Robert’s Coffee uudisti konseptinsa kuplivaksi Bulevardin kulman arvorakennuksessa
Kahvilaketju Robert’s Coffee on vuosikymmenten ajan toiminut kahvin ja teen ystävien vakiopaikkana. Yhteensä noin sadan kahvilan muodostaman ketjun yksi keskeisimmistä toimipisteistä sijaitsee Helsingissä, Bulevardin ja Mannerheimintien kulmassa, vuonna 1890 valmistuneessa arvorakennuksessa. Tila uudistettiin kesän aikana tuottamaan ovesta astuville asiakkaille uudenlaisia kuplivia elämyksiä.
Bulevardin kulmaan avautui tällä viikolla Robert’s Coffeen uusi kahvilakonsepti Bubbles Corner, joka tuo uusia tuulia kaupungin kahvilatarjontaan. Bubbles Corner ei ole pelkästään paikka nauttia herkullisista juomista ja leivonnaisista, vaan se on myös elämys, joka yhdistää laadukkaan palvelun historiallisen inspiroivassa ympäristössä uudenlaiseen, kuplivaan konseptiin.
”Räätälöity konseptimme on suunniteltu alusta alkaen sillä ajatuksella, että haluamme tarjota asiakkaille kokonaisvaltaisen elämyksen, jossa yhdistyvät makuelämykset, visuaalisuus ja rakennuksen arvokkuus. Meillä on pienemmän mittakaavan sisarkonsepti – Bubbles Lounge – toiminnassa Stockmannin tiloissa, ja se on osoittautunut hyvin suosituksi. Sama taustavaikuttajajoukko pyörittää nyt uutta kahvilaa myös Bulevardin kulmassa”, kertoo kahvilayrittäjä, Zeberas Oy:n toimitusjohtaja Toni Immonen.
Asiakkaita houkutellaan päivän aikana vaihtuvilla tunnelmilla ja valikoimilla
Lukuisia Robert’s Coffee -kahviloita valtakunnallisesti operoivalla Immosella on pitkä kokemus kahviloiden pyörittämisestä. Työntäyteisen kesän ja uudistuksen jälkeen hänestä huokuu ylpeys avata ovet upeaan kahvilaan ja toivottaa asiakkaat tervetulleiksi. Isot ikkunat tuovat paljon valoisuutta ja avaruutta tilaan, jossa on paljon kauniita yksityiskohtia. Tilan yleisilme on tyylikäs – tummanvihreää, marmoria ja messinkiä.
”Haluamme, että asiakas asioi meillä monta kertaa päivässä, eikä palaa silloin ”samaan” kahvilaan. Tunnelma ja valikoima muuttuvat päivän mittaan, tuottaen uusia elämyksiä. Kahvila palvelee aamusta iltaan läpi vuoden. Täällä päivä alkaa aamiaisella, pelastetaan lounaalla, jaetaan kahvilla ja kruunataan iltaa istumalla”, Immonen tiivistää.
Kattavalla valikoimalla tavoitellaan ihmisiä ”all day brunch” -herkuttelijoista perheisiin ja hyvien viinien ystäviin. Kahvilan aamuhetkissä korostuu terveellisyys. Tunnelma on rauhallinen, valaistus ja musiikki pehmeät. Päivällä tarjolla on laaja salaattibaari ja sesonkien mukaisia ruokia.
Upeassa tilassa korkeine huoneineen tuomme palan luksusta ydinkeskustan arkeen
”Iltaisin tunnelma vaihtuu juhlavan kuplivaksi. Upeassa tilassa korkeine huoneineen tuomme palan luksusta ydinkeskustan arkeen. Ylellisyys ja nautiskelu kulkevat käsi kädessä viinien ja kuplivan kanssa. Tarjolla on pientä purtavaa ja paikalla on ajoittain myös livemusiikkia.”
Uuden kahvilan tavoitteena on myös toimia yhteisöllisyyden keskuksena, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia. Kahvila tarjoaa tilat esimerkiksi taidenäyttelyille ja pienimuotoisille konserteille. Tämä luo asiakkaille mahdollisuuden nauttia kulttuurista ja taiteesta kahvikupin äärellä.
Upea sijainti keskellä kaupunkia
Alun perin asuinrakennuksena toiminut viehättävä kiinteistö on Theodor Höijerin suunnittelema. Vuonna 1890 valmistunut rakennus on entisöity huolellisesti ja sen porraskäytävän upeat katto- ja seinämaalaukset vangitsevat katseen. Historian havinaa huokuva rakennus on keskellä kaikkea.
”Olen jo vuosia katsellut tätä rakennusta sillä silmällä. Bulevardilla parikymmentä vuotta asuneena olen usein ohi kulkiessani miettinyt, miten kahvilan voisi uudistaa. Sijainti on oleellisen tärkeä seikka houkuttavuuden kannalta, kuten uusi konseptikin. Lisäksi lähellä on myös paljon yrityksiä, joille mielellämme toteutamme aamiaiset ja lounaat, cateringin tai vaikka yritystilaisuuden järjestämisen kahvilassa”, kertoo Immonen.
Aiemmin kesällä toteutetun kiinteistön putkiremontin yhteydessä kahvilatilojen keittiön lattiat uusittiin, kattoa remontoitiin ja toteutettiin sähkötöitä. Yhteistyö Spondan kanssa on vakuuttanut Immosen.
”Yhteistyömme on sujunut erittäin hyvin ja koko prosessi on vaikuttanut todella helpolta. Meillä on ollut jatkuvasti hyvä keskusteluyhteys puolin ja toisin, ja maalaisjärjellä edetään vaiheesta toiseen. Ajatukseni on otettu huomioon ja toiveitani on kuunneltu.”
Arvorakennus elää vastuullisuudessaan tätä päivää
Kiinteistölle on myönnetty BREEAM In-Use Excellent/Outstanding -tason ympäristösertifikaatti. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) on kansainvälinen rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, joka tähtää rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen sekä terveellisempien työympäristöjen kehittämiseen.
”Arvostan sitä, että Sponda panostaa merkittävällä tavalla rakennuksensa vastuullisuuten. Vastuullisuus on yksi tärkeimpiä arvoja myös meille. Kahviloissamme on käytössä vesivoimalla tuotettu sähkö, olemme mukana kierrätyskahvimullan tekemisessä ja kaikista tuplaespressoista lahjoitetaan Itämeren suojelutyöhön tietty summa. Olemme jo pitkään hyödyntäneet biohajoavia materiaaleja esimerkiksi take away -tuotteissa”, Immonen sanoo.