• Artikkelit
  • Tikusta asiaa: Tiivis ja urbaani ympäristö ruokkii yhteisöllisyyttä

Tikusta asiaa: Tiivis ja urbaani ympäristö ruokkii yhteisöllisyyttä

Helsinki Design Weekin Tikku-installaatio nousi Keskuskadulle yhdessä yössä. Näinköhän nopeasti tulevaisuudessa ratkaistaan kaupungistumisen myötä kasvavat tilatarpeet?

Spondan toimitilakiinteistöt keskittyvät kaupunkien keskustoihin, ja suurin osa niistä sijaitsee Helsingin keskustassa ja Ruoholahden alueella. Sijainnilla ja alueella on iso merkitys, kun yritykset miettivät toimitilavalintaansa. Siksi haluamme olla mukana projekteissa ja tapahtumissa, joilla elävöitetään ja kehitetään alueita, joilla toimitilakiinteistömme sijaitsevat.

Yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa toteuttamamme Tikku-installaatio ottaa kantaa kaupungistumiseen ja tulevaisuuden tiiviimpään rakentamiseen. Kaupungistuminen on meidän liiketoiminnallemme merkityksellinen trendi. Kun kaupunkeihin pakkautuu enemmän väkeä ja kaupungit kasvavat, todennäköisesti myös toimitilan tarve ja kaupan palveluiden tarve kasvaa.

Mielenkiintoista Tikussa on myös erilaisten toimintojen – asumisen ja työn teon – yhdistäminen samaan rakennukseen. Nykyään työpaikka- ja asuinalueet sijaitsevat monessa suomalaisessa kaupungissa erillään. Toimintojen sekoittaminen toisi toivottavaa eloa ja ympärivuorokautista käyttöä rakennuksiin ja alueisiin, kun päivisin talot täyttyisivät työntekijöistä ja muina vuorokauden aikoina asukkaista.

Eloisa urbaani ympäristö, jossa eri toiminnot sekoittuvat, tarjoaa varmasti paljon enemmän mahdollisuuksia myös yhteisöllisyyden kehittämiseen.

Seuraa Tikusta asiaa –blogistamme, millaisia yhteisöllisiä kohtaamisia Tikku tarjoaa työtilassamme työskenteleville eri alojen ammattilaisille.

Kannattaa myös käydä tutustumassa Tikkuun, joka on avoinna 7. – 17.9. klo 10.00 – 19.00.

Kirjoittaja: Anita Riikonen, Spondan markkinointi- ja brändipäällikkö

Julkaistu 6.9.2017

Jaa