• Julkaisut
  • Spondan Lassilaan rakennuttama toimistotalo harjakorkeudessa

Spondan Lassilaan rakennuttama toimistotalo harjakorkeudessa

Sponda Oyj                
Lehdistötiedote        
13.02.2015 klo 10:00

Spondan Lassilaan rakennuttama toimistotalo harjakorkeudessa

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj rakennuttaa toimistotalo Estradin Helsingin Lassilaan, Suomen vilkkaimmin liikennöityjen tieosuuksien äärelle – Kehä 1:n ja Hämeenlinnanväylän varrelle. Osoitteeseen Aku Korhosentie 8 rakenteilla olevan toimistotalon päävuokralainen on Kone Hissit Oy. Pinta-alaltaan noin 5 700 neliömetrin toimistotalon rakentaminen käynnistyi kesäkuussa 2014, ja tänään työmaalla juhlitaan harjannostajaisia.

– Tiukassa markkinatilanteessa olemme onnistuneet tarjoamaan asiakkaillemme kilpailukykyisiä toimitilaratkaisuja ja käynnistämään toimitilahankkeita tavoitteidemme mukaisesti. Ilmalassa ja Lassilassa käynnissä olevat uudishankkeemme muodostavat merkittävän osan Helsingissä käynnissä olevista, harvoista uudishankkeista, kertoo Spondan toimitusjohtaja Kari Inkinen.

Tavoitteena Platinum LEED®-ympäristösertifikaatti

Spondan yksi strategisista painopistealueista on ympäristövastuu, joka korostuu yhtiön kiinteistökehitystoiminnassa sekä kiinteistöjen hoidossa ja kunnossapidossa. Toimistotalo Estradin suunnittelussa ja rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen ja ympäristöä säästäviin ratkaisuihin. Esimerkkinä tästä on aurinkopaneelien avulla tuotetun uusiutuvan energian käyttö jo rakennusvaiheessa.

Rakennukselle haetaan Platinum LEED®-ympäristösertifikaattia, joka on LEED®-ympäristöluokituksen korkein taso. Kansainvälinen ympäristöluokitus tähtää rakentamisen ja rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen sekä terveellisempien työympäristöjen kehittämiseen.

Valmistuessaan talo liitetään Spondan Energiatehokkuusohjelmaan, jonka avulla Sponda hakee energiasäästöjä yhdessä asiakkaidensa kanssa. Kone Hissit Oy on myös sitoutunut Spondan Ympäristökumppanuusohjelmaan, jolla pyritään vähentämään energiankulutuksen lisäksi myös muuta kiinteistön käytöstä aiheutuvaa ympäristökuormitusta vuokranantajan ja vuokralaisen tiiviissä yhteistyössä.

Moderni ja monikäyttöinen toimistotalo

Toimistotalon tilojen suunnittelussa on huomioitu käyttäjien erikoistarpeet. Sponda on toteuttanut yhdessä Kone Hissit Oy:n kanssa toimistotaloon virtuaaliaulan, josta haetaan kokemuksia myös muihin Spondan omistamiin kiinteistöihin. Hisseihin asennetaan Koneen moderni kohdeohjausjärjestelmä, joka lyhentää hissin odotus- ja matkustusaikoja.

Seuraavaksi toimistotalossa jatkuvat kerrosten sisätyöt sekä vesikattotyöt. Talon on määrä valmistua 30.6.2015.

Sponda Oyj

Lisätietoja: Veli-Pekka Tanhuanpää, liiketoimintajohtaja, Kiinteistökehitys, puh. 040 700 9646

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,1 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.