Citycenteriin uusi urbaani ravintola-alue

Kauppakeskus Citycenterin toiseen kerrokseen aukeaa joulukuussa kuusi uutta ravintolaa, jotka muodostavat herkullisen, monipuolisen kokonaisuuden. Kysyimme ravintola-alueen tulevilta ravintoloitsijoilta, mitä he odottavat uudelta sijainnilta keskustan vilkkaimmalla paikalla.

Kuusi uutta ravintolaa avaa ovensa kauppakeskus Citycenterissä joulukuussa. Ravintoloiden ympärille rakentuu koko kauppakeskuksen toisen kerroksen kattava, yhtenäinen miljöö, josta muodostuu yhdessä ravintoloiden kanssa Citycenterin sydän.

Kerroksen saavutettavuutta ja ravintoloiden näkyvyyttä parannetaan. Alueen käytävämiljööseen on haettu inspiraatiota Makkaratalon alkuperäisestä 60-lukulaisesta arkkitehtuurista. Citycenterin monipuoliset kahvilat ja ravintolat tulevat kohentamaan koko keskustan ravintolatarjontaa.

Havainnekuva Citycenterin toiseen kerrokseen valmistuvasta ravintola-alueesta.

”Asiakas löytää Citycenteristä moneen eri makuun sopivia uusia ravintoloita, joita on nähty aikaisemmin lähinnä ydinkeskustan laitamilla tai kivijaloissa. Me tuomme ne helposti kuluttajan saataville elämänmakuiseen, ihmisenkokoiseen kauppakeskukseemme”, sanoo Citycenterin
kauppakeskuspäällikkö Tiina Fågel.

Ravintola-alueen uudet ravintolat:

Döner Harju City

Citycenteriin avautuva Döner Harju City on Kalliossa vuodesta 2014 asti toiminutta isoveljeään suurempi ravintola, joka tarjoilee Suomen parhaaksikin kehuttua Döneriä. Vartaissa pyörii kanaa, lammasta, vasikkaa, possua ja kasvisvaihtoehtona seitania. ”Meillä on odotukset korkealla kauppakeskukseen tulosta, koska sen myötä meidät tavoittaa helpommin. Meiltä on kyselty monesti milloin avaamme ravintolan keskustaan, koska Kallioon on aina vaikeampi lähteä. Nyt voi vaikka suoraan Tampereen junalta tulla nauttimaan meidän ravintolan antimia. Onhan Citycenter Helsingin keskeisimmällä paikalla”, kertoo ravintoloitsija Jari Lönnberg.

Sushibar + Wine City

Ensimmäisen ydinkeskustalokaationsa Citycenterissä avaamisen myötä saava Sushibar + Wine yhdistää skandinaavisen muotoilun, käsityösushin sekä orgaaniset viinit. Ravintola tekee yhteistyötä Aalto-yliopiston valokuvataiteen opiskelijoiden kanssa jotka valmistelevat kuusi vaihtuvaa näyttelyä tilaan vuosittain. ”Etsimme pitkään oikeaa lokaatiota Helsingin keskustasta ja kun löysimme tämän Saarisen pihalle näyttävästi avautuvan toisen kerroksen liiketilan olimme myytyjä samantien. Tiesimme, että tilassa on tarpeeksi persoonaa meitä varten”, kertoo ravintoloitsija Anders Westerholm.

Bangkok 9

Bangkok 9 tarjoaa tuoreita ja aitoja thaimaalaisia katuruokia ravintola-annoksiksi muunnettuina. ”Käytämme vain tuoreita elintarvikkeita ja vihanneksia sekä aitoja thaimaalaisia yrttejä ja mausteita. Niin yksinkertaista – ja yhtä hyvää kuin Bangkokissa. Kauppakeskussijainti tekee meistä helposti saavutettavan kaikille, odotamme sitä innolla”, kertoo ravintoloitsija Alongkod Iamruang.

Na’am Kitchen

Na’am Kitchen tarjoaa makuja Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän maukkaasta ja värikkäästä ruokakulttuurista. Menuun ja reseptiikkaan on ammennettu kokkien juurilta muun muassa Jordaniasta sekä Algeriasta. ”Kasvumme tavoitteena on ollut löytää liikepaikka Helsingin sydämestä ja kaikkien tuntema Makkaratalo on erinomainen sijainti laajentaa tarjontaamme ja olla osa nykyaikaista, asiakkaiden tarpeisiin mietittyä ruokamaailmaa”, kertoo ravintoloitsija Pasi Kauranen.

Ristorante Lo Stretto

Ristorante Lo Stretto on italialainen ruokaravintola, jonka listalta löytyy muutaman valmiin menuehdotuksen lisäksi alkuruoat, maukkaat pizzat, erilaiset pastaruoat oman keittiön tuorepastasta, liha- ja kalaruoat sekä jälkiruoat. ”Odotamme kauppakeskukseen tulolta ennenkaikkea yrittäjien kesken hyvää yhteishenkeä ja positiivista, kannustavaa työilmapiiriä”, Ravintoloitsija Tuija Misitano kertoo.

Pupu

Pupun missio on tarjota laadukasta, maukasta ja puhdasta ruokaa nopeasti. Se tarjoaa premium-salaatteja puhtaista raaka-aineista. Listalta löytyy klassikkosalaatteja sekä satokauden mukaan vaihtuvia erikoisuuksia. Ravintolalla on ennestään kaksi take-away-pistettä Helsingin kantakaupungista, joita Citycenteriin avautuva ravintola täydentää.

Julkaistu 24.10.2017

Jaa