykset ovat ilmaantuneet markkinoille it-alan lisäksi.

”Firmat satsaavat koulutukseen, joten sitä tarjoavat yritykset haluavat toimia parhaissa mahdollisissa tiloissa. Toimitiloilla on merkitystä myös rekrytoinneissa: varsinkin nuoret haluavat tehdä töitä hyvässä toimistossa.”

Poika pontimena

Sponda-yhteistyön lisäksi Lehtonen kiittelee tiimiään, yhdeksän hengen tehojoukkuetta ja retail-kaksikkoa. Muun muassa vankka markkinatuntemus, toimialaosaaminen, kontaktiverkosto ja nopea reagointi ovat JLL:n vahvuuksia asiakkaan tarpeiden ymmärtämisen lisäksi.

”Ammattikunnan taidon taso on tärkeää, jotta alaa arvostettaisiin vielä enemmän. Me yritämme olla se ykköstykki, joka tekee kaiken parhaiten. Laatu ratkaisee.”

Ilmassa on urheilujuhlan tuntua: Lehtonen ottaa Pojaksi kutsumansa palkintoplakaatin kainaloon. Torilla ei tavata, sillä toimitilamarkkinat käydään muilla arvokkailla foorumeilla.

Julkaistu 26.3.2018

Jaa