• Artikkelit
  • Kauppakeskusten ravintolabuumi rantautui Citycenteriin

Kauppakeskusten ravintolabuumi rantautui Citycenteriin

Kauppakeskukset panostavat nyt ruokaan muotiliikkeiden sijaan. Sponda yhdisti Citycenterissä vilkkaan asiakasvirran ja muodikkaan ravintola-alueen, joka kunnioittaa samalla Makkaratalon arkkitehtuuria.

”Avasimme vasta tänään, ja väkeä on riittänyt”, hihkaisee salaattiravintola Pupun ravintolavastaava Minna Marjanen kädet täynnä salaattiaineksia.

Työpaikka on Marjaselle tuttu, mutta ympäristö on uusi. Gourmet-salaatteihin erikoistunut Pupu avasi uuden pisteen aivan Helsingin keskustan ytimeen, kauppakeskus Citycenterin toisen kerroksen uudelle ravintola-alueelle joulukuun puolivälissä 2017. Paikka sopii Pupun konseptiin.

”Haluamme tarjota laadukasta pikaruokaa, joka vastaa alan standardeja. Tätä on kyllä selkeästi odotettu”, Marjanen kuvailee.

Ruoka on muodikkaampaa kuin muoti

Uudistunut ravintola-alue vastaa kauppakeskuksiin juuri nyt kohdistuvaan kysyntään. Muotiliikkeiden lisäksi kävijät etsivät nyt myös yhä enemmän kiinnostavia ruokapaikkoja, toteaa Citycenterin kauppakeskuspäällikkö Tiina Fågel Spondalta.

”Tänä päivänä on trendikästä syödä ulkona ja nauttia hyvää ruokaa”, Fågel sanoo.

Tähän trendiin myös Sponda on tarttunut, ja se sopii mainiosti Citycenterin henkeen. Se ei ole samalla tavalla vahva muotiin keskittynyt kauppakeskus kuin esimerkiksi naapurikorttelin Forum. Citycenter on ennen kaikkea vilkas liikenteen solmukohta, jossa liikkuu väkeä aamusta iltaan.

”Se on helppo paikka sopia aamiaiskahvit, lounastapaamiset ja illalliset ennen elokuvaa tai muita rientoja”, Fågel huomauttaa.

Korttelien trendiravintolat vyöryvät keskustaan

Kuuden ravintolan naapurustossa käy joulukuisena arkipäivänä vilinä. Lounastaukoa viettävät työporukat, jouluostoksilla hyörivät perheet ja turistit täyttävät pöytiä. Kampissa työskentelevä kolmikko Janne Auma-Aho, Elina Jäkälä ja Simo Sorri on päättänyt lounaansa uudessa Döner Harju Cityssä.

”Kiinnosti kokeilla sitä, sillä olen saanut positiivisia kokemuksia Kallion ravintolasta”, Auma-Aho sanoo.

Muutkin uudet ruokapaikat ovat jatkoa kantakaupungin laitamilla menestyneille ravintoloille. Sushibar + Wine City, Pupu sekä vuonna 2016 Helsingin Uutisten äänestyksessä vuoden tulokkaaksi valittu Lähi-idän keittiöön erikoistunut Na’am Kitchen ovat saaneet alkunsa kortteliravintoloina muun muassa Punavuoressa ja Kalliossa.

Kauppakeskuspäällikkö Fågel kertoo, että ravintolat on valittu tarkoin. Kauppakeskuksiin ei enää havitella vain samoja suuria ketjuja, vaan ennen kaikkea kiinnostavia paikallisia yrittäjiä ja moderneja fast casual -ravintoloita, jotka panostavat nopeuden lisäksi laatuun, tuoreisiin raaka-aineisiin ja käsityöhön.

Alue on suunniteltu Makkaratalon henkeä kunnioittaen

Ravintola-alueen suunnittelussa inspiraatiota on haettu Fågelin mukaan kiinteistön menneisyydestä. Ison osan Citycenteriä muodostava Makkaratalo betonireunuksineen on historiansa aikana ollut useiden klassikkoravintoloiden koti, ja uuden alueen sisustus kunnioittaa tätä perinnettä.

”Alue näyttää viihtyisältä, ja ravintolavaihtoehtoja on paljon. Sellainen kiinnostaa kyllä”, kertoo Döner Harju Cityn asiakas Janne Auma-Aho.

Hänen mukaansa viihtyisä alue ja hyvä ravintolavalikoima lisäävät kauppakeskuksen vetovoimaa ja kiinnostavuutta. Etenkin talviseen aikaan valoisa, lämmin kauppakeskus houkuttelee loskaisia katuja enemmän, hän sanoo.

Helppo ja nopea on lapsiperheiden mieleen

Parikymppisten kaupunkilaisten ohessa tärkeä kohderyhmä ovat nuoret vanhemmat. Sitä mukaa kun keskustojen päiväkodit ovat täyttyneet, ovat pienten lasten äidit löytäneet kauppakeskusten kahvilat.

Tuoreet vanhemmat Daniela ja Matti ovat poikenneet alle vuoden ikäisen Lyydia-vauvan kanssa lounaalle Citycenterin thaimaalaiseen Bangkok 9 -ravintolaan. Perheen kannalta ostoskeskusten lisääntynyt ravintolatarjonta on tervetullut ilmiö. Ravintolakäynti on helppoa muun asioinnin yhteydessä.

”Näin lapsiperheen kannalta korostuu, että ravintolassa käyminen säästää aikaa”, isä Matti toteaa.

Haluttuihin tiloihin on tunkua

Alkumenestyksen ja kasvavien asiakasvirtojen ansiosta kiinnostus Citycenterin tilojen vuokraamiseen on lisääntynyt. Fågel kertoo, että kauppakeskuksen toisessa kerroksessa on vielä kaksi suoraan ravintoloiksi soveltuvaa liikehuoneistoa sekä yksi tila, johon sopii esimerkiksi myymälätilan ja kahvilan yhdistelmä. Tiloihin etsitään etupäässä toimiviksi todettuja konsepteja, jotka voivat tuoda ravintolapalettiin jotain uutta.

”Jos näihin tiloihin on kiinnostusta, kannattaa olla nopeasti yhteydessä kauppakeskusyksikön vuokraukseen. Haemme oikeaa vuokralaista, ja varteenotettavat, kokonaisuuteen sopivat tarjokkaat otetaan tavalla tai toisella huomioon”, Fågel rohkaisee.

Julkaistu 20.12.2017

Jaa