• Artikkelit
  • Pikku Roba muuttui kaupunkilaisten olohuoneeksi

Pikku Roba muuttui kaupunkilaisten olohuoneeksi

Spondan coworking-tila MOW haluaa toimia kaupunkikulttuurin mahdollistajana ja tarjota yhteisöllistä tilaa myös seiniensä ulkopuolella. Kesäkuun alussa MOW järjesti yhteistyössä muiden Pienen Roobertinkadun toimijoiden kanssa korttelijuhlan.

Normaalisti varsin rauhallinen Pieni Roobertinkatu täyttyi sunnuntaina 11. kesäkuuta lapsista, aikuisista, katuliiduista, grillatun ruuan tuoksusta, glitteristä ja musiikista. Pikku Roban yritykset ja muut toimijat järjestivät ensimmäistä kertaa Pikku Roba – Isot bileet -nimellä lanseeratun korttelijuhlan.

Katu oli suljettu Korkeavuorenkadun ylitystä lukuunottamatta liikenteeltä ja muutettu kaupunkilaisten yhteiseksi tilaksi. Kadun varrella toimivat ravintolat tarjoilivat ruokaa, ja Yrjönkadun puoleiseen päätyyn oli parkkeerattu rekka, joka toimi esiintymislavana artisteille ja DJ:lle. Päivän aikana katujuhlissa vieraili arviolta noin 3 000–4 000 henkeä.

Yksi festivaalin järjestäjistä oli Spondan coworking-tila Mothership of Work eli MOW, joka haluaa osaltaan olla rakentamassa eläväistä kaupunkikulttuuria.

”Kokoonkutsujana halusimme luoda pohjan yhteistyölle, jonka toivomme jatkuvan. Onneksemme lähes kaikki kadun toimijat olivat innolla mukana. Pikku Roballe on tullut monta uutta toimijaa viimeisen vuoden aikana, ja yhteishenki on vahva”, kertoo MOWn Fleet Commander ja sisältö- ja markkinointipäällikkö Nina Ruotsalainen.

”Meille MOWssa on aina ollut selvää, ettei yhteisömme rajoitu ainoastaan seiniemme sisäpuolelle, vaan haluamme olla tekemisissä myös sekä naapureidemme että muun maailman kanssa”, hän jatkaa.

MOW oli järjestänyt sunnuntaisaunan tiloissaan, ja rakennuksen sisäpihalla oli skeittipuisto, terassi sekä mahdollisuus piirtää katuliiduilla asfalttiin. Popcorn-kärrystä tarjoiltiin keltaisissa MOW-pahviastioissa poppareita. Ohjelma veti paikalle kaikenikäistä väkeä, ja auringonpaisteessa nautittiin rauhassa virvokkeita ja seurusteltiin, opeteltiin skeittaamaan, tehtiin katutaidetta ja vertailtiin Kulttuuriareena Gloriassa otettuja glittertatuointeja.

Mahdollistaja ja aktiivinen toimija

MOWn Nina Ruotsalaisen mukaan korttelijuhlan järjestelyt sujuivat kuin rasvattu ja tapahtuma saatiin pystyyn varsin nopeasti.

”Järjestelyssä oli suurena etuna tietysti se, että mukana oli laaja kirjo eri alojen ammattilaisia, jotka hoitivat oman tonttinsa hyvällä fiiliksellä ja ammattitaidolla”, hän sanoo.

Ruotsalaisen mukaan  MOWn kaltaisen toimijan on tärkeää osallistua aktiivisesti kaupunkikulttuurin luomiseen ja kehittämiseen. MOW tarjoaa yhteisöllisiä työtiloja hyvin erilaisille toimijoille, joten on luontevaa tarjota myös laajemmin kaupunkilaisille tilaa kohdata ja viihtyä.

”Tämän päivän maailmassa ei ole järkeä leikkiä ainoastaan omalla hiekkalaatikolla tai kuvitella, ettei omalla tekemisellä olisi vaikutusta isommassa mittakaavassa. Me toimimme alustana, mahdollistajana ja vauhdittajana monenlaiselle eri toiminnalle bisneksestä kansalaisvaikuttamiseen ja toivomme, että eri tahot hyödyntävät meitä itselleen parhaimmalla tavalla. Suhteellisen suurena mutta ketteränä toimijana meillä on myös valmius ja edellytykset osallistua tai pistää alulle erilaisia projekteja. Meille tämä tuntuu todella luontaiselta roolilta ja panostamme samanlaisiin projekteihin myös vastaisuudessa”, Ruotsalainen tähdentää.

Onnistunut tapahtuma ei jää toivottavasti ainutkertaiseksi. MOWssa ollaan innolla suunnittelemassa uusia katujuhlia ja muita kaupunkitapahtumia.

”Nyt kun homma on saatu käyntiin näin loistavasti, olemme pohtineet esimerkiksi yhteistä katukirpparia, Ravintolapäivä-haltuunottoa tai Pikku Roban venetsialaisia. Ensin täytyy kuitenkin juhlia karonkka alta pois”, Nina Ruotsalainen toteaa.

Julkaistu 15.6.2017

Jaa