• Artikkelit
  • Kiehtova ja kehittyvä Yrjönkatu hurmaa yritykset keskieurooppalaisella tunnelmallaan
Koiton talo sijaitsee Yrjönkadun ja Simonkadun risteyksessä.

Kiehtova ja kehittyvä Yrjönkatu hurmaa yritykset keskieurooppalaisella tunnelmallaan

Promenadi-tyylistä Yrjönkatua pidetään yhtenä Helsingin kiehtovimmista kaduista ja malliesimerkkinä onnistuneesta kaupunkisuunnittelusta. Alueen loistavat lähipalvelut ja kulkuyhteydet tarjoavat ihanteelliset puitteet myös uuden ajan hybridityöskentelylle.

Helsingin pääkadun, Mannerheimintien, suuntaisesti kiemurteleva Yrjönkatu lähtee Narinkkatorin vierestä Simonkadulta ja ulottuu Korkeavuorenkadulle.

Vajaan kilometrin matkalle mahtuu monipuolinen kattaus kivijalkaliikkeitä, kiinnostavia kulttuurikohteita sekä viehättäviä hotelleja ja ravintoloita. Kadun vilinää lisäävät arvokkaat asuin- ja toimitilakiinteistöt.

Kampin Kappelilta Johanneksenkirkolle ulottuvan Yrjönkadun vetovoima syntyy hyvistä lounas- ja shoppailumahdollisuuksista sekä mielenkiintoisista kulttuurikohteista.

”Yrjönkadun ympäristö on mielenkiintoinen läpileikkaus siitä, mitä keskusta-alue parhaimmillaan tarjoaa. Kaikki toiminnot pelaavat yhteen ja myös mittakaava on hyvin onnistunut”, kiteyttää Helsingin kaupungin asemakaavoituksen eteläisen yksikön päällikkö, arkkitehti Janne Prokkola.

Elegantti ja kehittyvä mallikatu

Prokkola näkee Yrjönkadun vetovoiman pohjautuvan ihanteelliseen lokaatioon – katu sijaitsee laajenevalla ydinkeskusta-alueella ja kytkeytyy Forumin ja Kampin kautta Mannerheimintiehen ja julkisen liikenteen pääasemiin.

Kadun jännittävin kohta avautuu Forumin ja Torni-hotellin kulmilta.

”Voisi sanoa, että entisestä Mannerheimintien takakadusta on kasvanut yksi keskustan vilkkaimmista ja eleganteimmista kaduista, joka laajentaa ydinkeskustaa kohti Hietalahtea ja uudistuvaa Jätkäsaarta.”

Yrjönkatu linkittyy pienten kauppakujien kautta Forumin sisäpihalle ja kauppakeskuksen palveluihin. Kukontori uudistuu lähivuosina entistä viihtyisämmäksi lounas- ja shoppailualueeksi.

Prokkolan mukaan Yrjönkatu on esimerkki kaupunkisuunnittelusta, jonka tyyliseksi koko keskusta-aluetta on tarkoitus kehittää. Kehitystyön tavoitteena on varmistaa alueen saavutettavuus kaikilla kulkumuodolla kestäviä liikkumismuotoja priorisoiden.

Hybridityötä tukeva toimintaympäristö

Vaikka Yrjönkadun varsilla on myös asuinrakennuksia, alue on Prokkolan mukaan rakenteeltaan enemmän liike- ja toimistotilapainotteinen.

”Alueen vuokratilat ovat hyvin kysyttyjä, mikä johtuu siitä, että Helsingin liikennejärjestelmä ruokkii parhaiten ydinkeskustaa ja suuret massat on järkevintä tuoda sinne.”

Yrityksiä alueelle vetävät hyvät liikenneyhteydet ja loistavat lounas- ja afterwork-palvelut. Yrjönkadulle pääsee kulkemaan Forumin ja Kampin parkkihallien ansiosta helposti myös autolla.

Toinen syy liittyy Prokkolan mukaan hybridityön lisääntymiseen. Se, että työnteko laajenee yhä vahvemmin omien seinien ulkopuolelle, nostaa monipuolisten julkisten tilojen, palveluiden ja kulkuyhteyksien äärellä sijaitsevien toimitilojen arvoa.

Etsitkö uuden ajan toimitilaa? Tutustu uudistuvaan Yrjönkatu 29 -toimistokiinteistöön >>

Prokkola uskoo, että korona-aikana lisääntynyt hybridityöskentely tulee vähentämään työpisteiden lukumäärää yksittäisten yritysten tasolla, mutta kasvattaa niiden käyttäjien määrää.

Kadun varrelta löytyy runsaasti laadukkaita kivijalkapuoteja, kuten lifestyle-myymälä Nudge, leipomo St. George Bakery sekä viini- ja keittiötarvikemyymälä Decanter. Liikuntapalveluita tarjoaa läheinen liikuntakeskus Fressi. Kuva: Nudge

”Kulunut vuosi on osoittanut, että ihmisillä on tarve kohdata toisiaan työpaikalla, missä vuorovaikutus on aidointa ja tuloksellisinta. Kehitys voi tarkoittaa sitä, että kun toimistot tiivistyvät, yhä useampi ihminen tulee asioimaan keskustaan ja liikekeskustan merkitys myös erityiskaupan keskuksena kasvaa.”

Mielenkiintoisin katuosuus

Kaupunkiarkkitehdin mukaan kadun jännittävin kohta löytyy Kalevankadun ja Simonkadun väliltä, jossa yksisuuntainen katu laajenee lähes kävelykaduksi ja katu tekee hauskan mutkan.

Kadun jännittävin osuus avautuu hotelli Tornin kohdalla, jossa katu tekee hauskan mutkan. Levennetty mukulakivikatu ja pienet kivijalkaputiikit luovat alueelle keskieurooppalaista tunnelmaa. Kuva: Hotelli Torni

”Kohta on kaupunkirakenteessa harvinainen ja kytkeytyy mielenkiintoisella tavalla katuverkkoon ja Forumin kauppakeskukseen. Levennetty jalkakäytävä luo mukulakivikatuineen keskieurooppalaista tunnelmaa ja mahdollistaa myös sujuvan huoltoliikenteen”, Prokkola kuvailee.

Kadun varrella sijaitsee hotelli Tornin lisäksi muitakin kulttuurikohteita, kuten Yrjönkadun uimahalli, Amos Andersonin kotimuseo, Lilla Teatern sekä jugend-linna Koiton talo. Kuva: Shoot Hayley

Katuosuus tarjoaa myös yrityksille ainutlaatuisen toimiympäristön – käden ulottuvilta löytyy niin kiehtovia lounaspaikkoja, inspiroivia kokoustiloja, asiakastapaamisiin ja afterwork-elämään sopivia kulttuurikohteita kuin kaksi ostoskeskustakin.

Jatkuvasti uudistuva miljöö

Prokkolan mielestä yksi syy Yrjönkadun elinvoimaisuuteen on se, että alueen kiinteistönomistajat päivittävät arvokkaita toimisto- ja liikekiinteistöjä nykypäivän yritysten ja kuluttajien tarpeisiin sopiviksi.

Yksi alueen uudistuvista toimistorakennuksista on Yrjönkatu 29. Forumin ja Kukontorin palveluiden äärellä sijaitseva kohde saa uuden näyttävän sisääntulon ja modernit, uuden ajan työtä tukevat työtilat.

Kadun vetovoimaa kasvattaa myös historiallisen Torni-hotellin uudistuminen sekä kauppakeskus Forumissa tehtävä kehitystyö. Forumin sisäpihasta, Kukontorista, on lähivuosina käynnistyvän uudistuksen myötä rakentumassa erikoiskauppoineen ja ravintolamaailmoineen yhä kiehtovampi kokonaisuus, joka palvelee niin Yrjönkadun työntekijöitä, turisteja kuin asukkaitakin. 

Työn liikkuvuuden lisääntyessä moni yritys hyödyntää omien tilojen ohella myös coworking-tiloja. Spondan MOW Mothership sijaitsee Yrjönkadun päässä, Pienellä Robertinkadulla.

Hybriditoimisto tai pääkonttori Yrjönkadulta?

Yrjönkadun kiehtovimmalla kohdalla sijaitsevat Spondan toimistokohteet tarjoavat mahdollisuuden uuden ajan työtilojen suunnitteluun. Alueen loistavien palveluiden ja kulkuyhteyksien ansiosta työntekoa on helppo laajentaa myös omien seinien ulkopuolelle.  

  • Forumin ja Kukontorin palveluiden äärellä sijaitseva Yrjönkatu 29 on monien mahdollisuuksien kiinteistö, joka saa uudistuksessa näyttävän sisääntulon ja uuden ajan työtä tukevat työtilat. Kiinteistössä hyödynnetään uusinta taloteknologiaa, mikä tarkoittaa vuokralaisyrityksille optimaalisia työskentelyolosuhteita ja ykkösluokan verkkoyhteyksiä. Kohde on rakennettu Forum-korttelista kiinteistöjä omistaneen taidemesenaatti Amos Anderssonin perinnettä vaalien ja lähiympäristö henkii yhä vahvaa kulttuurihistoriallista tunnelmaa. Lue kohteesta lisää >>
  • Yrjönkadun näyttävimmällä paikalla, Yrjönkadun ja Simonkadun risteyksessä sijaitsevassa Koiton talossa on käynnistymässä kokonaisvaltainen uudistus. Modernilla teknologialla varustettava historiallinen kohde tarjoaa yritykselle mahdollisuuden yhdistää toimitiloissaan upeaa arkkitehtuuria ja nykypäivän työympäristöratkaisuja. Helposti saavutettava, Kampin keskellä sijaitseva kohde toimii niin vetovoimaisena hybriditoimistona kuin brändiä rakentavana pääkonttorinakin. Lue kohteesta lisää >>  
  • Hotelli Tornin ja Yrjönkadun uimahallin kupeessa sijaitseva kaunis jugend-rakennus, Yrjönkatu 23, sai uuden näyttävän julkisivun kesällä 2020. Monipuolisia tilamahdollisuuksia sisältävä kohde tarjoaa yritykselle loistavat kulkuyhteydet, keskieurooppalaisen katumiljöön sekä laatua ja eleganttiutta henkivän toimiympäristön. Lue kohteesta lisää >>

Kiinnostuitko kohteista tai Yrjönkadun alueesta? Ota yhteyttä >>

Jaa

Kiinnostuitko kiinteistöistämme? Tutustu toimitiloihimme.