• Julkaisut
  • Spondan toimistotalokokonaisuudelle Gold-tason LEED®-sertifikaatti

Spondan toimistotalokokonaisuudelle Gold-tason LEED®-sertifikaatti

Sponda Oyj               
Lehdistötiedote      
10.11.2016 klo 09:00

Spondan toimistotalokokonaisuudelle Gold-tason LEED®-sertifikaatti

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj:n rakentamalle Ilmalanrinne-toimistotalokokonaisuudelle on myönnetty LEED® Gold-ympäristösertifikaatti. Huoneistoalaltaan noin 20 000 neliöstä koostuva kolmen rakennuksen kokonaisuus sijaitsee lähellä Pasilaa, Helsingin vilkkaimpien sisääntulo- ja pääväylien varrella. Toimistotalokokonaisuus on rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntijayritys Swecon käytössä, joka toimi myös rakennuttajakonsulttina hankkeessa.

”Ilmalanrinteen saama Gold-tason sertifikaatti on hieno tunnustus energiatehokkuuden eteen tehdystä työstä. Toimistotalokokonaisuuden suunnittelussa ja rakentamisessa korostuivat käyttäjäystävällisyys sekä ympäristön hyvinvointia ja energiatehokkuutta parantavat ratkaisut. Saavutimmekin LEED®-luokituksen yhteydessä parhaat mahdolliset pisteet energiatehokkuudessa”, iloitsee Spondan ympäristövastuupäällikkö Hannamari Koivula.

Ilmalanrinteessä kiinnitetään huomiota erityisesti käytönaikaiseen energianhallintaan. Toimistokokonaisuuden lämmityksestä, jäähdytyksestä, ilmanvaihdosta ja valaistuksesta huolehtii Are Sensus -talotekniikkajärjestelmä.

Erinomaisen sijaintinsa ansiosta Ilmalanrinne on myös helposti saavutettavissa eri kulkuvälineillä. Kohteessa on noin 320 polkupyöräpaikkaa ja toimistotalon pysäköintihallissa on yksitoista kappaletta sähköautojen latauspisteitä, jotka lataavat muun muassa Swecon yhteiskäytössä olevaa sähköautoa.

”Meille Swecossa ympäristöasiat ovat tärkeässä roolissa. Arvostamme tilojen sijaintia, hyvää sisäilmanlaatua, energiatehokasta valaistuksenohjausta ja jätteiden lajittelumahdollisuuksia. Meille tilat kuvastavat lupaustamme tukea yhteiskunnan kestävää kehitystä. Olemme iloisia tästä sertifikaatista ja jatkamme innolla hyvää yhteistyötä Spondan kanssa”, kertoo Swecon toimitilapäällikkö Elina Samila.

LEED®-sertifiointi (Leadership in Energy and Environmental Design) on yksi tunnetuimmista kansainvälisistä rakennusten ympäristöluokituksista, joka tähtää rakentamisen ja rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen sekä terveellisempien työympäristöjen kehittämiseen. LEED® ympäristöluokituksen myöntää U.S. Green Building Council (USGBC).

Sponda hakee kansainvälistä ympäristöluokitusta, ympäristösertifikaattia, kaikille uudisrakennuksille ja mittaville peruskorjauskohteille. Vuoden 2016 lokakuun lopussa Spondalla on 13 sertifioitua kiinteistöä sekä useita käynnissä olevia sertifiointiprojekteja.

Sponda Oyj

Lisätietoja: Hannamari Koivula, ympäristövastuupäällikkö, puh. 040 581 9921

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,7 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.