MOW innostaa isoja ja pieniä yrityksiä

Spondan coworking-tila Mothership of Workin valttina on yhteisöllisyys. Viime vuonna avattu, Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva työtila sopii monenlaisille yrityksille.

Sisustus vei muotoilijan mennessään

Muotoilija Emanuele Pizzolorusso ihastui MOWiin vieraillessaan paikan päällä avoimien ovien päivänä Helsinki Design Weekin yhteydessä. Pizzolorusso etsi samaan aikaan omaa työtilaa, ja vierailu vahvisti tunteen siitä, että oma työtila ja työyhteisö oli vihdoin löytynyt.

”Ihastuin MOWiin saman tien. Varsinkin omaleimainen sisustus ja design toivat tunteen juuri sellaisesta paikasta, jota olin etsinyt”, Pizzolorusso kertoo.

MOW on sittemmin lunastanut muotoilijan odotukset.

”Tämä on paljon parempi yhteisöllinen työtila kuin mikään niistä tiloista, joissa olen työskennellyt aiemmin. Se johtuu ihan yksinkertaisesti siitä, että kaikki on toiminut todella hyvin ja paikalla on hyvä fiilis.”

Pizzolorusson mukaan pienet yksityiskohdat ratkaisevat. Viihtyvyyttä on parantanut erityisesti se, että paikan päällä on aina joku, jolta pyytää apua.

”Vastaanottotiskistä on ihan konkreettista hyötyä päivittäisessä työssä.”

Myös MOWn koosta on etua freelancerina työskentelevälle suunnittelijalle. Viidessä kerroksessa toimivasta tilasta löytää ainakin kavereita kahvitaukojen ajaksi, mutta samasta rakennuksesta voi löytää myös potentiaalisia yhteistyökumppaneita.

Pizzolorussolla on MOWssa oma työhuone. Suunnittelija tarvitsee välillä omaa rauhaa, mutta hyvää on se, että työhuoneella ei jää koskaan yksin, ellei niin halua.

”Työskentelin aiemmin kotoa käsin, ja siinäkin on toki etunsa, mutta varsinkin talvikaudella saatoin jäädä päiväkausiksi jumittamaan kotiin. Täällä olen paljon sosiaalisempi.”

Pizzolorusson mielestä oma työhuone auttaa freelanceria myös arvostamaan omaa työtään.

”Oma työskentelyni tuntuu nyt MOWn ansiosta aiempaa ammattimaisemmalta.”

Muotoilija Emanuele Pizzolorusso on löytänyt MOWsta paitsi seuraa myös mahdollisia yhteistyökumppaneita.

Yhteisöllisyys antaa energiaa

Sosiaalisen median markkinointiin, mainontaan, valmennukseen ja sisällöntuotantoon keskittyvä Hurja Media päätyi MOWiin heti yhteisöllisen työtilan avautuessa vuoden 2016 alkupuolella.

”Työmme on liikkuvaa ja monipuolista, ja halusimme, että työtila tukee sitä, mitä teemme. Emme halunneet tylsään toimistohotelliin vaan sellaiseen työympäristöön, jossa riittää elämää. Itse olin MOWn nähtyäni heti myyty”, kertoo Hurja Mediaa luotsaava Johanna Tahlo.

Yhteisöllisyyden merkitys on Tahlon mielestä suuri. Se antaa koko tiimille energiaa.

”MOWssa työskentelystä on ollut tämän takia liiketoiminnallemme ihan konkreettista hyötyä.”

Tahlon mukaan MOW on kuin Hurja Median kaltaiselle sometoimistolle tehty. Tilat sopivat niin asiakastapaamisiin, itsenäiseen työskentelyyn kuin tapahtumien järjestämiseen. Yhteisöllisessä työtilassa viehättävät erityisesti tilan luova ilme ja monipuoliset käyttömahdollisuudet.

”Meillä on käytössä periaatteessa kuusi kerrosta, ja oman työni kannalta on todella tärkeää, että työpistettä voi vaihtaa kesken päivän vaikka useamman kerran. Se auttaa keskittymään eri tavalla eri projekteihin.”

MOW on auttanut Hurja Mediaa myös verkostoitumaan sekä tuomaan kasvuyritykselle lisää asiakkaita.

”Olemme löytäneet täältä sekä kavereita että yhteistyökumppaneita. On hienoa, että voimme kohdata joka päivä uusia ihmisiä. Lisäksi sijainti on asiakastapaamisia ajatellen tosi kätevä, sillä olemme aivan kaupungin ytimessä.”

Tamperelainen Hurja Media on käyttänyt MOWia sekä asiakastapaamisiin, tapahtumiin että itsenäiseen työskentelyyn.

Konsolipelejä isolla screenillä

MOW valikoitui peliyritys Namidan uudeksi kotipesäksi MOWssa aiemmin työskennelleen ystävän suosituksesta. Helsingin lisäksi yrityksellä on toimistot Oulussa ja Tampereella.

”Haimme yrityksellemme uusia toimitiloja, ja olin kuullut MOWsta paljon hyvää. Vinkkasin paikasta johtoryhmällemme, ja vakuutuimme kaikki käytyämme paikan päällä katsomassa”, kertoo Namidan myynti- ja markkinointijohtaja Aleksi Kuokkanen.

Namida on toiminut MOWssa nyt muutaman kuukauden ajan. Yhteisölliseen työtilaan totuttelu vei aikansa, sillä kulttuurierot yrityksen aiempaan omaan toimistoon verrattuna olivat suuret.

”Opimme kuitenkin pian, että erilaisten ihmisten tapaaminen on erittäin positiivinen asia. Verkostoituminenkin on helpompaa, kun tapaamme jatkuvasti ihmisiä eri aloilta emmekä vain pelialan sisältä”, Kuokkanen selventää.

Kuokkasen mukaan Namidassa on innostuttu varsinkin MOWn työtilojen pienistä yksityiskohdista, kuten yritysten käytössä olevasta Playstationista.

”Olemme pelialan yritys, joten se, että olemme päässeet pelaamaan Play-stationia MOWn areenalla, eli isolla screenillä, on ollut todella hieno juttu.”

Kuokkasen mielestä MOWssa innostaa kaiken kaikkiaan rento ja hyvä ilmapiiri. Työpaikalle on mukava tulla, kun tietää kaiken toimivan.

”Hienoa on myös se, että työpaikan siivous hoituu talon puolesta. Ennen jouduimme luuttuamaan lattiat itse.”

Alun perin Oulusta kotoisin olevalla peliyritys Namidalla on toimipisteet Oulussa, Tampereella ja Helsingissä MOWssa. MOWssa mahdollisuus pelata Playstationia on yksi tärkeimmistä plussista.

Julkaistu 12.4.2017

Jaa