• Artikkelit
  • Nordic Business Forum kiinnosti etäosallistujia – Sponda tarjosi livelähetyksen asiakkailleen

Nordic Business Forum kiinnosti etäosallistujia – Sponda tarjosi livelähetyksen asiakkailleen

Sponda kutsui asiakkaitaan seuraamaan Nordic Business Forumin livelähetystä kolmessa eri toimipisteessään. Etäosallistuminen avasi oven loppuunmyytyyn yritysjohtajien huipputapahtumaan.

Vielä on väljää, mutta ihmisiä valuu hiljalleen paikalle ennen Nordic Business Forumin ensimmäistä puhujaa. Vuonna 2010 ensimmäistä kertaa järjestetty, jyväskylälaisten Hans-Peter Siefenin ja Jyri Lindénin perustama tapahtuma on kasvanut yhdeksi Euroopan merkittävimmistä liike-elämän tapahtumista. Kaksipäiväisen konferenssin puhujat ovat kansainvälisiä ja suomalaisia huippunimiä, osallistujia on kymmenistä eri maista ja heistä suuri osa on yritysjohtajia.

Nyt ei olla kuitenkaan seitsentuhatpäisen yleisön joukossa Helsingin Messukeskuksessa, vaan Ruoholahdessa coworking-tila MOW Stargatessa. Spondan asiakkailleen tarjoama livelähetys MOW Stargatessa, Unioninkadulla Bankin auditoriossa ja Tampereella Tulli Business Parkissa mahdollistaa osallistumisen etänä liike-elämän huipputapahtuma Nordic Business Forumiin. Popcornintuoksuisessa Stargatessa seurataan jo livelähetyksen aloittavia puheenvuoroja.

”Haaveissa olisi joskus päästä tapahtumaan myös paikan päälle, mutta yksityisyrittäjälle tapahtumaan osallistuminen tulee kalliiksi”, kertoo Stargateen saapunut yrittäjä Kati Stenius.

Steniuksella on työtila MOWin tiloissa, joten etäosallistuminen tapahtumaan kävi helposti. Innostavien puheiden ohella Stenius toivoo verkostoitumista muiden livelähetystä seuraavien kanssa. Vieressä istunutta Liisa Järvilehtoa HUSilta kiinnostaa erityisesti tämän vuoden teemat vastuullisuus, tarkoitus ja johtajuus.

”Esityksissä on esillä myös terveysbisnes, mikä on merkityksellistä oman työni kannalta. Toisaalta tapahtuman aiheet vievät myös pois oman alan piiristä ja tuovat uutta ajateltavaa”, Järvilehto miettii.

Etäosallistuminen osa tulevaisuuden toimitilaratkaisuja

Ensimmäisten puhujien, Stéphane Garellin ja Adam Grantin jälkeen Unioninkadun Bankin auditoriossa jäädään seuraamaan live-studion haastatteluja. Tauot tapahtuman ohjelmassa mahdollistavat ajatusten vaihtamisen muiden osallistujien kanssa kahvin lomassa myös etätapahtumissa. Hankekehityksen johtaja Tapio Raunama Swecolta on tullut kuuntelemaan puheenvuoroja iltapäiväksi.

”Tapahtumassa kiinnostaa tietää maailmalla vallitsevista trendeistä. Maanantain puhujista kiinnostaa erityisesti Richard Branson”, Raunama sanoo.

Nimekkään puhujakaartin kanssa ei ole ihmekään, että tapahtuman 7 500 lippua myytiin loppuun. Aiemmin mainittujen lisäksi päivien aikana kuultiin muun muassa James HanseniaRachel Botsmania ja Will Smithiä. Kaikki halukkaat eivät voineet osallistua tapahtumaan paikan päällä rajallisten tilojen tai kalliiden lippujen vuoksi. Tulevaisuudessa vastaavat tapahtumien livelähetykset todennäköisesti lisääntyvät ja tarve erilaisille toimitilaratkaisuille niiden seuraamista varten kasvaa.

Tänä vuonna Nordic Business Forumin streamausta eri paikoissa seurasi lähemmäs 20 000 ihmistä. Vaikka tunnelma Messukeskuksessa on varmasti ikimuistoinen, puheenvuorot inspiroivat myös etäosallistujia.

”Esitykset ovat vahvistaneet omia ajatuksia ja ideoita siitä, miten tehdä työtä ja johtaa. Tapetilla on esimerkiksi ollut se, että työssä tulisi nauttia siitä, mitä tekee”, kuvailee Bankin livelähetykseen osallistunut KappAhlin HR-päällikkö Sanna Järvinen-Muhonen.

Osallistuminen omaan aikatauluun sopien

Spondan tiloihin kutsutut osallistujat pystyivät tulla joustavasti omien aikataulujensa mukaan. Paikalla saattoi kuunnella päivien kaikki esitykset tai vain pari haluamaansa. Tapahtuma myös istui sujuvasti osaksi toimipisteiden arkea. MOW Stargaten livelähetyksen järjestelyistä vastannut kapteeni Dana Hautanen kertoo, että tapahtuma herätti jo ennakkoon kiinnostusta ja sopii hyvin MOWin monipuoliseen tarjontaan ja tiloihin.

”MOW Stargaten tapahtumatila on rento, ja taipuu monenlaiseen tapahtumaan. Livestreamausta seurataan tilassa, joka on enemmänkin leffateatteri kuin auditorio. MOWissa tapahtumaan on matala kynnys osallistua, joko koko päiväksi tai piipahtaa sopivassa välissä”, Hautanen kuvailee.

Julkaistu 5.10.2017

Jaa