• Julkaisut
  • Spondan rakennuttama Ratina toimistotalo harjakorkeudessa

Spondan rakennuttama Ratina toimistotalo harjakorkeudessa

Sponda Oyj                                                Lehdistötiedote                     19.9.2019 klo 10:00

Spondan rakennuttama Ratina toimistotalo harjakorkeudessa

Sponda rakennuttaa Tampereen keskustaan, Kauppakeskus Ratinan yhteyteen toimisto- ja liiketilakiinteistöä, joka tarjoaa noin 13 700 kerrosneliömetriä laadukasta toimitilaa erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä. Hatanpään valtatien ja Tampereen valtatien kulmassa, osoitteessa Vuolteenkatu 2 sijaitsevassa kiinteistössä juhlitaan tänään harjannostajaisia.

Toimitilakiinteistön näyttävä aulatila palvelee kaikkia talon asiakkaita. Talosta on myös suora kulkuyhteys sisäkautta Kauppakeskus Ratinan monipuolisiin palveluihin ja pysäköintitiloihin. Seitsemään kerrokseen nouseva Ratinan toimitalo näkyy pitkälle Tampereen vilkkaille sisääntulo- ja pääliikenneväylille. Keskeisen sijaintinsa ansiosta sinne on myös helppo saapua pyöräillen, kävellen, autolla ja julkisilla kulkuvälineillä.

 

Toimistotalo jo lähes täyteen vuokrattu

Kesällä 2020 valmistuva talo on jo lähes täyteen vuokrattu. Kohteen päävuokralaiseksi tuleva Elisa Oyj muuttaa Vuolteenkadun kiinteistöön toisesta Spondan omistamasta kiinteistöstä.

”Sponda on ollut vastuullinen ja yhteistyökykyinen kiinteistönomistaja ja toimitilakumppani, joten Ratinan kiinteistö oli meille turvallinen valinta. Teknologiayhtiönä haluamme olla edelläkävijä myös työskentelykulttuurin kehittämisessä ja tässä keskeinen merkitys on fyysisen työympäristön toimivuudella. Ratinan uudiskohde tarjoaa meille sekä uusinta talotekniikkaa että älykkäitä ja muunneltavia toimitilaratkaisuja”, Elisan toimitilapäällikkö Ari Saarinen kertoo.

”Työympäristön muutos tarkoittaa meillä sekä sosiaalisen, fyysisen että digitaalisen työympäristön kehittämistä. Pyrimme siihen, että tilat pystyvät motivoimaan ja yllättämään henkilöstöä myös normaalissa arjessa”, Saarinen jatkaa.

”Ratinan toimitalon tilat suunnitellaan asiakkaiden tarpeiden pohjalta, jolloin ne tukevat asiakkaidemme liiketoimintaa parhaalla tavalla. Olemme iloisia, että voimme tarjota vuokralaisimmelle tilat, joissa he voivat kehittää työskentelykulttuuriaan ja luoda motivoivan työympäristön henkilöstölleen”, kiinteistöhankkeesta vastaava Spondan projektipäällikkö Jani-Matti Kilpeläinen toteaa.

Ratinan toimistotalossa kiinnitetään erityistä huomiota energiatehokkuutta ja ympäristöä säästäviin ratkaisuihin. Kohteelle haetaan kansainvälistä LEED Gold -ympäristösertifikaattia, ja valmistuessaan kiinteistö liitetään mukaan Spondan Energiatehokkuusohjelmaan, jossa Sponda tavoittelee energiasäästöjä yhdessä asiakkaidensa kanssa.

Sponda Oyj

Lisätietoja: Jani-Matti Kilpeläinen, projektipäällikkö, 040 681 5852, jani-matti.kilpelainen@sponda.fi

Spondan Ratinan toimiston esittely