• Julkaisut
  • Spondan kiinteistölle Tikkurilassa Gold-tason LEED®-sertifikaatti

Spondan kiinteistölle Tikkurilassa Gold-tason LEED®-sertifikaatti

Sponda Oyj                                               
Lehdistötiedote                                          
4.6.2018 klo 10:30

Spondan kiinteistölle Tikkurilassa Gold-tason LEED®-sertifikaatti

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj:n rakennuttamalle Väritehtaankatu 8 -toimisto- ja liiketilakiinteistölle on myönnetty LEED® Gold-ympäristösertifikaatti. Huoneistoalaltaan noin 11 200 neliöstä koostuva kiinteistö sijaitsee Tikkurilan keskustassa, Kauppakeskus Dixin ja matkakeskuksen yhteydessä.

Väritehtaankatu 8 saavutti erinomaiset pisteet sijainti- ja aluetehokkuuden kategoriassa. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Väritehtaankatu 8 on helposti saavutettavissa eri kulkuvälineillä, ja kiinteistöä ympäröi runsas palvelutarjonta. Kohteessa on noin 270 polkupyöräpaikkaa, sähköautojen latauspaikkoja ja etuoikeutetut pysäköintipaikat vähäpäästöisille autoille. Lisäksi kiinteistössä on panostettu tilojen vesi- ja energiatehokkuuteen muun muassa pienivirtaamaisilla vesikalusteilla, tehokkaalla lämmöntalteenotolla, hyvällä rakenteiden eristävyydellä sekä energiatehokkaita valaisimia hyödyntämällä.

”LEED Gold -tason sertifiointi on hieno tunnustus Väritehtaankadun energiatehokkuuden eteen tehdystä työstä. Kiinteistö on suunniteltu energiatehokkuudeltaan ja sisäympäristön viihtyisyydeltään huipputasolle, mikä on tänä päivänä yhä tärkeämpää tiloja etsiville asiakkaille”, Spondan Vastuullisuuspäällikkö Hannamari Koivula toteaa.

LEED®-sertifiointi (Leadership in Energy and Environmental Design) on yksi tunnetuimmista kansainvälisistä rakennusten ympäristöluokituksista, joka tähtää rakentamisen ja rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen sekä terveellisempien työympäristöjen kehittämiseen. LEED® ympäristöluokituksen myöntää U.S. Green Building Council (USGBC). Kiinteistön sertifiointiprosessista ja auditoinnista vastasi Green Building Partners Oy.

Sponda hakee kansainvälistä LEED® tai BREEAM® ympäristösertifiointia kaikille uudisrakennuksille sekä merkittäville peruskorjauskohteille. Lisäksi kiinteistöille haetaan käytönaikaisia In-Use sertifiointeja. Spondalla on tällä hetkellä 18 sertifioitua kiinteistöä sekä useita käynnissä olevia sertifiointiprojekteja.

Sponda Oyj 


Lisätietoja: Hannamari Koivula, Vastuullisuuspäällikkö, p. 040 581 9921

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,9 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.