• Julkaisut
  • Spondan kauppakeskus Zeppelinille BREEAM-ympäristösertifikaatti

Spondan kauppakeskus Zeppelinille BREEAM-ympäristösertifikaatti

Sponda Oyj                                               
Lehdistötiedote                    
12.12.2017 klo 10:30

Spondan kauppakeskus Zeppelinille BREEAM-ympäristösertifikaatti

Kempeleessä sijaitsevalle kauppakeskus Zeppelinille on myönnetty BREEAM In-Use Very Good -tason ympäristösertifikaatti. Sertifiointi koskee kiinteistön teknisiä ominaisuuksia sekä ylläpitoa.

”Zeppelin on perinteinen kauppapaikka, joka kehittyy jatkuvasti kun uusia toimijoita tulee kauppakeskukseen. Uudistamisessa pyritään aina huomioimaan myös energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Ympäristöasiat ovat Zeppelinin arjessa läsnä myös liikkeiden omassa toiminnassa. Tämä näkyy monipuolisena jätteiden lajitteluna ja mm. kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin yhteisiin kierrätyspäiviin osallistumisena ”, kertoo Zeppelinin kauppakeskuspäällikkö Veli-Pekka Mäkinen.

Zeppelin on Pohjois-Suomen suurin kauppakeskus, joka sijaitsee Kempeleessä, 10 minuuttia Oulun keskustasta etelään. Vuonna 1992 rakennettu Zeppelin on Oulun eteläisen alueen vilkas palveluiden keskus, jonka uusin laajennus valmistui 2011. Zeppelinissä vierailee vuosittain yli 3,5 miljoonaa kävijää.

Zeppelinin BREEAM-sertifioinnin ohjaamisesta ja auditoinnista vastasi Green Building Partners. Sponda on linjannut, että kaikille yhtiön uudisrakennuksille sekä merkittäville peruskorjauskohteille haetaan kansainvälistä LEED® tai BREEAM® -ympäristöluokitusta. Lisäksi vuosittain haetaan käytön aikaisia In-Use-ympäristösertifiointeja. Spondalla on tällä hetkellä 16 ympäristösertifioitua kiinteistöä ja useita käynnissä olevia sertifiointihankkeita.

”Panostamme Spondalla kiinteistöjen ympäristösertifiointeihin, sillä on tärkeää että päivittäinen työmme kiinteistöjen ympäristövaikutusten vähentämiseksi voidaan todentaa ulkopuolisen tahon toimesta. Zeppelinissä olemme esimerkiksi ottaneet käyttöön energiatehokkaampaa kiinteistötekniikkaa ja vähän kuluttavia vesikalusteita. Spondalla on käynnissä useita kiinteistöjen sertifiointiprojekteja, joilla tavoitellaan konkreettista, läpinäkyvää ja avointa tapaa parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta sekä helpottaa siitä viestimistä asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme”, kertoo Spondan ympäristövastuupäällikkö Hannamari Koivula.

Sponda Oyj 


Lisätietoja: Hannamari Koivula, ympäristövastuupäällikkö, 040 581 9921
                  Veli-Pekka Mäkinen, kauppakeskuspäällikkö, 040 543 0972

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,9 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.