• Julkaisut
  • Spondan Kauppakeskus Forum nosti BREEAM-ympäristösertifikaattinsa Very Good -tasolle

Spondan Kauppakeskus Forum nosti BREEAM-ympäristösertifikaattinsa Very Good -tasolle

Sponda Oyj                                               
Lehdistötiedote                    
15.11.2018 klo 10:00

Spondan Kauppakeskus Forum nosti BREEAM-ympäristösertifikaattinsa Very Good -tasolle

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevalle, Spondan omistamalle Kauppakeskus Forumille on myönnetty BREEAM In-Use Very Good -tason ympäristösertifikaatti. Sertifiointi koskee koko Forum-korttelin liike- ja toimistotilojen teknisiä ominaisuuksia sekä ylläpitoa. Forum nosti sertifikaattinsa arviointitasoa vuodesta 2016 kahdella tasolla.

”Sertifikaattitason nostaminen on meille todella hieno saavutus, josta olemme valtavan ylpeitä. Forum on Helsingin keskustan tunnetuin kauppakeskus, jolla on pitkä historia, ja on hienoa, että pärjäämme myös ympäristöasioissa näin erinomaisesti. Suuri kiitos tuloksesta kuuluu vuokralaisillemme, joiden kanssa olemme yhteistyössä onnistuneet parantamaan jätteiden kierrätysastetta ja pienentämään energiankulutusta kauppakeskuksessa”, Forumin kauppakeskuspäällikkö Katja Hatakka kertoo.

Forumin erinomaisen tuloksen taustalla ovat muun muassa kiinteistön hyvä energiatehokkuus ja kattavat energiatehokkuustoimenpiteet, erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet ja palvelut, ylläpidon prosessien aktiivinen kehittäminen sekä kattava ympäristöpolitiikka tavoitteineen ja toimenpiteineen. Vuokralaisia on myös aktiivisesti informoitu energiatehokkuudesta ja konkreettisesti avustettu jätteiden kierrätyksessä. Hihat käärittiin esimerkiksi kiinteistön lastauslaitureilla, missä L&T:n ympäristökoordinaattori on ollut opastamassa vuokralaisia jätteiden lajittelussa. Jätteiden kierrätysaste ollaankin saatu erinomaisella vuokralais- ja palveluntuottajayhteistyöllä nostettua edellisvuosien tasosta yli 20 prosentilla. Jätteiden hyötykäyttöaste Forumissa on 100 prosenttia, mihin lasketaan myös energiahyödyntäminen.

”Teemme paljon töitä vastuullisuuden eteen, ja haluamme lisätä tietoutta myös Forumin kävijöiden keskuudessa. Jatkossa tulemme kertomaan vastuullisuudestamme Forumissa asioiville asiakkaille tarkoitetun uuden mobiilisovelluksen, Forumin Appin välityksellä sekä mm. kauppakeskuksen uutiskirjeessä. Lisäksi osallistumme tänäkin vuonna valtakunnalliseen Joulupuu-keräykseen, jossa kerätään joululahjoja haastavissa tilanteissa eläville lapsille. Kauppakeskus Forum on Joulupuun Helsingin alueen virallinen lahjojen keräyspiste”, Hatakka kertoo. Joulupuu-keräys on Forumissa 13.-16.12.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) In-Use on kansainvälinen rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, joka tähtää rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen sekä terveellisempien työympäristöjen kehittämiseen. Sertifioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa kiinteistön sisäolosuhteisiin sekä energiatehokkuuteen. Forumin sertifiointiprosessista ja auditoinnista vastasi Green Building Partners Oy.

Sponda hakee kansainvälistä LEED® tai BREEAM® -ympäristösertifiointia kaikille uudisrakennuksille sekä merkittäville peruskorjauskohteille. Lisäksi kiinteistöille haetaan käytönaikaisia In-Use sertifiointeja. Spondalla on tällä hetkellä 18 sertifioitua kiinteistöä sekä useita käynnissä olevia sertifiointiprojekteja.
Sponda Oyj


Lisätietoja:
Pirkko Airaksinen, vastuullisuuspäällikkö, p. +358 40 922 4220
Katja Hatakka, kauppakeskuspäällikkö, p. +358 40 152 1597

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 4,0 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.

Release attachment: