• Julkaisut
  • Spondan kiinteistölle Suomen ensimmäinen toimistotalon BREEAM® In-Use Excellent -sertifikaatti

Spondan kiinteistölle Suomen ensimmäinen toimistotalon BREEAM® In-Use Excellent -sertifikaatti

Sponda Oyj                                               
Lehdistötiedote                    
15.5. 2018 klo 09:00

Spondan kiinteistölle Suomen ensimmäinen toimistotalon BREEAM In-Use Excellent -sertifikaatti

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj:n omistama kiinteistö Ruoholahdessa on saavuttanut ensimmäisenä toimistotalona Suomessa BREEAM® In-Use -ympäristösertifioinnin Excellent-tason. Vuonna 2008 valmistunut Ruoholahden Tähti -toimistokiinteistö sijaitsee keskeisellä paikalla Ruoholahden vilkkaassa liike-elämän keskuksessa.

Ruoholahden Tähden BREEAM® In-Use ympäristösertifikaatti nostettiin Excellent-tasolle kiinteistön määräaikaisauditoinnissa huhtikuussa. Excellent-tasolle Suomessa on tähän mennessä yltänyt vain kauppakeskuksia, mutta toimistokiinteistöt eivät aiemmin tasoa saavuttaneet. Ruoholahden Tähti oli jo vuonna 2015 saavuttanut BREEAM® In-Use ympäristösertifioinnin Very Good -tason.

”Ruoholahden Tähdessä olemme tehneet pitkään töitä kiinteistön ympäristövaikutusten minimoimiseksi yhteistyössä sekä asiakkaidemme että kiinteistön ylläpito-organisaation kanssa. Erityistä huomiota on kiinnitetty tilojen energiatehokkuuteen, valaistukseen, veden kulutuksen pienentämiseen sekä turvallisuuteen. Myös kiinteistön nykyaikainen tekniikka ja hyvä sijainti julkisen liikenteen ja palveluiden lähellä loivat perustan hienolle tulokselle”, Spondan aluepäällikkö Petteri Säntti kertoo.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) In-Use on kansainvälinen rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, joka tähtää rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen sekä terveellisempien työympäristöjen kehittämiseen. Sertifioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa kiinteistön sisäolosuhteisiin sekä energiatehokkuuteen. Ruoholahden Tähdessä sertifioinnin kohteena oli itse toimitilarakennus. Kiinteistön sertifiointiprosessista ja auditoinnista vastasi Green Building Partners Oy.

Spondalla on tällä hetkellä 16 kansainvälisen ympäristösertifioinnin saavuttanutta kiinteistöä. Sponda hakee LEED® tai BREEAM® ympäristösertifiointia kaikille uudisrakennuksille sekä merkittäville peruskorjauskohteille. Lisäksi kiinteistöille haetaan käytönaikaisia In-Use sertifiointeja.

Sponda Oyj 


Lisätietoja:     Petteri Säntti, Aluepäällikkö, p. 040 764 3927
                      Hannamari Koivula, Vastuullisuuspäällikkö, p. 040 581 9921

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,9 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.

Release attachment: