• Julkaisut
  • Spondan tavoitteena hiilineutraalius jo vuoteen 2025 mennessä

Spondan tavoitteena hiilineutraalius jo vuoteen 2025 mennessä

Sponda Oy                              Lehdistötiedote                       17.2.2023 klo 12.15

Spondan tavoitteena hiilineutraalius jo vuoteen 2025 mennessä

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda aikaisti hiilineutraaliustavoitettaan viidellä vuodella, ja yhtiön tavoitteena on saavuttaa täysi hiilineutraalius kiinteistöjensä energiankulutuksen osalta jo vuoteen 2025 mennessä. Sponda on yksi Suomen ensimmäisistä kiinteistöyhtiöistä, joka tavoittelee hiilineutraaliutta näin kunnianhimoisella aikataululla.     

Hiilineutraaliustavoitteen saavuttamista tukee muun muassa yhtiön vuoteen 2030 tähtäävä energiatehokkuusohjelma, jonka välitavoitteena on vähentää energiankulutusta 12 prosentilla vuoteen 2025 mennessä vuosien 2016-2018 keskiarvoon verrattuna. Sponda on edellä ohjelman tavoitteita, ja  onnistui viime vuonna vähentämään energiankulutusta 9,1 prosentilla. Yhtiö lisää uusiutuvan energian tuotantoa merkittävästi uusien aurinkovoimaloiden rakennuttamisen sekä uusiutuvan kaukolämmön käytön laajentamisen myötä koko kiinteistökannassaan.

Kunnianhimoinen hiilineutraaliustavoite on osa Spondan uutta vastuullisuusohjelmaa vuosille 2023-2025. Hiillineutraaliuden ja energiatehokkuuden lisäksi ohjelma sisältää uusia tavoitteita ja toimenpiteitä muun muassa biodiversiteetin, kiertotalouden ja yhteisöllisyyden edistämiseksi. Edellisen vastuullisuusohjelman tavoitetaso oli myös vaativa, ja Sponda saavutti muun muassa lokakuussa 2022 tunnustuksen GRESB Real Estate Assessment (Global Real Estate Sustainability Benchmark) -arvioinnissa, jossa yhtiö valittiin neljässä kategoriassa omassa sektorissaan vuoden 2022 Sector leaderiksi.

“Vastuullisuus on olennainen osa kaikkea toimintaamme ja standardimme ovat sen toteuttamisessa korkealla. Se näkyy myös saavutuksissamme. Olen ylpeä, että olemme energiatehokkuus- ja ilmastotavoitteissamme edellä. Kehitämme jatkuvasti vastuullisia toimintatapojamme, ja haluamme haastaa sekä itsemme että sidosryhmämme asettamaan entistä rohkeampia tavoitteita. Valintamme maailman viiden vastuullisimman kiinteistöyhtiön joukkoon GRESB-arvioinnissa rohkaisee meitä inspiroimaan myös muita alamme toimijoita kohti päästötöntä tulevaisuutta”, Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal sanoo.

”Toimitilojen päästöttömyys ja energiatehokkuus ovat asiakkaillemme ja toimitusketjullemme entistä merkityksellisempiä arvoja. Haluamme tuoda Helsingin ydinkeskustaan lisää aurinkovoimaloita Forumissa ja Citycenterissa jo toimivien aurinkovoimaloiden rinnalle. Kaikki kauppakeskuksemme ja merkittävä osa Helsingin keskustan kiinteistöjämme ovat jo hiilineutraaleja. Lisäämme myös asteittain uusiutuvan kaukolämmön käyttöä kiinteistöissämme tähdäten siihen, että kaikki kiinteistömme ovat vuonna 2025 hiilineutraaleja. Lakiakankaan tuulipuistosopimuksen myötä kiinteistöjemme sähköstä tuotetaan jo nyt 100 % päästöttömällä tuulivoimalla”, Spondan Head of ESG Pirkko Airaksinen toteaa.

Lisätietoa uudesta vastuullisuusohjelmastamme ja hiilineutraaliustavoitteestamme löytyy Spondan verkkosivustolta: https://sponda.fi/vastuullisuuden-painopistealueet/.

Sponda Oy

Lisätietoja:
Anita Riikonen, Markkinointi- ja brändipäällikkö
puh. 040 833 3804, anita.riikonen@sponda.fi

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Asiakaslähtöisillä ratkaisuilla ja korkealaatuisilla kiinteistöillä Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä, toimii vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä sekä tukemalla asiakkaitaan. www.sponda.fi.