• Artikkelit
 • Avajaisgallup – mitä mieltä asiakkaat ja yrittäjät ovat Ratinasta?

Avajaisgallup – mitä mieltä asiakkaat ja yrittäjät ovat Ratinasta?

Suomen uusin, Tampereen isoin ja Spondan suurin Kauppakeskus Ratina avautui 19.4. Avajaishumu kesti neljä päivää ja kauppakeskus veti jo ensimmäisenä päivänä noin 50 000 vierailijaa. Mitä mieltä asiakkaat ja yrittäjät ovat Ratinasta?

Kauppakeskuksen suosion ratkaisevat asiakkaat. Jalkauduimme Ratinaan sen toisena avajaispäivänä ja kysyimme kauppakeskuksen asiakkailta ja sen tiloissa toimivilta yrityksiltä seuraavia kysymyksiä:

 1. Mitä Ratina sinulle/yrityksellesi merkitsee?
 2. Mitä Ratina merkitsee Tampereelle?
 3. Mitä odotit Ratinalta ennakkoon, vastaako odotuksia?
 4. Mikä Ratinassa on parasta?

Arto Rastas

keittiömestari, ravintoloitsija, ravintola Periscope

 1. Näin massiivisen ravintolan avaaminen näin upealle paikalle on yksi urani kohokohta.
 2. Tampere sai uusia laadukkaita liiketiloja ja brändejä, mikä kertoo tämän olevan vauhdikkaasti kasvava kaupunki. Periscope toi Tampereelle koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen, kansainvälisen konseptin, jossa on rennompaa loungebaria, ruokaravintolaa ja huikea kattoterassi.
 3. Kun näin Ratinaa sisältä vuosi sitten, ajattelin, että tuleeko tästä hallimainen, mutta tämä on ylittänyt kaikki odotukset. Sisustuksella, akustiikalla, valoilla ja värimaailmalla saatiin kokonaisuus, jossa kaikki on loksahtanut paikoilleen.
 4. Ratina piristää Tamperetta. Se on moderni ja raikas ja tuo kaupunkiin lisää vipinää.

Anna-Liisa Alenius

eläkeläinen, Tampere

 1. Asun ihan lähellä, kosken yläjuoksulla. Ratina tuo kivaa vaihtelua. Pidän uudistuksista, vaikka minulla on ikää.
 2. Ratina merkitsee perinteisesti Ratinan stadionia ja minusta on kiva, että tämän uuden ostoskeskuksenkin nimi on Ratina. Se on reipas ja iloinen nimi.
 3. Jokainen tekee ennakko-odotuksia. Olin suunnitellut Ratinan päässäni ja arvasin, että tästä tulee ihan erilainen kuin ajattelen, mutta hyvältä näyttää, tämä on yli odotusteni.
 4. Tykkään kun on avaraa ja paljon sisäänkäyntejä ja näitä istuimia. Täällä näyttää olevan hyviä pukimoliikkeitä ja hyvät kahvilat. Join äsken munkkikahvit ja oli mukavaa juttuseuraa, vaikken tuntenut heitä entuudestaan. Tykkään tästä arkkitehtuurista ja puhtaudesta.

Emmi Haapaniemi

myymäläpäällikkö, Granit

 1. Ratina merkitsee meille yrittäjille uusia mahdollisuuksia ja helppoa tavoitettavuutta, niin että ihmisiä tulee myös kauempaa. Uusi kauppakeskus ja uusi liike ovat hyvä yhdistelmä.
 2. Ratina tuo Tampereelle uusia tuulia, joita on kaivattu paljon.
 3. On ollut hauska seurata Ratinan nousua tontille. Se ylitti odotukseni, en odottanut näin isoa keskusta. Funkkistalojen hyödyntäminen on onnistunut, ne toimivat hyvin yhdessä uuden rakennuksen kanssa.
 4. Ratinassa parasta on valoisuus ja uudet asiat. Ihminen tulee täällä hyvälle mielelle.

Saara Kaho

sisustaja, perheenäiti, Tampere

 1. En osaa vastata.
 2. Palvelut vaikuttavat kattavilta ja on hyvä saada Tampereelle uutta.
 3. Odotin sisustusliikkeitä, erityisesti Granitia – olen ennen ostanut heidän Helsingin liikkeestään ja verkkokaupasta. Myös Zaraa odotin Tampereelle. Minulle tuli tosi iloinen mieli, kun tulin pääovesta sisään. Tämä tuntui paljon isommalta kuin olin ulkopuolelta ajatellut. On myös ihanan väljää kulkea lastenvaunujen kanssa, vaikka on avajaispäivä ja ruuhkaa.
 4. Ratinassa parasta ovat sisustusliikkeet sekä uudet kahvilat ja ruokapaikat, joita aion tulla testailemaan koko perheen kanssa.

Julkaistu 4.5.2018

Jaa