• Artikkelit
  • Forus luo vastuullisempaa tulevaisuutta historiallisen arvokiinteistön suojissa

Forus luo vastuullisempaa tulevaisuutta historiallisen arvokiinteistön suojissa

Seitsemän vuotta sitten perustetun Forusin toiminnan kasvaessa voimakkaasti entisen toimiston seinät alkoivat tulla vastaan. Uutta toimistoa etsiessään yritykselle oli ensiarvoisen tärkeää, että toimitilat ovat vastuulliset ja ne heijastavat yrityksen arvoja.

Forus tarjoaa kiinteistöalan konsultointia erityisesti kiinteistöverotuksessa ja kehittää ilmastonmuutosta hillitseviä ratkaisuja. Aiemmin Forus rahoitti kiinteistöjen aurinkovoimaloita, nyt sillä on yhdessä tanskalaisen Better Energyn kanssa yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloiden hankekehitysportfolioista.

Millainen yritys on Forus, toimitusjohtaja Eero Oksanen?

Olen ollut yrittäjä luonteeltani oikeastaan lapsesta saakka ja rakastan luontoa. Olen jo pitkään halunnut tehdä oman osani pysäyttääksemme ilmastonmuutoksen. Mielestäni aktivismia tehokkaampaa on kuitenkin tehdä kannattavia ratkaisuja ­– etenkin niin, että niitä tehdään riittävän runsaasti. Tätä tarkoitusta varten perustin Forusin vuonna 2015. Suurin julkistamistamme aurinkovoimahankkeista on Kauhajoelle tuleva 900 hehtaarin kokoinen voimala. Projekti on noin 450 miljoonan euron investointi, jossa meidän tehtävämme on ollut hankkia maa-alue ja kehittää sitä. Voimala tuottaisi valmistuessaan vuosittain arviolta 800 gigawattituntia sähköä.

Forusin toimitusjohtaja Eero Oksanen on tyytyväinen yrityksen arvoja viestivään toimitilaan.

Mistä tarve uusiin toimitiloihin kumpusi?

Toimistomme sijaitsi aiemmin Helsingin keskustassa toimistohotellissa, mutta yrityksen kasvaessa aloimme kaivata lisää tilaa ympärillemme. Halusin meille oman toimiston, joka näyttää meiltä.  

Toivomme, että toimistomme viestii arvoistamme ja inspiroi vierailijoitamme tarttumaan päästöjä vähentäviin ratkaisuihimme.

Erottajankatu 5:n toimistossaan Forus ilmentää omia arvojaan muun muassa sammalseinällään.

Minkälaisia vaatimuksia teillä oli uudelle toimistolle?

Toimiston valinta oli meille erittäin tärkeä asia ja kriteereitä oli useita. Sijainti ydinkeskustassa oli selviö. Halusimme myös, että tilamme antavat vierailijoillemme vakuuttavan kuvan meistä ja kertovat samalla äärimmäisestä rakkaudestamme luontoon. Myymme parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Halusimme, että toimistomme viestii tätä tarinaa olemuksellaan, ja että vieraamme inspiroituvat tarttumaan päästöjä vähentäviin ratkaisuihimme. 

Eero Oksasen mukaan toimisto on nappivalinta Forusille. ”Tämä upea rakennus on oikea paikka unelmoida ja toteuttaa projekteja.”

Miten päädyitte juuri nykyiseen toimitilaanne?

Valintaprosessissa oli mukana muutamia taloja, joita harkitsimme. Modernit talot ovat usein aika samanlaisia keskenään, kun taas vanhoissa rakennuksissa voi olla puutteita esimerkiksi ilmanlaadun suhteen. En myöskään halunnut toimistoamme levottomalle paikalle liikenteen sekaan. Kun tutustuin Spondan omistamaan Erottajankatu 5:ssä sijaitsevaan toimistotilaan, asiaa ei tarvinnut hetkeäkään miettiä. Tiesin heti, että tämä se on!

Olen itse asiassa vieraillut samassa talossa usein aiemmin ja ihastellut sitä pitkään. Toimisto sijaitsee ydinpaikalla keskustassa, kuitenkin omassa rauhassaan puiston laidalla. Tärkeintä meille on, että toimisto viestii arvoistamme. Tämä upea rakennus on oikea paikka unelmoida ja toteuttaa yhdessä asiakkaidemme kanssa kunnianhimoisia projekteja.

Millaiset tilat teillä on käytössänne?

Toimistomme on 146-neliöinen tila talon kolmannessa kerroksessa. Ison neuvotteluhuoneen lisäksi meillä on käytössämme avotilaa ja erillisiä huoneita. Talotekniikkaa oli rakennuksessa jo aiemmin paranneltu, itse olemme panostaneet vastuulliseen sisustukseen. Tilassa oli valmiiksi paljon massiivipuuta muun muassa tammilattioissa, mikä sopii tavoitteeseemme sitoa hiilidioksidia puuhun.

Puuartesaanilta tilaamamme myrskyn tuhoamasta jalavasta valmistettu neuvottelupöytä ja sammalseinä tuovat luonnon tunnelmaa toimistoomme. Luonto näkyy myös jättiläispunapuumetsää kuvastavassa tapetissa sekä akustiikkalevyjen kuvituksissa. Toimistomme viihtyisyyttä lisää Soletairin hiilidioksidin talteenoton järjestelmä, joka säätää hiilidioksidin määrää matalammalle tasolle. Haaveilen siitä, että saamme toimistollemme vielä Aistin maailman ensimmäisiä hiilinegatiivisia akustiikkalevyjä.

Meille on tärkeää, että kiinteistönomistaja jatkuvasti kehittyy entistä vastuullisemmaksi.

Mitä toimitilojenne vastuullisuus teille merkitsee?

Kuten arvata saattaa, se merkitsee paljonkin. Meille vastuullisuus ei ole ainoastaan yksi huomioitava asia muiden joukossa, vaan olennainen osa omaa liiketoimintaamme. Vastuullisuuden pitäisi ideaalitilanteessa lähteä jo rakentamisvaiheesta. Materiaalien osalta jo olemassa oleva on vastuullista – siksi vanha talo on hyvä valinta!

Meille on tärkeää, että kiinteistönomistaja on vastuullinen toimija. Olemmekin iloisia siitä, että toimistollamme käytetään uusiutuvaa energiaa, jota tuottaa Spondan ja Helenin yhteistyön tuloksena Pohjanmaalle noussut Lakiakankaan tuulipuisto. Kiinteistössä on perusasiat kunnossa vedenkulutuksen vähentämisen, energiatehokkuuden parantamisen, jätteiden kierrättämisen ja kiinteistön hiilijalanjäljen minimoinnin osalta. Rakennus on myös ympäristösertifoitu

Mitä olette sopineet etä- ja lähityöskentelystä yrityksessänne?

Meillä ei ole asian suhteen tiukkoja sääntöjä, vaan koemme, että ihmiset osaavat valita juuri heille sopivimman tavan työskennellä – etätyön tai toimistotyöskentelyn saa itse valita.

Toimiston lepohuone sohvineen kutsuu pitämään taukoa työpäivän keskellä. Tilasta löytyy myös voimisteluvälineitä.

Mitkä tilat ovat teille tärkeimpiä toimistossanne?

Työhyvinvointi on meille erittäin tärkeä asia. Toimistoltamme löytyy lepohuone sohvineen ja villamattoineen, sinne saa mennä rentoutumaan töiden lomassa. Asensimme kattoon voimistelurenkaat ja aion hankkia tilaan vielä cross-trainerit. Tulevaisuudessa haluaisin, että toimitalossamme olisi oma, vähäpäästöistä ruokaa tarjoava ravintola ja vaikkapa hierontapalvelu. Suunnittelemme myös, että alamme tarjota aamiaista toimistolla arkea piristämään. Toimisto on tällä hetkellä kenties vähän hälyinen. Kun laajennamme toimintaamme, ja otamme jatkossa käyttöön isomman tilan, siellä olisi hyvä olla sekä rauhalliseen työhön tarvittavia huoneita että yhteiseen ideointiin soveltuvaa tilaa.

Jaa

Kiinnostuitko kiinteistöistämme? Tutustu toimitiloihimme.