• Julkaisut
  • Ydinkeskustan Fennia-kortteli uudistuu – kortteliin avattu Ruoka & Mat -ravintola-alue lisää keskustan elinvoimaa

Ydinkeskustan Fennia-kortteli uudistuu – kortteliin avattu Ruoka & Mat -ravintola-alue lisää keskustan elinvoimaa

Sponda Oy                              Lehdistötiedote                                            3.3.2023 klo 10.00

Ydinkeskustan Fennia-kortteli uudistuu – kortteliin avattu Ruoka & Mat -ravintola-alue lisää keskustan elinvoimaa 

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan toteuttama kortteliuudistus parantaa ikonisen Fennia-korttelin kuuden liike- ja toimistokiinteistön energiatehokkuutta ja nostaa tilojen laatutason nykypäivän tarpeisiin. Uusi ravintola-alue Ruoka & Mat ja kultturellisesti arvokkaat kiinteistöt, jotka uudistetaan rakennusten arkkitehtuuria ja historiaa kunnioittaen, kohottavat myös kaupunkikuvaa ja lisäävät Helsingin ydinkeskustan vetovoimaa.  

Koko korttelin laajuisessa, historiallista arkkitehtuuria kunnioittavassa entisöintityössä on keskitytty erityisesti kiinteistöjen sisääntulojen näyttävyyden ja toiminnallisuuden parantamiseen. Muun muassa valtakunnallisesti merkittävästi suojellun Fennia-talon näyttävä julkisivu on entisöity upeaksi ja aulatiloja on modernisoitu alkuperäisen arkkitehtuurin henkeä toistaen. Spondan kortteliuudistuksen investointiohjelma on yhteensä noin 50 miljoonaa euroa.   

Kortteliuudistuksen myötä Fennia-kortteliin perjantaina 3.3.2023 avattu uusi Ruoka & Mat -ravintola-alue tuo Helsingin keskustaan makuja maailmalta. Ravintoloista ovensa avasivat ensimmäisinä aasialaisia burgereita tarjoava Burger Dojo, trooppisiin poke-annoksiin erikoistunut Freshman, roomalaisia artesaanipizzoja valmistava Monte Pizza&Bar sekä elämyksellisen ruoanvalmistuksen nimiin vannova Sizzle Station. Maaliskuun aikana kortteliin avautuu myös lounas- ja afterwork-kulttuurin uudella tavalla yhdistävä ravintola Lafter. 

Spondan Rasmus Vuorisen, Vice President, Leasing & Commercial Properties, mukaan kortteliuudistus ja uusi ravintola-alue Ruoka & Mat vahvistavat korttelin roolia historiallisena kohtauspaikkana. Yli 120-vuotiaassa Fennia-korttelissa on viihdytty ja juhlittu kautta aikojen. 

”Monipuolisia street food -makuja tarjoava ja myös uusia ravintolabrändejä Helsinkiin tuova Ruoka & Mat palvelee niin omia vuokralaisiamme, lähialueen työntekijöitä, opiskelijoita, keskustan asukkaita ja muita keskustassa liikkuvia. Samalla se luo uniikeilla puitteillaan uuden mielenkiintoisen ja rennon kohtaamispaikan Helsingin keskustaan. 

Ydinkeskustan elinvoima on pandemian jälkeen selvästi lisääntymässä. Keskusta-alueiden vetovoimaisuuden kehittyminen on globaali ilmiö ja se on nähtävissä myös Helsingissä. Yritykset haluavat nyt tarjota henkilökunnalleen toimitilat ja asiakkailleen kohtaamispaikan hyvien liikenneyhteyksien, palvelujen, ravintoloiden ja kulttuurin läheisyydestä. Me haluamme vastata tähän tarpeeseen rakentamalla uudenlaisia toimiympäristöjä ja tuomalla keskustaan mielenkiintoisia brändejä ja palveluja. Kiinteistöt ovat myös osa kaupungin kulttuurihistoriaa, ja niiden ylläpito ja peruskorjaaminen ovat meille vastuullisena kiinteistönomistajana kulttuurihistorian vaalimista parhaimmillaan”, Vuorinen sanoo. 

Hiilineutraaliutta, historiaa ja hyvinvointia  

Fennia-korttelin uudistushankkeessa mittavimmat investoinnit kohdistuvat korttelin kuuden kiinteistön talotekniikan ja energiatehokkuuden parantamiseen. Kortteli saavutti vuoden alussa käytönaikaisen energiankulutuksen osalta hiilineutraaliuden, mikä linkittyy kunnianhimoiseen vastuullisuusohjelmaamme. Tavoitteenamme on olla kiinteistöjen käytönaikaisen energiankulutuksen osalta hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. 

 ”Rakennusten lämmitys aiheuttaa yli puolet Helsingin päästöistä, joten rakennusten energiatehokkuutta parantamalla tehdään merkittäviä ilmastotekoja. Fennia-korttelin vuosittaiset hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet uusiutuvan energian hankinnan ja energiatehokkuutta lisäävien toimenpiteiden myötä lähes 4 000 tonnia. Korttelin korkeat vastuullisuuskriteerit tarjoavat myös vuokralaisyrityksille mahdollisuuden oman vastuullisuutensa kehittämiseen”, Spondan Head of ESG Pirkko Airaksinen taustoittaa. 

Kokonaisvaltainen talotekninen uudistus parantaa merkittävästi korttelissa toimivien yritysten viihtyvyyttä ja työhyvinvointia. Uudistuvien sosiaalitilojen ja suunnitteilla olevien pyöräparkkien ansiosta kortteliin on myös aiempaa helpompaa tulla pyörällä tai jalan – julkiset liikenneyhteydet ovat jo ennestään Suomen parhaat.   

Sponda jatkaa Fennia-korttelin kehittämistä investoimalla aktiivisesti kiinteistön modernisointeihin, erilaisiin energiatehokkuushankkeisiin sekä korttelin yleisen viihtyvyyden ja palveluiden parantamiseen. 

Sponda Oy

Lisätietoja:

Anita Riikonen, Markkinointi- ja brändipäällikkö
puh. 040 833 3804, anita.riikonen@sponda.fi

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Asiakaslähtöisillä ratkaisuilla ja korkealaatuisilla kiinteistöillä Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä, toimii vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä sekä tukemalla asiakkaitaan. www.sponda.fi.