• Julkaisut
  • Spondan Tikkurilaan rakennuttama energiatehokas toimitilarakennus harjakorkeudessa

Spondan Tikkurilaan rakennuttama energiatehokas toimitilarakennus harjakorkeudessa

Sponda Oy                              Lehdistötiedote                                                         16.11.2023 klo 9.00

Spondan Tikkurilaan rakennuttama energiatehokas toimitilarakennus harjakorkeudessa

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda rakennuttaa Tikkurilan juna-aseman läheisyyteen toimisto- ja liiketilakiinteistöä, joka tarjoaa noin 16 000 kerrosneliömetriä korkealaatuista ja vastuullista toimitilaa erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä. Lauri Korpisen katu 9:ssä kesällä 2022 käynnistynyt hanke etenee suunnitelmien mukaisesti, ja tänään työmaalla juhlitaan harjannostajaisia. Vuodenvaihteessa 2024–2025 valmistuvan talon päävuokralaiseksi tulee Valmet.

Korkealaatuisen toimitalon suunnittelussa on panostettu tilojen muuntojoustavuuteen ja rakennuksen energiatehokkuuteen. Suunnittelua on edistetty tiiviissä yhteistyössä Valmetin kanssa, jolle toteutetaan muunneltavat tilat, jotka tukevat parhaalla mahdollisella tavalla yrityksen liiketoimintaa.

”Valmet on hyvä esimerkki globaaleista edelläkävijäyrityksistä, jotka haluavat nyt panostaa vastuullisiin toimitiloihin ja henkilökuntansa hyvinvointiin. Keskeisillä paikoilla sijaitseville, korkealaatuisille ja muunneltaville toimitiloille on vahvaa kysyntää yritysten panostaessa tiloihin, jotka houkuttavat henkilökuntaa toimistoille. Toimistoympäristössä tapahtuu luontevia kohtaamisia ja yhteistyön tekeminen on sujuvaa, mikä ruokkii yrityskulttuurin vahvistamista, työhyvinvointia sekä innovointia”, kertoo Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal.

Talon päävuokralaiseksi muuttava Valmet siirtää Lauri Korpisen kadun toimistoon toimintansa kahdesta eri sijainnista, ja noin 800 henkilöä tulee työskentelemään rakennuksessa sen valmistuttua.

”Rakenteilla on nyt tiloja, jotka tukevat parhaalla mahdollisella tavalla toimintaamme ja henkilöstömme työhyvinvointia pitkälle tulevaisuuteen. Uusi toimistotalo on merkittävä sijoitus henkilöstöömme Suomessa. Meidät valittiin syyskuussa tekniikan alan ammattilaisten keskuudessa ihanteellisimmaksi työnantajaksi Suomessa. Uskomme, että tämä uusi toimistomme Tikkurilassa on vahva vetovoimatekijä seuraavina vuosina ja vuosikymmeninä”, toteaa Kimmo Kohtamäki, Valmetin kiinteistöjohtaja.

Sujuvat kulkuyhteydet ja monipuoliset palvelut

Uudisrakennuksessa työskentelevien arkea tukevat talon monipuoliset palvelut, kuten lounasravintola, Lidl-myymälä, iso pyöräparkki ja sen yhteydessä olevat sosiaalitilat sekä parkkihalli sähköautojen latauspisteineen. Talon omia, arkea helpottavia palveluja täydentää alueen monipuolinen palvelutarjonta. Kiinteistö sijaitsee aivan Tikkurilan juna-aseman ja kauppakeskus Dixin välittömässä läheisyydessä.

”Olemme iloisia, että pääsemme vihdoin avaamaan myymälän Tikkurilan juna-aseman läheisyyteen, jossa meitä on kaivattu jo pitkään. Tavallisesta Lidl-konseptista poikkeava myymälä avautuu toimisto- ja liiketilojen yhteyteen ja tulee vastaamaan alueen asukkaiden päivittäistavarakaupan tarpeisiin. Uskomme, että tikkurilalaiset ottavat uuden Lidlin hyvin vastaan”, sanoo Lidlin kiinteistökehityspäällikkö Toni Lautala.

Tikkurila, joka on alueena kehittynyt yhdeksi Vantaan suosituimmista toimitilasijainneista, tarjoaa erinomaiset yhteydet Helsingin keskustaan, Helsinki-Vantaan lentokentälle ja muualle pääkaupunkiseudulle. Liikenneyhteydet paranevat suunnitellun Tikkurilan raitiotien valmistuessa, kun taas Jokiniemen tuleva kampusalue tuo alueelle lisää kävijöitä ja elämää.

Kiinteistö tavoittelee energiatehokkuusluokka A:ta sekä platinatason LEED-ympäristösertifikaattia. Energiatehokkuutta parantaa osaltaan ympäristöystävällisen maalämpöjärjestelmän käyttö. Talon katolle asennetaan uusiutuvaa energiaa tuottavat aurinkopaneelit. Rakentamisesta aiheutuva hiilijalanjälki pyritään minimoimaan, ja tavoitteena on myös täyttää EU-taksonomian vaatimukset.

Rakennuksessa on yhä vapaana 3 600 m2 toimistotilaa, joka voidaan vuokrata joko yhdelle tai useammalle yritykselle 800 neliömetrin kerrostiloina.

Sponda Oy

Lisätietoja:
Anita Riikonen, Brändi- ja viestintäpäällikkö
puh. 040 833 3804, anita.riikonen@sponda.fi

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Asiakaslähtöisillä ratkaisuilla ja korkealaatuisilla kiinteistöillä Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä, toimii vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä sekä tukemalla asiakkaitaan. www.sponda.fi.