• Artikkelit
  • Sörkka 2:n esittelystä tuli elämys – tilaisuus muutti alueen brändin näkyväksi

Sörkka 2:n esittelystä tuli elämys – tilaisuus muutti alueen brändin näkyväksi

Spondan kohde-esittelyissä alueen brändit tuodaan esiin entistä vahvemmin ja välittäjät tutustutetaan kohteisiin aiempaa elämyksellisemmin. Sörkka 2:ssa järjestetty esittely sai välittäjiltä innostuneen vastaanoton. 

Sörkka 2:n ovella on vastassa stadin tunnetuin portsari Teemu ”Pastori” Potapoff. Hän isännöi Spondan uudenlaista kohde-esittelytapahtumaa, jossa kiinteistöä ja aluetta esitellään välittäjille aiempaa elämyksellisemmin ja toiminnallisemmin.

Kohde-esittelyn isäntänä toimii stadin tunnetuin portsari, Teemu ”Pastori” Potapoff.
Tapahtumaa isännöi stadin tunnetuin portsari, Teemu ”Pastori” Potapoff. Hänen järjestämässään tietokilpailussa selviää muun muassa se, että Sörkka 2:een pääsee yhteensä 68 eri kulkuvälineellä.

Sörkka 2 on vuonna 2008 valmistunut täydenpalvelun talo, josta on vapautunut kahden kerroksen verran pääkonttoritason toimitilaa.

Tavoitteena on kertoa, miten kohteesta ja stadin omaleimaisimmasta kaupunginosasta saa kaiken irti.

Välittäjille halutaan kertoa nyt uudella tavalla, miten monipuolisista tiloista sekä yhdestä Helsingin omaleimaisimmasta kaupunginosasta saa kaiken irti.

Sörkka 2:n demotiloihin on haettu vanhalle teollisuusalueelle sopivaa rouheaa industriaalista tyyliä.
Sörkka 2:n demotiloihin on haettu historialliselle teollisuusalueelle sopivaa rouheaa industriaalista tyyliä. 

”Tavoitteenamme on nostaa kohde-esittelyissä esiin vahvemmin alueen brändiä. Tuomme alueeseen ja kohteeseen liittyviä faktoja esiin kalvosulkeisten sijaan kivan tekemisen ja erilaisten aistikokemusten kautta”, Spondan Director of Sales Harri Autio taustoittaa.  

Teurastamo – makua ja mahdollisuuksia

Sörkka 2:n kohdalla se tarkoittaa muun muassa vahvoja makuelämyksiä. Välittäjät halutaan tutustuttaa erityisesti naapurissa sijaitsevan, kovassa nosteessa oleva ravintola- ja kulttuurialue Teurastamon makumaailmaan ja mahdollisuuksiin.

Välittäjille tarjottavat paikalliset herkut on katettu oivaltavasti eri puolille esittelytiloja. Hulppealla sauna- ja terassiosastolla on tarjolla lihakauppa Roslundin makkaroita sekä Stadin panimon oluita. Lähiruoista valmistettu päiväll
Välittäjille tarjottavat paikalliset herkut on katettu oivaltavasti eri puolille esittelytiloja. Lähiruoista valmistettu päivällinen on katettu tyylikkääseen demoloungetilaan.

Välittäjille tarjottavat paikalliset herkut on katettu oivaltavasti eri puolille esittelytiloja. Hulppealla sauna- ja terassiosastolla on tarjolla lihakauppa Roslundin makkaroita sekä Stadin panimon käsintehtyjä oluita. 

Kultatason LEED-ympäristösertifikaatilla palkitun kiinteistön esittelyssä jokainen yksityiskohta kielii vastuullisuudesta – myös vieraille tarjottu omenamehu. Omenasiepparin valmistama mehu on puristettu maahan pudonneista omenoista.
Kultatason LEED-ympäristösertifikaatilla palkitun kiinteistön esittelyssä jokainen yksityiskohta kielii vastuullisuudesta – myös vieraille tarjottu omenamehu. Omenasiepparin valmistama mehu on puristettu maahan pudonneista omenoista.

Lähiruoista valmistettu päivällinen on katettu tyylikkääseen demoloungetilaan.

Paikallista Helsinki Distilling Companyn ruisviskiä viskiä ja Omenasiepparin omenamehua maistellaan seisomapöydissä maisemaikkunoiden edessä.

Näyttävät sauna- ja kattoterassitilat tarjoavat mahdollisuuden isommankin porukan saunottamiseen.
Sörkka 2:sta löytyy oma kattoterassilla varustettu saunaosasto ja  kuntosali. Yrityksiä palvelee myös lounasravintola ja aulapalvelu.

Isoista ikkunoista sekä kattoterassilta avautuvat kiehtovat näkymät Suvilahden ja Kalasataman suuntaan – maisemaa leimaavat teollisuusrakennusten tornit sekä horisontissa kimmeltävä meri.

Demotilat muuttavat mielikuvat näkyviksi

Kohde-esittelyn perustana toimivat demotilat, joissa välittäjät sekä yritykset pääsevät fiilistelemään erilaisia mallisisustusratkaisuja ja näkemään tilan mahdollisuudet konkreettisemmin.  

Valmiit demotilat palvelevat sekä välittäjiä että asiakkaita.
Valmiit demotilat palvelevat sekä välittäjiä että asiakkaita. Sörkkä 2:ssa inspiraatiota voi hakea niin industriaaliseen tyyliin sisustetusta kahvila- ja taukotilasta kuin eri tyylisistä palaveri- ja työtiloistakin.

”Demotilat auttavat toimitilapäättäjiä näkemään, millainen tila voi olla, ilman että päätöksiä tarvitsee tehdä mielikuvien varassa. Myös tilojen toimivuus hahmottuu eri tavalla, kun pääsee kokeilemaan asioita käytännössä”, Autio sanoo.

Demotilat auttavat välittäjiä sekä yrityksiä konkretisoimaan tulevia tilaratkaisuja.
Demotilat konkretisoivat, miltä tulevat työtilat voisivat näyttää. Yritykset voivat poimia tiloista itselleen sopivia kaluste- ja sisustusvaihtoehtoja.

Yksi uuden esittelykonseptin tukijalka onkin toiminnallisuus. Sörkka 2:ssa punaisena lankana toimii leikkimielinen tehtävärata, jonka kautta välittäjät tutustuvat kohteen eri tiloihin ja palveluihin.

”Elämyksellinen ja alueen brändiä esiin tuova kohde-esittely auttaa välittäjiä näkemään ne mahdollisuudet, joita ympäröivä alue voi avata asiakasyritysten liiketoiminnalle”, Spondan Harri Autio sanoo.

Vauhdikkaimmat elämykset löytyvät viidennestä kerroksesta, jossa välittäjät pääsevät kiertelemään betonille purettua 1 769 neliön kerrosta sähköpotkulaudoilla.

Punaisena lankana toimii leikkimielinen tehtävärata, jonka kautta välittäjät tutustuvat kohteen eri tiloihin ja palveluihin.

Huristelua viitoittavat hauskat tienviitat, joissa kerrotaan etäisyyksiä lähellä oleviin palveluihin ja mielenkiintoisiin kohteisiin.

Konsepti vastaa kahteen tarpeeseen   

Aution mukaan uusi esittelytapa vastaa kahdenlaiseen tarpeeseen. Toinen on yrityksissä herännyt mielenkiinto perinteitä ja paikallisuutta kohtaan ja toinen Spondan oma tavoite parantaa välittäjäyhteistyötä.

Sörnäisistä on kasvanut uudenlaista yhteisöllisyyttä luova kaupunginosa, jonka festivaalit ja kulttuuritapahtumat vetävät väkeä maailmalta asti. Elämyksellinen kohde-esittely tuo alueen fiiliksen myös kiinteistön seinien sisäpuolelle. 

”Kova uudisrakentaminen on nostanut vanhojen ja historiallisten alueiden kysyntää. Esimerkiksi Kalasataman rakentaminen on kääntänyt monen yrityksen katseen tänne itäiseen kantakaupunkiin. Uusi esittelytapamme auttaa välittäjiä omaksumaan helpommin eri kohteiden ja alueiden erikoispiirteet ja löytämään nopeammin tiloihin sopivia yrityksiä”, Autio kiteyttää.

Tilaisuus teki vaikutuksen välittäjiin: ”Esittely sai näkemään kiinteistön uusin silmin”

Spondan kanssa pitkään yhteistyöstä tehneen CBRE Finland Oy:n Associate Director Kaisu Puolamaan mukaan uudenlainen kohde-esittely oli innostava poikkeus perinteisiin välittäjätilaisuuksiin verrattuna. 

”Leikkimieliset tehtävät ja uusia ideoita esittelevät demotilat toivat kohteesta ja alueesta esiin mielenkiintoisia faktoja. Mieleen jäivät erityisesti kohteen loistavat kulkuyhteydet ja palvelut sekä alueen tarjoamat yhteistyömahdollisuudet”, Puolamaa sanoo.

Mieleen jäivät erityisesti kohteen loistavat kulkuyhteydet ja alueen tarjoamat yhteistyömahdollisuudet.

Kiinteistöalan asiantuntijayritys Newsecin Senior Advisor Maria Hoikkala näkee nopean aluekehityksen vaativan kiinteistöjen omistajilta yhä vahvempaa pureutumista kohdealueisiin ja niiden mahdollisuuksiin.

Hoikkala kokee uudenlaisen kohde-esittelyn ja välittäjäyhteistyön tehostavan vuokrausprosessia.

Kiinteistöasiantuntijayritys JLL Oy:n Leasing Director Sinan Imaditdinin mukaan elämyksellinen kohde-esittely muutti käsityksen kohteesta kokonaan.
JLL Oy:n Leasing Director Sinan Imaditdinin mukaan elämyksellinen esittely toi kohteeseen ja alueeseen liittyvät faktat esiin mieleenjäävällä tavalla. ”Kohdetta on nyt helppo markkinoida suoraan oikeille kohderyhmille”, hän sanoo.  

”Toimitilaprosessi saattaa kestää jopa vuoden, joten kaikki asiakkaan päätöksentekoa nopeuttavat toimenpiteet ovat kullanarvoisia. Tällaiset tilaisuudet ja niihin liittyvät demotilat parantavat meidän tiedonsaantiamme sekä konkretisoivat yrityksille tulevia tilaratkaisuja”, Hoikkala sanoo. 

Tällaiset tilaisuudet parantavat tiedonsaantiamme ja auttavat konkretisoimaan tulevia tilaratkaisuja.

Kiinteistöasiantuntijayritys JLL Oy:n Leasing Director Sinan Imaditdinin mukaan elämyksellinen kohde-esittely muutti käsityksen kohteesta kokonaan.

”Mielikuva kiinteistöstä oli aiemmin virastotalomainen. Tilaisuuden inspiroiva tunnelma ja ohjelma saivat alueen fiiliksen siirtymään sisälle taloon ja toivat hienosti esiin talon potentiaalin. Myös ikkunoista näkyvä miljöö oli yllättävän avara ja innostava.”

Täyden palvelun talossa vapaana kaksi kerrosta

  • Sörkka 2 sijaitsee Teurastamon kupeessa, Sörnäisten ja Hermannin rajalla.
  • Modernilla talotekniikalla varustetusta kohteesta on vapautunut kahden kerroksen verran pääkonttoritasoista toimistotilaa.
  • Kiinteistöstä löytyvät muun muassa aulapalvelu, lounasravintola, yhteisiä neuvottelutiloja, kuntosali, sauna, kattoterassi, työmatkapyöräilyn mahdollistavat sosiaalitilat sekä parkkihalli, josta noustaan suoraan toimistokerroksiin.
  • Vuonna 2008 rakennetussa kiinteistössä on paljon ikkunapinta-alaa ja korkeaa avointa tilaa.
  • Kohde on saavuttanut LEED Gold -tason ympäristösertifikaatin vuonna 2016.
  • Sörnäisten, Teurastamon ja Kalasataman alueelta löytyy useita tasokkaita lounas-, kahvila- ja afterwork-paikkoja.
  • Kohteeseen on erinomaiset kulkuyhteydet niin metrolla, busseilla kuin raitiovaunullakin. Autoilijalle kohde tarjoaa mahdollisuuden välttää keskustan ruuhkat – Sörnäisten rantatie, Itäväylä ja Hermannin rantatie avaavat nopeat reitit sekä länteen, itään että pohjoiseen.
  • Lisätiedot: Thomas Sanmark: thomas.sanmark@sponda.fi / 040 675 1880

Jaa

Kiinnostuitko kiinteistöistämme? Tutustu toimitiloihimme.