• Artikkelit
  • Yritysmajoittaja Forenomin menestys perustuu lokaatioihin

Yritysmajoittaja Forenomin menestys perustuu lokaatioihin

Forenomista on kasvanut alan markkinajohtaja, joka tarjoaa asunto-, hostelli- ja hotellimajoitusta suurkaupunkien ykköspaikoilla. Liikevaihto on kasvanut 10 vuodessa 4,2 miljoonasta 82 miljoonaan euroon. Mistä huikea kasvu johtuu?

Teollisuusalan yritys kertoo tarvitsevansa kahden viikon varoitusajalla majoitustilat 900 työntekijälleen puoleksi vuodeksi. Aasialainen it-alan yritys ilmoittaa tarvitsevansa pikaisesti majoitustilat 10 teknikolle, jotka muuttavat Suomeen perheineen koko vuodeksi. 

”Pystymme tarjoamaan majoitusta siellä, missä se on asiakkaan kannaltaan järkevintä.”

Esimerkit ovat Forenomin tyypillisiä asiakastilauksia. Yrityksen huoneistohotellikohteista vastaavan johtajan Ilkka Ylilaurin mukaan markkinoiden globalisoituminen on tuonut asiakkaiden tarpeisiin selviä muutoksia.

Forenomin uusin suomalainen huoneistohotelli sijaitsee Tikkurilassa. Spondan omistamasta toimistokiinteistöstä on Forenomin käytössä kolme ylintä kerrosta.

”Majoitusta tarvitaan yhä nopeammalla varoitusajalla ja myös majoituksen tasovaatimukset ovat nousseet. Teollisuus- ja rakennusalan yritysten lisäksi palvelemme kasvavassa määrin kansainvälisiä asiantuntija-, konsultti- ja it-alan yrityksiä.”

”Meille tarjotaan hotellikohteita viikoittain, joten valitsemme kohteemme tarkkaan.”

Forenom on vastannut kysyntään monipuolistamalla tarjontaansa. Kalustettujen asuntojen rinnalle ovat tulleet hostelli- ja huoneistohotellikohteet, joista kaikista löytyy kolme eri palvelutasoa – budget, smart ja premium.

Jokaisessa Forenomin hotellihuoneessa on täysin varusteltu keittiö. Tikkurilan kiinteistössä toimiii myös ruokakauppa, lounaskahvila, sauna ja kuntosali.

”Laaja ratkaisutarjonta takaa sen, että pystymme toimimaan nopeasti. Voimme majoittaa isonkin seurueen hotelleihimme sillä aikaa, kun etsimme ryhmälle optimaalisia asuntoja läheltä työpaikkaa. Isot hotellikohteet lisäävät myös näkyvyyttä ja tuovat uskottavuutta kansainvälisiin kiinteistökilpailutuksiin.”

Mistä Forenomin suosio johtuu – mitä yritys tekee toisin?

Forenom on kasvanut poikkeuksellisen nopeasti. Yrityksen liikevaihto on kasvanut 10 vuodessa 4,2 miljoonasta eurosta 82 miljoonaan euroon. Korkeatasoisia majoituskohteita löytyy jo kaikista pohjoismaisista suurkaupungeista ja yritys majoittaa vuosittain yli 100 000 matkailijaa.

”Vieras saattaa viipyä meillä pitkään, joten on tärkeää, että hän tuntee asuvansa enemmän kotona kuin hotellissa”, Forenomin Ilkka Ylilauri sanoo.

”Vahvuutemme on se, että pystymme tarjoamaan majoitusta siellä, missä se on asiakkaan kannaltaan järkevintä. Järkevin sijainti tarkoittaa liikenneyhteyksien lisäksi myös asiakkaan tarpeiden mukaisia parkkitiloja ja palveluita.”

Toinen menestystekijä on Ylilaurin mielestä majoituksen kodinomaisuus. Pitkäaikaisille majoittujille on tärkeää, että kohteessa voi kokata itse ja asunnon interiööri tuntuu enemmän kodilta kuin hotellilta.

Forenom suosii sisustuksessa skandinaavista tyyliä, mutta kohteiden lopullinen ilme syntyy sijainnin, palvelutason ja kiinteistön ominaisuuksien perusteella.

Kolmanneksi asiaksi Ylilauri nostaa majoittumisen helppouden. Se syntyy hänen mukaansa Forenomin teknologiaorientoituneisuudesta sekä laajasta kumppaniverkostosta.

Lippulaivahotelli Tikkurilan Väritehtaankadulla

Forenomin uusin suomalainen lippulaivakohde on Tikkurilan juna-aseman ja Dixi-kauppakeskuksen yhteyteen avattu smart-tason huoneistohotelli. Spondan omistamasta Väritehtaankadun toimistokiinteistöstä on Forenomin käytössä kolme ylintä kerrosta.

Tikkurilan juna-aseman ja Dixi-kauppakeskuksen yhteydessä sijaitseva Väritehtaankadun huoneistohotelli tarjoaa asiakkaille ihanteelliset liikenneyhteydet. Lähes jokaiseen huoneeseen kuuluu myös parkkipaikka sekä hallista että pihalta.

”Meille tarjotaan viikoittain useampia hotellikohteita, joten valitsemme kohteemme tarkkaan. Spondan kiinteistö on täyttänyt kaikki toiveemme. Sijainti yrityskeskittymässä on ihanteellinen, hotellilta pääsee kuivin jaloin lentokentälle ja ympärillä on runsaasti erilaisia palveluita ja parkkitilaa. Tilat ovat myös nopeasti muunneltavissa”, Ylilauri kiittelee.

Tikkurilan huoneistohotellista pääsee lentokentälle katettuja tiloja pitkin kahdessakymmenessä minuutissa.

Forenom painottaa tiloja valitessaan myös vastuullisuutta.

”Arvostamme Spondan kokemusta ja vastuullisuutta kiinteistökehittäjänä. Kun kiinteistö mahdollistaa vastuulliset toimintatavat, on helppo ohjeistaa myös asiakkaita energiatehokkaaseen asumiseen”.

Tilat Forenomin tarpeiden mukaan

Väritehtaankadun tilat räätälöitiin Forenomin toiveiden mukaisiksi kohteen rakentajan Lehdon kanssa. Kiinteistön omistaja ja kehittäjä Sponda näkee majoituspalveluyrityksen täydentävän hyvin alueen tarjontaa.

”Sijainti yrityskeskittymässä on ihanteellinen. Hotellilta pääsee kuivin jaloin lentokentälle ja ympärillä on runsaasti palveluita ja parkkitilaa.” 

”Väritehtaankatu on hyvä esimerkki siitä, kuinka Forenomin konsepti mahdollistaa sellaisenkin kohteen operoinnin, joka ei pienuutensa vuoksi olisi välttämättä kannattava perinteisille hotellitoimijoille. Majoitusta tarjoava Forenom palvelee hyvin kiinteistön ja alueen muita yrityksiä ja tuo alueelle myös kotimaisia ja ulkomaisia matkailijoita”, Spondan hankekehityspäällikkö Kari Autio tiivistää.

Forenom pähkinänkuoressa:

  • Perustettu vuonna 2000 tarjoamaan yritysten työntekijöille kalustettuja asuntoja.
  • Tarjoaa majoitusta asiakasyritysten kannalta keskeisiltä paikoilta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.
  • Tarjontaan kuuluu kalustettuja asuntoja, hostelleja ja huoneistohotelleja useassa eri hintaluokassa.
  • Liikevaihto on kasvanut 10 vuodessa 4,2 miljoonasta eurosta 82 miljoonaan euroon.
  • Työllistää noin 500 työntekijää.
  • Majoittaa vuosittain yli 100 000 matkailijaa. 
  • Pohjoismaiden suurin kalustettujen asuntojen valikoima, noin 6 500 asuinhuonetta.

Julkaistu 20.9.2018

Jaa