• Julkaisut
  • Spondan vastuullisuuskatsaus 2021 – yhtiö saavutti kaikki energiatehokkuus- ja ilmastotavoitteensa

Spondan vastuullisuuskatsaus 2021 – yhtiö saavutti kaikki energiatehokkuus- ja ilmastotavoitteensa

Sponda Oy                              Lehdistötiedote                       13.4.2022, klo 9.30

Spondan vastuullisuuskatsaus 2021 – yhtiö saavutti kaikki energiatehokkuus- ja ilmastotavoitteensa

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda on julkaissut vuoden 2021 vastuullisuuskatsauksensa. Katsauksessa kerrotaan, kuinka yhtiö onnistui saavuttamaan ja ylittämään kaikki vuodelle 2021 asetetut energiatehokkuus- ja ilmastotavoitteensa haasteellisessa toimintaympäristössä ja nousi kansainvälisessä GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) -arvioinnissa vertailuryhmässään Pohjois-Euroopan parhaaksi yritykseksi.

”Vastuullisuus on kaiken toimintamme keskiössä. Haluamme tuoda katsauksen avulla näkyviin, millaista arvoa kokonaisvaltainen vastuullisuustyömme tuo henkilöstöllemme, asiakkaillemme ja muille sidosryhmillemme”, Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal taustoittaa.

Katsauksessa esiteltyjä vuoden 2021 merkittävimpiä vastuullisuussaavutuksia ovat yhtiön kaikkien kauppakeskusten ympäristösertifiointi, kahden uuden aurinkovoimalan rakennuttaminen ja suomalaista tuulivoimarakentamista edistävän tuulipuistoyhteistyön käynnistäminen, minkä myötä Spondan kaikki kiinteistöt ovat siirtyneet 100 %:sti vihreän sähkön käyttöön. Sponda on myös sitoutunut tieteeseen perustuvaan Science Based Targets (SBTi) -ilmastoaloitteeseen ja liittynyt kiertotaloutta edistävään kestävän purkamisen green deal -sitoumukseen.

Yhtiön uusin ilmastotiekartan mukainen vastuullisuusteko on hiilineutraalin ydinkeskustan edistäminen. Kahden Helsingin ydinkeskustan kauppakeskuksen, Forumin ja Citycenterin, käytönaikainen energiankulutus on ollut hiilineutraalia maaliskuusta 2022 lähtien.

Yhdeksän vuotta GRESB-menestystä

Vastuullisuuskatsaus avaa myös alan trendejä, kokonaisvaltaisen vastuullisuuden johtamista ja raportoinnin tunnuslukuja. Sponda on muun muassa päättänyt raportoida taksonomiakelpoisuudestaan, vaikka sitä ei yhtiöltä toistaiseksi vaadita.

”ESG- ja taksonomiakriteerit vaikuttavat yhä vahvemmin sijoittajien ja toimitilavuokralaisten päätöksiin. Haluamme kertoa avoimesti, miten liiketoimintamme täyttää kestävän kehityksen kriteerit ja näyttää sidosryhmillemme, kuinka voimme edistää toiminnallamme myös heidän vastuullisuustavoitteitaan”, Spondan Head of ESG Pirkko Airaksinen sanoo.

Sponda valittiin vuonna 2021 yhdeksännettä kertaa peräkkäin yhdeksi toimialansa vastuullisimmaksi yritykseksi. Yhtiö sijoittui kansainvälisessä GRESB Standing Investments -arvioinnissa vertailuryhmässään Pohjois-Euroopan parhaaksi ja Euroopan toiseksi parhaaksi. GRESB Development -arvioinnissa Sponda oli Euroopan kolmanneksi paras. HR-konsulttiyhtiö Eezy Flow myönsi Spondalle arvostetun Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen, joka on osoitus yhtiön määrätietoisesta panostuksesta yrityskulttuuriin ja henkilökuntaan.

”Olemme ylpeitä edistyksestämme ja saavuttamistamme tunnustuksista. Vaatimustasomme on korkealla ja toivomme, että se kannustaa ja innostaa muitakin yrityksiä toimimaan samoin. Myös tänä vuonna innovoimme ja investoimme voimakkaasti vastuullisuuteen”, Airaksinen jatkaa.

Spondan vastuullisuuskatsaus 2021 on ladattavissa Spondan verkkosivustolta.

Sponda Oy

Lisätietoja:

Anita Riikonen, markkinointi- ja brändipäällikkö, puh. 040 833 3804, anita.riikonen@sponda.fi

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä asiakaslähtöisillä ratkaisuilla, korkealaatuisilla kiinteistöillä sekä toimimalla vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä ja tukemalla asiakkaitaan. www.sponda.fi.