• Artikkelit
  • Logmore muutti Helsingin keskustaan: ”Uutta luova liiketoiminta vaatii yhteisölliset tilat ja huippusijainnin”

Logmore muutti Helsingin keskustaan: ”Uutta luova liiketoiminta vaatii yhteisölliset tilat ja huippusijainnin”

Innovatiivisen logistisen laadunvalvontajärjestelmän luoneen Logmoren liiketoiminta perustuu yhteisölliseen tuotekehitykseen ja tarkkaan data-analytiikkaan. Yritys halusi toimitilat, jotka vetävät ihmiset yhteen ja aktivoivat henkilöstöä ideointiin ja vuorovaikutukseen.

Jyväskylästä lähtöisin olevan Logmoren kasvu on ollut nopeaa. Vuonna 2017 perustetulla yrityksellä on kotimaan lisäksi toimipisteet jo sekä Frankfurtissa että San Franciscossa.

”Kehittämämme vaativien kuljetusten laadunvalvontajärjestelmä yhdistää IoT:n, datan ja pilvipalvelut. Pystymme vähentämään innovaatiollamme kuljetusten ruoka-, kemikaali- ja lääkehävikkiä, mikä tuo asiakkaillemme merkittäviä säästöjä ja edistää samalla kestävää kehitystä”, yrityksen toimitusjohtaja ja kolmas perustaja Niko Polvinen kiteyttää.  

Logmorilaiset hurmannut, Lars Sonckin suunnittelema kivilinna valmistui vuonna 1905. Pääsisäänkäynti on kehystetty samanlaisella kolmiolla, joka löytyy Sonckin suunnittelemasta Tampereen tuomiokirkosta.

Etsinnässä lippulaivatilat

Polvinen nimeää yrityksen kasvun avaimiksi helposti skaalautuvan palvelun ja onnistuneet henkilövalinnat. Kun yrityksen väkimäärä alkoi ensimmäisten vuosien jälkeen kasvaa, syntyi tarve uusille toimitiloille.

Uusien tilojen haluttiin tukevan yrityksen kasvua ja luovan optimaaliset puitteet vuorovaikutteisten projektien, palaverien ja tapahtumien järjestämiseen.

”Aikaisempi toimistomme oli pieni ja epäkäytännöllinen. Päätimme hankkia tilat, jotka tukisivat liiketoimintaamme ja yrityskulttuuriamme ja heijastaisivat asemaamme alan uranuurtajina. Lähdimme etsimään yrityksellemme lippulaivatiloja Helsingin keskustasta”, Polvinen taustoittaa.  

Kohteen etsinnässä painotettiin tilojen arvokkuutta ja yhteisöllisyyttä.

Uuden toimiston etsinnässä painotettiin tilojen arvokkuutta ja yhteisöllisyyttä. Tilojen oli tuettava yrityksen kasvua ja luotava optimaaliset puitteet vuorovaikutteisten projektien, palaverien ja tapahtumien järjestämiselle.

Vastuullisuutta DNA:ssaan kantavalle Logmorelle on tärkeää, että toimitilakiinteistössä on huomioitu kestävät arvot. Kiinteistölle haettu BREEAM In-Use Very Good -tason ympäristösertifikaatti kannustaa rakennuksen omistajaa sekä vuokralaisia vastuullisiin toimintatapoihin.

”Ongelmanratkaisu ja ideointi on toimistolla paljon tehokkaampaa kuin videopuhelussa, jossa vain yksi puhuu kerrallaan. Etäpalavereissa ei myöskään synny niin helposti hedelmällisiä sivukeskusteluja tai spontaaneja välikommentteja, jotka voivat joskus muuttaa koko projektin suuntaa”, Polvinen sanoo.

Logmorelaiset toivoivat, että toimitiloista löytyy viihtyisä tauko- ja pelihuone. Ennen pelihuoneen valmistumista pelailu onnistuu myös työtilojen käytävillä. Toimistossa liikutaan sukkasillaan, mikä synnyttää tiloihin kotoisan tunnelman.

Tilojen etsinnässä huomioitiin myös henkilöstön erikoistoiveet – toimistolta oli löydyttävä työmatkapyöräilyn mahdollistavat laadukkaat sosiaalitilat sekä viihtyisä tauko- ja pelihuone.

Kivilinna teki lähtemättömän vaikutuksen    

Logmorelaiset tutustuivat Helsingin keskustassa useisiin erityyppisiin kiinteistöihin ja tiloihin. Vierailu Spondan omistamaan, Lars Sonckin suunnittelemaan, kansallisromanttiseen kivilinnaan teki vaikutuksen koko henkilöstöön.   

Kansallisromanttista tyylisuuntausta edustava kivilinna suunniteltiin alunperin Helsingin Puhelinyhdistyksen pääkonttoriksi. Rakennuksen arkkitehtonisia helmiä ovat upea portaikko sekä julkisivun erivärisistä kivistä tehty graniittivuoraus.

”Jo talon ulkonäkö oli pysäyttävä. Linnamainen arkkitehtuuri ja vanhan ajan glamouria henkivät tilat synnyttivät toivomamme arvokkaan fiiliksen ja talon tarina teki kohteesta entistä mielenkiintoisemman. Myös keskeinen sijainti oli juuri sitä mitä etsimme”, Polvinen sanoo.   

Valinnan ratkaisivat sisätilat. Käytettävissä oli 493 neliötä, jotka sijaitsivat yhdessä tasossa ja joista oli luotavissa yrityksen toivoma määrä yhteisiä ja hiljaisia tiloja. Kohde sisälsi myös pyöräilijöiden toivomat sosiaalitilat.

Toimitilavalinnassa sijainnilla oli tärkeä merkitys. Korkeavuorenkadun ympäristöstä löytyy niin Michelin-tason ravintoloita, kiehtovia turistikohteita kuin laadukkaita kivijalkakauppojakin. Esplanadin puistoon ja Kauppatorille on parin korttelin kävelymatka.

”Käytössämme on nyt yksi avotila, neljä neukkaria, kaksi hiljaista tilaa, etäpalaverihuone ja pelihuone. Vaikka talo on hieman sokkeloinen, huoneesta on helppo siirtyä toiseen työnkuvan tai projektin mukaan. Pidämme erityisesti keittiön yhteydessä olevasta lounge-tilasta, jonne on mukava kokoontua isommallakin porukalla.”

Lähes 500 neliön toimistosta löytyy monenlaisia tiloja, joihin on helppo siirtyä työnkuvan tai projektin mukaan. Jättinäytöllä varustetusta, pimennettävästä studiohuoneesta on helppo ottaa yhteyksiä ympäri maailmaa.

Vastuullisuutta DNA:ssaan kantava yritys arvosti myös kiinteistön tarjoamaa 100 % vihreää sähköä ja hyviä kierrätysmahdollisuuksia.

Brändiarvoa kasvattava sijainti

Sijainti Suomen parhaimpien lounas- ja afterwork-paikkojen äärellä on tuonut yrityksen arkeen ripauksen juhlaa. Ympärillä on niin Michelin-tason ravintoloita, kiehtovia turistikohteita kuin laadukkaita kivijalkakauppojakin.

Henkilöstö pitää erityisesti keittiön yhteydessä olevasta lounge-tilasta, jonne voi kokoontua isommallakin porukalla. Toimiston värimaailma heijastaa yrityksen vihreänsävyisiä brändivärejä.

Lounastauolla tai töiden jälkeen on helppo poiketa Esplanadin puistoon, Kauppatorille tai Kluuvin kauppakeskukseen.

Julkisilla kulkuneuvoilla ja polkupyörillä liikkuvia työntekijöitä on ilahduttanut se, miten helppo toimistolle on tulla joka suunnasta. Asiakkaiden suuntaan arvokas toimiympäristö tuo uskottavuutta ja luo kuvaa kokoaan isommasta toimijasta.  

Logmoren toimitusjohtajan Niko Polvisen mukaan toimitilaprojekti sujui Spondan kanssa hyvin. ”Remontti oli iso ja Sponda hoiti kaikki siihen liittyvät asiat ammattimaisesti. Arvostamme myös Spondan vastuullista otetta kiinteistökehittämisessä”, Polvinen sanoo.

”Asiakkaamme ovat pääasiassa kansainvälisiä suuryrityksiä, joten keskeinen sijainti ja näyttävät tilat ovat meille merkittävä brändäyskeino ja uskottavuustekijä. Toimitiloilla on iso merkitys myös uusien työntekijöiden rekrytoinnissa. Odotamme innolla, että pääsemme kierrättämään koronan jälkeen asiakkaitamme tiloissamme ja lähiympäristössä”, Polvinen hymyilee.

Korkeavuorenkadun kivilinna – lue talon kiehtova tarina >>

Jaa

Kiinnostuitko kiinteistöistämme? Tutustu toimitiloihimme.