• Julkaisut
  • Spondan Legendat -kävelykierrokset avaavat ovet arvokiinteistöjen historiaan

Spondan Legendat -kävelykierrokset avaavat ovet arvokiinteistöjen historiaan

Sponda Oy                               Lehdistötiedote                                    6.10.2021, klo 10.00

Spondan Legendat -kävelykierrokset avaavat ovet arvokiinteistöjen historiaan

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda avaa syksyn aikana ovet omistamiinsa historiallisiin arvokiinteistöihin Spondan Legendat -kävelykierroksilla. Yli satavuotiaat helsinkiläiset rakennukset pitävät sisällään kymmeniä kerroksia kaupungin historiaa ja ovat merkittävä osa ydinkeskustan kaupunkikuvaa.

Upeiden, arkkitehtonisesti merkittävien arvorakennusten ovien taakse kätkeytyy lukuisia tarinoita. Opastetuilla kävelykierroksilla vieraillaan kahdeksan Spondan arvokiinteistön eteishallissa ja porraskäytävissä, joita pidettiin entisaikaan koko rakennuksen käyntikortteina. Porraskäytävät ja eteisaulat suunniteltiinkin näyttäviksi, eikä koristeluissa tai muissa upeissa yksityiskohdissa säästelty.

Maksuttomia kierroksia järjestetään lokakuun aikana medialle, Spondan asiakkaille sekä kaikille arvokiinteistöistä, niiden historiasta ja designista kiinnostuneille. Rakennusten tarinoita kierroksilla avaa Arkkitehtuurimuseon asiantuntija Petteri Kummala.

”Sponda tekee vastuullista työtä omistamiensa kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti uniikkien arvorakennusten ylläpitämisessä ja kunnostamisessa. Suomessa on vähän vastaavia kohteita ja siksi niiden vaaliminen on tärkeää. Eriteemaiset kävelykierrokset ovat suosittuja ympäri maailman. Kenties syynä on oman elinympäristön näkeminen uudesta näkökulmasta”, Kummala toteaa.

Kävelykierroksilla tutustutaan arvokiinteistöjen menneisyyteen. Esimerkiksi Kansallisteatterin kupeessa sijaitsevan Fennia-talon ylelliset seurapiirijuhlat ja loistokkaat henkilöhahmot tulevat tutuiksi. Lars Sonckin Korkeavuorenkatu 35:een suunnittelema kivilinna ja sikaritehtailija Wickholmin Dianapuiston viereen rakennuttama asuintalo ovat näyttäviä esimerkkejä taidokkaasti koristelluista sisäänkäynneistä ja portaikoista, jotka avautuvat kahdeksan rakennuksen kierroksella.

”Arvokiinteistöt ja niiden tarinat ovat osa kaupungin kulttuurihistoriaa, jota kiinteistöjen omistajana haluamme jakaa kaikille Helsingin historiasta kiinnostuneille. Aikaisemmin Suomi 100 -juhlavuonna järjestämämme kävelykierrokset osoittautuivat niin suosituiksi, että halusimme nyt Spondan 30-vuotisen taipaleen kunniaksi avata ovet uudelleen Spondan Legendoihin, kommentoi Spondan markkinointi- ja brändipäällikkö Anita Riikonen.

Spondan omistamien arvokiinteistöjen tarinoihin voit tutustua myös yhtiön verkkosivustolla. Kävelykierroksilla kiinteistöjen tarinoista avautuu opastuksen myötä aivan uusia puolia.

Avoimille kävelykierroksille, jotka järjestetään 27.10. ja 28.10. voi ilmoittautua tämän linkin kautta.

Sponda Oy

Lisätietoja:

Anita Riikonen, markkinointi- ja brändipäällikkö, puh. 040 833 3804, anita.riikonen@sponda.fi

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä asiakaslähtöisillä ratkaisuilla, korkealaatuisilla kiinteistöillä sekä toimimalla vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä ja tukemalla asiakkaitaan. www.sponda.fi.