• Artikkelit
  • Vastuullisen muodin edelläkävijä Beyond Retro valitsi Forumin: ”Halusimme arvojemme mukaiset tilat ja liiketilakumppanin”

Vastuullisen muodin edelläkävijä Beyond Retro valitsi Forumin: ”Halusimme arvojemme mukaiset tilat ja liiketilakumppanin”

Vintage-muodin uranuurtajayritys Beyond Retro valitsi Suomen ensimmäisen myymälänsä tilat tarkkaan. ”Halusimme sijoittua uusilla markkinoilla kaupungin keskeisimmälle paikalle ja aloittaa yhteistyön vastuullisen liiketilakumppanin kanssa.”

Ensimmäinen vaikutelma Forumin kakkoskerrokseen avautuneesta myymälästä on runsaus. Lähes 300 neliön kokoinen myymälä on täynnä denimiä, nahkaa, bändipaitoja, kukkamekkoja ja patinoituneita kenkiä. Okrankeltaiseksi maalatut seinät ja myymälän keskelle sijoitetut antiikkinojatuolit luovat tilaan kotoisan tunnelman. 

Ympärillä avautuva liiketilamiljöö on Beyond Retron Associate Director of Nordic Finance & Expansion Mark Ellisin mukaan yhtä rento ja omaperäinen, kuin ruotsalais–brittiläisen ketjun 15 muutakin myymälää.

Kaikki uudesta myymälästä löytyvät tuotteet ovat peräisin USA:sta ja Kanadasta. Hintataso on hieman korkeampi kuin perinteisissä second hand -myymälöissä, sillä jokainen tuote ja vaate on valittu kokoelmaan yksilöllisesti.

”Jokainen myymälämme sisustetaan yksilöllisesti ja hyödynnämme myös kalustuksessa kierrätettäviä materiaaleja ja vintage-kalusteita”, Ellis sanoo.

Suomen kautta maailmanvalloitukseen

Suomen markkinoille saapuminen on 20-vuotiaalle ketjulle iso askel. Eri muotibrändien ja aikakausien trendikkäimpiä alkuperäiskappaleita myyvä ketju on toiminut tähän saakka Iso-Britanniassa ja Ruotsissa – nyt vastuullista muotia ja maailmanluokan kierrätysosaamista halutaan levittää laajemmallekin yleisölle.

Beyond Retron logolla varustetut kangaskassit olivat 2000-luvun alussa yhtä suosittuja, kuin Marimekon logokassit reilu vuosikymmen myöhemmin. Nyt logo toistuu liikkeen ekologisissa paperikasseissa.

”Suomen myymälä on meille merkittävä virstanpylväs, sillä se on ensimmäinen myymälämme Ruotsin ja Iso-Britannian ulkopuolella. Uusi liike on osa isompaa suunnitelmaamme laajentua kestävästi seuraavan viiden vuoden aikana”, Ellis taustoittaa.

Beyond Retro tarjoaa pikamuodin kyllästämässä maailmassa trendikkäitä vaatteita ilman hiilijalanjälkeä.

Uusilla markkinoilla liiketoiminta haluttiin käynnistää parhaalla paikalla, kestäviä arvoja edistävän kumppanin kanssa.

Vastuullisuudestaan palkittu Sponda ja keskustan ytimessä sijaitseva Forum ovat meille täydellisiä kumppaneita. Meille on tärkeää, että kumppanimme on sitoutunut vastuullisen muodin tukemiseen ja edistämiseen.”

Forumin myymälässä työskentelee 5-henkinen myymälätiimi. Ruotsista saapunut Project Manager Linn Rasmusson avustaa uusien liikkeiden avaamisessa ja Mira Dianoff toimii Suomen liikkeen myymäläpäällikkönä.

Tilat apuna asiakassuhteen luomisessa

Suomen ensimmäisen myymälän haluttiin olevan järkevästi suunniteltu ja henkivän brändin arvomaailman mukaista rentoutta ja vieraanvaraisuutta. Laajan malliston esillepanoa varten toivottiin myös riittävästi ikkunapinta-alaa.

”Halusimme tilat, joissa asiakkaat viihtyvät ja jotka auttavat henkilöstöämme pitkäaikaisten asiakassuhteiden luomisessa ja ylläpitämisessä”, Ellis kiteyttää.

Myymälään mahtuu yli 8 000 tarkkaan valikoitua vintage-aarretta.

Isoja ilmaistapahtumia ja hyväntekeväisyystoimintaa järjestävä, kaupunkilaisten olohuoneena toimiva Forum vastasi myös yhteisöllisyytensä puolesta brändin arvoihin.

”Yhteisöllisyys on yksi ydinarvoistamme. Olemme olleet alusta lähtien brändi, joka inspiroi erilaisia alakulttuureja ja on läsnä luovien ihmisten yhteisöissä.”

”Jokaisen yrityksen velvollisuus on osallistua päästöjen vähentämiseen. Se, että Sponda on sitoutunut edistämään ja kehittämään vastuullisuuttaan, tekee myös meidän työstämme tehokkaampaa. Olemme hyvin tyytyväisiä yhteistyöhömme”, Beyond Retron Mark Ellis sanoo.

Kansainvälisten ketjujen kasvualusta

Kauppakeskusjohtaja Mervi Jäntti iloitsee uudesta vuokralaisesta, jonka toiminta tukee vahvasti Forumin arvomaailmaa ja vastuullisuustyötä.

”Kansainvälistä kasvua hakevat ketjut ovat perinteisesti hakeutuneet Forumiin, joka mahdollistaa kannattavan bisneksen vastuullisessa arvoympäristössä. Olemme hyvin innoissamme yhteistyöstä kiertotaloutta globaalilla tasolla edistävän Beyond Retron kanssa”, Jäntti sanoo.  

Forum vetää yhteen kestävästi toimivia asiakasyrityksiä ja tiedostavia kuluttajia.

Jäntin mukaan Forumissa toimivat yritykset pyrkivät olemaan yhä avoimempia toimintatavoistaan, hiilijalanjäljistään ja arvoketjuistaan. Yritysten tukena toimii kauppakeskuksen ympäristökoordinaattori, joka auttaa vuokralaisia kehittämään omia lajittelu- ja kierrätystapojaan.

Beyond Retron mainoskyltit nousevat koristamaan 70-juhlavuotta viettävän Forumin julkisivua. Kakkoskerroksessa sijaitsevista tiloista avautuu pitkä ikkunarivistö Helsingin pääkadulle, Mannerheimintielle.

”Yritykset ideoivat myös uudenlaisia tapoja vastuullisuuden toteuttamiseen. Esimerkiksi Gigantti on perustanut elektroniikan kierrätyspisteen ja Scandinavian Outdoor retkeilyvarusteiden vuokrauspalvelun. Forumissa toimii myös Synsam Recycling Outlet -myymälä, joka myy ja kierrättää käytettyjä silmälaseja.”

Kokonaisvaltaista vastuullisuutta

Vaikka kiertotalouden edistäminen on merkittävä osa kauppakeskuksen vastuullisuustyötä, Jäntti näkee Forumin vastuullisuuden paljon laajemmin. Ympäristövastuun puolella merkittävimpiä saavutuksia ovat oma aurinkovoimala ja hiilineutraaliuden saavuttaminen käytön aikaisen energiankulutuksen osalta.

”Haluamme Forumissa edistää vastuullisten käytäntöjen ja kestävien liiketoimintamallien luomista. Beyond Retro tukee vahvasti Forumin arvomaailmaa ja vastuullisuustyötä”, uudesta vuokralaisesta iloitseva kauppakeskusjohtaja Mervi Jäntti sanoo.  

Sosiaalisen vastuun puolella näkyvimpiä panostuksia ovat isot ilmaistapahtumat ja keräykset, joiden avulla nostetaan esille yhteiskunnallisesti merkittäviä teemoja. Forum toimii esimerkiksi Priden, Itämeripäivän ja Joulupuu-keräyksen yhteistyökumppanina.

Avoimet kauppakeskustapahtumat toimivat samalla ponnahduslautana artisteille ja esiintyjille.

”Forumin stagelta on noussut monta eturivin tähteä, jotka käyvät mielellään esiintymässä kauppakeskuksessa myöhemminkin. Se on hyvä esimerkki siitä, miten vastuullisuustyö palkitsee tekijänsä”, Jäntti hymyilee.

Forumin isot ilmaistapahtumat nostavat esiin tärkeitä yhteiskunnallisia teemoja ja tarjoavat ponnahduslaudan artisteille ja esiintyjille.

Vastuullisuus näkyy Jäntin mukaan myös kulttuurihistoriallisen arvorakennuksen vaalimisena. Juhlavuottaan viettävässä 70-vuotiaassa Forumissa uudistetaan parhaillaan sisäänkäyntejä ja kaupungin maamerkkinä toimivaa lasikulmaa.     

Vastuullinen ja vetovoimainen Forum:

  • Keskeinen sijainti ja vastuullinen kiinteistöomistus mahdollistavat vuokralaisille kannattavan ja kestäviä arvoja edistävän liiketoiminnan. 
  • Tarjoaa asiakkaille 100 % vihreää, tuulivoimalla tuotettua sähköä ja hyödyntää omasta aurinkovoimalasta saatavaa puhdasta energiaa.
  • Saavuttanut täyden hiilineutraaliuden käytön aikaisen energiankulutuksen osalta.
  • Sertifioitu Very Good-tason BREEAM In-Use sertifikaatilla.
  • Tarjoaa vuokralaisyrityksille apua jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen (ympäristökoordinaattoripalvelu)
  • Järjestää kaikille avoimia ja laadukkaita ilmaistapahtumia.
  • Toimii virallisena Pride-kumppanina.
  • Edistää lasten ja nuorten hyvinvointia Joulupuu-yhteistyöllä
  • Tukee Itämeren suojelua toimimalla Itämeripäivä-kumppanina

Jaa

Kiinnostuitko kiinteistöistämme? Tutustu toimitiloihimme.