• Julkaisut
  • Spondan liiketilalle Oulussa Gold-tason LEED®-sertifikaatti

Spondan liiketilalle Oulussa Gold-tason LEED®-sertifikaatti

Sponda Oyj           
Lehdistötiedote      
26.5.2016 klo 10:00

Spondan liiketilalle Oulussa Gold-tason LEED®-sertifikaatti

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj:n omistamalle, keväällä 2016 valmistuneelle kiinteistölle on myönnetty LEED® Gold -ympäristösertifikaatti. Oulussa, osoitteessa Alasintie 8 sijaitsevan liiketilan vuokralaisina ovat urheilukauppa XXL ja ravintola Subway.

LEED®-sertifiointi on yksi tunnetuimmista kansainvälisistä rakennusten ympäristöluokituksista, joka tähtää rakentamisen ja rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen sekä terveellisempien työympäristöjen kehittämiseen.

Sijainnista ja energiatehokkuudesta korkeat pisteet

LEED® Gold on ympäristöjärjestelmän toiseksi korkein taso. Alasintien 4 500 bruttoneliön kiinteistö täyttää sertifioinnin kriteerit selkeästi. Jo kiinteistön suunnittelussa ja rakentamisessa korostuivat energiatehokkuus ja ympäristöä säästävät ratkaisut. Liiketila sai sertifioinnissa erityisen hyvän arvion tehokkaasta energian käytöstä sekä sijainnista.

Kiinteistön sijainti on erinomainen, sillä se on hyvin saavutettavissa niin julkisella liikenteellä kuin omalla autolla kulkeville. Suunnittelussa otettiin huomioon myös Oulu pyöräilykaupunkina, ja niinpä kiinteistön edustalta on varattu parkkipaikat yli 80 polkupyörälle.

Energiatehokkuudessa on panostettu valaistukseen sekä alueelliseen ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmään. Rakennuksen käyttöönoton jälkeen energiakulutuksia seurataan kuukausitasolla osana Spondan energiatehokkuusohjelmaa.

”Kiinteistön saama Gold-tason sertifikaatti on hieno tunnustus. Sertifiointi sujui erinomaisessa yhteistyössä suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja konsulttien välillä hankkeen aikana”, sanoo Spondan projektipäällikkö Hannu Hirvensalo. Spondan apuna sertifiointihankkeessa toimi Green Building Partners Oy.

Sponda Oyj

Lisätietoja: Hanna Duraku, ympäristövastuupäällikkö, puh. 050 483 9735

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,7 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.