• Julkaisut
  • Spondan loppuvuodesta valmistuva uudishanke Tikkurilan keskustassa täyteen vuokrattu

Spondan loppuvuodesta valmistuva uudishanke Tikkurilan keskustassa täyteen vuokrattu

Sponda Oy                              Lehdistötiedote                                          6.6.2024 klo 9:30

Spondan loppuvuodesta valmistuva uudishanke Tikkurilan keskustassa täyteen vuokrattu

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oy:n Vantaan Tikkurilaan, osoitteeseen Lauri Korpisen katu 9 rakennuttama, 20 000 neliön toimistotalo on vuokrattu täyteen. Vuodenvaihteessa valmistuvan uudisrakennuksen keskeinen sijainti Tikkurilan juna-aseman läheisyydessä, talon huippuvastuulliset energiaratkaisut sekä Tikkurilan erinomaiset palvelut ovat houkuttaneet vuokralaisia korkealaatuiseen toimitaloon. Talon uusin tulija on Vantaan kaupungin kaupunkiympäristön toimiala.

Vantaan kaupungin kaupunkiympäristön toimialan käyttöön tulee lähes 3 700 neliötä toimialan noin 480 henkilön muuttaessa rakennukseen tammikuussa 2025. Talon päävuokralainen Valmet on aiemmin ilmoittanut siirtävänsä noin 800 työntekijää rakenteilla olevaan uuteen toimistoonsa Lauri Korpisen kadulle. Lisäksi kiinteistöön avataan Lidlin myymälä vuonna 2025.

”Lauri Korpisen katu 9:n toimitalo vankistaa Tikkurilan asemaa vireänä työpaikkakeskittymänä. Olen iloinen, että tällainen toimitilahanke toteutuu Tikkurilan keskeiselle paraatipaikalle radan ja tulevan ratikan reitin varteen, sekä tietysti innoissani siitä, että toimialamme toimistotyötä tekevä henkilöstö pääsee työskentelemään näissä nykyaikaisissa tiloissa. Tällä hetkellä olemme sijoittuneet useaan eri toimipisteeseen. Modernit tilat tukevat yhdessä tekemistä yli yksikkörajojen, ja toisaalta tarjoavat rauhallisia vetäytymistiloja keskittymistä vaativiin tehtäviin. Tarpeemme on otettu suunnittelussa huomioon kiitettävällä tavalla, vaikka talon rakentaminen oli jo pitkällä, kun teimme muuttopäätöksen”, kertoo Vantaan kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtaja Tero Anttila.

”Yritykset haluavat nykyään enenevässä määrin panostaa vastuullisiin ja viihtyisiin toimitiloihin, jotka houkuttavat henkilökuntaa toimistoille. Tikkurilan uudisrakennuksemme tilojen onnistunut vuokraus on osoitus siitä, että keskeisillä paikoilla sijaitseville, korkealaatuisille, energiatehokkaille ja muunneltaville toimitiloille on vahvaa kysyntää. Odotan innolla, että voin toivottaa Vantaan kaupungin kaupunkiympäristön toimialan lämpimästi tervetulleeksi uudelle toimistolleen”, Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal sanoo.

Keskeisellä paikalla sijaitsevaa, huippuvastuullista toimitilaa

Tikkurilan juna-aseman ja kauppakeskus Dixin välittömään läheisyyteen valmistuvassa rakennuksessa työskentelevien arkea tukevat talon monipuoliset palvelut, kuten lounasravintola, suuri pyöräparkki ja sen yhteydessä olevat sosiaalitilat sekä parkkihalli sähköautojen latauspisteineen.

Kiinteistö tavoittelee energiatehokkuusluokka A:ta sekä platinatason LEED-ympäristösertifikaattia. Talon katolle asennetaan uusiutuvaa energiaa tuottavat aurinkopaneelit ja sen pihalle tulee luonnon monimuotoisuutta tukevaa istutusta. Kiinteistön energiatehokkuutta parantaa myös ympäristöystävällisen maalämpöjärjestelmän käyttö. Kiinteistön suunnittelussa on panostettu sisäilman korkeaan laatuun. Tavoitteena on myös täyttää EU-taksonomian vaatimukset.

Sponda Oy

Lisäkuvia voi ladata linkin takaa.

Lisätietoja:

Anita Riikonen, Brändi- ja viestintäpäällikkö
puh. 040 833 3804, anita.riikonen@sponda.fi

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Asiakaslähtöisillä ratkaisuilla ja korkealaatuisilla kiinteistöillä Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä, toimii vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä sekä tukemalla asiakkaitaan. www.sponda.fi.