• Artikkelit
  • Vepsäläinen kasvaa keskustassa – tämän päivän sisustajalla ei ole peräkärryä

Vepsäläinen kasvaa keskustassa – tämän päivän sisustajalla ei ole peräkärryä

Autottomuus ja ostotottumusten muutos lisäävät keskustassa sijaitsevien sisustusliikkeiden suosiota. Vepsäläinen toimii tienraivaajana ja avaa liikkeitä ydinkeskustaan nyt myös Tampereella.

Vepsäläisen myyntijohtaja Mikko Vuorela on syystäkin innoissaan.

”Keskustassa hyvien parkkitilojen ja julkisten liikenneyhteyksien risteyksessä sijaitsevaan Kauppakeskus Ratinaan on helppo tulla omalla autolla, julkisilla tai kävellen katselemaan ja tilaamaan. Ja jos sohvan haluaa heti mukaansa, niin Ratinan modernit lastaussillat mahdollistavat sen vaivatta.”

Vepsäläinen avaa huhtikuussa 2018 Ratinan kauppakeskukseen, Tampereen keskustaan,1 600 neliön liikkeen.

Huonekalumyymälöiden avaaminen keskustaan on Suomessa uusi ilmiö. Tampereen uusi myymälä Spondan omistamassa Ratinassa on ensimmäisiä Vepsäläisen keskustaan avaamia liikkeitä. Ensimmäisten joukossa oli myös hyvin liikkeelle lähtenyt Helsingin Makkaratalon myymälä, joka avattiin marraskuussa 2017.

Laatuliikkeet hyötyvät toisistaan

”Olemme älyttömän tyytyväisiä, että saimme solmittua sopimuksen Ratinaan. Sponda muokkasi tiloja joustavasti toiveidemme mukaan, ja pääsemme starttaamaan kahdessa kerroksessa uudella premium-paikalla. Uskon, että se on hyvä myyntipaikka meille ja muille. Laatuliikkeet saavat toisiltaan synergiaetua”, Vuorela iloitsee.  

Vepsäläinen on huonekalubisneksen edelläkävijä myös uusien brändien maahantuonnissa.

”Suurimmassa liikkeessämme Espoossa meillä on viitisenkymmentä tunnettua brändiä, mitä eurooppalaiset kollegamme ihmettelevät meillä käydessään. Tavallisesti saman katon alla on vain muutama tunnettu designbrändi.”

Uudenlaiset liiketilat palvelevat modernia ostokäyttäytymistä 

Uudenlaisen, keskustaan sijoittuvan liikekonseptoinnin taustalla ovat ostotottumukset, jotka ovat Vuorelan mukaan muuttuneet merkittävästi viimeisen vuosikymmenen aikana:

”Meiltä ostetaan eritoten kustomoituja huonekaluja eli ne hankitaan tilaustyönä. Samoin kuljetus- ja asennuspalvelut ovat nykyaikaa – nykyisin karautetaan harvemmin oman peräkärryn kanssa suoraan pihaan ostamaan sohvaa.”

Silti ”pellolla” sijaitseville liiketiloillekin on Vuorelan mukaan yhä paikkansa, eikä Vepsäläinen niistä ole luopumassa: kyse on uudenlaisten myyntipaikkojen avaamisesta vanhojen rinnalle. Palvelukulttuuri monimuotoistuu vastaamaan kysyntään.

Liike siellä missä ihminen liikkuu

Suomalainen sisustuskulttuuri on Vuorelan mukaan muuttunut entistä trenditietoisemmaksi ja leikittelevämmäksi, mikä näkyy ostokulttuurin muutoksena. Sohvan oheen ostetaan uutta mattoa ja lamppua ja pienempiä sisustustuotteita hankitaan yhä enemmän heräteostoksena. Tätä spontaania ostotarvetta kaupungin laitamilla sijaitsevat liikkeet eivät täytä, vaan niiden täytyy sijaita siellä, missä ostovirrat ovat: keskustassa.

Ratinan Vepsäläiseen on kiva tupsahtaa sisään vaikka ohikulkumatkalla.

”Tarjoamme elämyksiä ja vastaamme kysyntään myös yllätyksellisin vaihtoehdoin. Vaikka meillä kävisi kuukausittain, aina löytää uutta”, Vuorela lupaa.

Sisustusliikkeet toivottuja myymälöitä

Ratinaan tulee Vepsäläisen lisäksi useiden muidenkin sisustukseen liittyvien brändien myymälöitä. Liikkeensä avaavat muun muassa Finlayson, Vallila, Värisilmä, Gide ja Tampereella ihan uutena brändinä tukholmalainen sisustusliike Granit. Myös kaupungin kangaskauppatarjonta paranee, kun Ratinassa avataan uusi Eurokankaan liike.

”Yksi uutuus Ratinassa on Juhlamaailma, joka tarjoaa teemalähtöistä sisustusta, kuten ilmapalloja ja koristeita juhlien rakentamiseen”, kertoo Ratinan kauppakeskuspäällikkö, Spondan Mervi Ahola, joka iloitsee Vepsäläisen ja muiden sisustusliikkeiden saapumisesta Ratinaan.

”Huonekaluliikkeet ovat selkeästi nousseet asiakkaiden toivomuksissa esille. Ne ovat puuttuneet keskustasta. Nyt pystymme palvelemaan myös autottomia keskustan asukkaita eikä heidän tarvitse lähteä isoihin, kaukaisiin huonekaluhalleihin. Tämä palvelee erinomaisesti myös yleisemmin keskustan kehitystä”, Ahola sanoo.

Sisusta näillä vuonna 2018

  1. Miksaa brändejä: esim. ruokapöytä ja tuolit voivat olla eri suunnittelijoiden designia
  2. Käytä värejä rohkeasti: esim. yksi huoneen seinistä voidaan maalata tehostevärillä tai vaaleaa sohvaa piristetään kirkkain tyynyin
  3. Yhdistä vaaleaa mustaan: puu ja beige mustan kaverina
  4. Kupari on pop: huurteinen vaaleansininen yhdistettynä lämpimään kupariin
  5. Lisää lämpöä pehmeästi: boheemin sametin paluu  

Julkaistu 16.2.2018

Jaa