• Artikkelit
  • Lähde mukaan kävelykierrokselle Helsingin historiaan

Lähde mukaan kävelykierrokselle Helsingin historiaan

Sponda avaa ovia omistamiinsa historiallisiin arvokiinteistöihin kaikille avoimilla, ilmaisilla Spondan Legendat -kävelykierroksilla syys- ja lokakuussa. 

Sponda omistaa 13 yli satavuotiasta helsinkiläistä arvokiinteistöä, jotka esitellään tänä syksynä yleisölle Spondan Legendat -kampanjassa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Neljään näistä legendaarisista rakennuksista järjestetään myös opastettuja kävelykierroksia, joilla pääsee aistimaan talojen tunnelmaa julkisivua syvemmältä.

Koiton talo, Kalevan taloFennia-talo ja Aleksi-Hermes muodostavat kiinteän osan Helsingin ydinkeskustan kaupunkikuvaa. Rakennusten historia on pitkä, värikäs ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä.

Koiton talo perustettiin aikanaan valistustyöhön ja se loisti korkealla mäenharjalla kuin raittiuden majakka, muistuttaen Kampissa asuvaa työväestöä olemassaolostaan.

Kalevan taloon puolestaan asettui aikakautensa ihme, loistelias ja ennennäkemättömästi varusteltu Hotelli Seurahuone.

Kansallisteatterin kupeessa sijaitseva Fennia-talo taas tuli kuuluisaksi koko maata puhuttaneista ylellisistä seurapiiritapahtumista.

Spondan Legendat -kierros päättyy uusrenessanssia edustavaan Hermeksen taloon. Tässä perinteikkäässä kauppapaikassa Aleksilla sijaitsee kaunis, 1800-luvun porrashuone, jossa nähdään niin tilasuunnittelun kuin maalauskoristelun merkitys ajan arkkitehtuurissa.

Spondan Legendat -kävelykierrosten opas Petteri Kummala Hermeksen talon rappukäytävässä.

Syksyn Spondan Legendat -yleisökierroksia vetää tutkija Petteri Kummala Arkkitehtuurimuseosta. Hän herättää legendaariset rakennukset henkiin kiehtovien tarinoiden myötä, kertoen niin tapahtumista satavuotisen historian varrelta kuin kohteiden arkkitehtuurista ja designista.

Yleisökierrokset ovat jo täyttyneet. Suunnittelemme keväälle 2018 uusia kierroksia.

Julkaistu 27.8.2017

Jaa