• Julkaisut
  • Spondan Estradi-toimistotalolle Platina-tason LEED-sertifikaatti

Spondan Estradi-toimistotalolle Platina-tason LEED-sertifikaatti

Sponda Oyj                
Lehdistötiedote      
6.10.2015 klo 10:30

Spondan Estradi-toimistotalolle Platina-tason LEED-sertifikaatti

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj:n omistamalle, keväällä 2015 valmistuneelle Estradi-toimistotalolle on myönnetty LEED® Platina -ympäristösertifikaatti. Helsingin Lassilassa, osoitteessa Aku Korhosentie 8 sijaitsevan toimistotalon päävuokralainen on Kone Hissit Oy.

LEED®-sertifiointi on yksi tunnetuimmista kansainvälisistä rakennusten ympäristöluokituksista, joka tähtää rakentamisen ja rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen sekä terveellisempien työympäristöjen kehittämiseen.

Energiatehokkuudesta ja sijainnista korkeat pisteet

LEED®-platina on ympäristöjärjestelmän korkein taso. Estradi täyttää sertifioinnin kriteerit selkeästi. Jo     toimistotalon suunnittelussa ja rakentamisessa korostuivat energiatehokkuus ja ympäristöä säästävät ratkaisut. Estradin noin 5 700 bruttoneliön rakennus sai sertifioinnissa erityisen hyvän arvion tehokkaasta energian käytöstä sekä sijainnista.

Toimistotalon katolla on aurinkosähköpaneelit, jotka tuottavat kiinteistöön energiaa. Aurinkopaneelien lisäksi kattopinnoilla on käytetty aurinkosäteilyä heijastavaa kermiä. Työtiloissa on käytössä ARE Sensus
-talotekniikkajärjestelmä, jossa lämmitys ja jäähdytys hoituvat säteilytekniikkaan perustuvalla Sensus-paneelilla. Energiatehokkuuden lisäksi järjestelmä takaa tilojen käyttäjille miellyttävän sisäilmaston vähentämällä jäähdytetyissä rakennuksissa koettuja veto-ongelmia.

Estradin sijainti on erinomainen julkisten kulkuvälineiden käyttöä ajatellen. Kiinteistön edustalta on varattu parhaat parkkipaikat vähäpäästöisille autoille sekä polkupyörille ja kävelymatkan etäisyydellä löytyvät kattavat palvelut.

Kiinteistössä ei ole unohdettu talon käyttäjiä, sillä ympäristöasioista tiedotetaan muun muassa hissikorien näyttöjärjestelmällä. Kiinteistön kaikki vuokralaiset ovat tervetulleita Spondan ympäristökumppanuusohjelmaan.

”Estradi-kiinteistön saama platina-tason sertifikaatti on hieno tunnustus ja samalla hyvä lähtökohta yhteistoiminnalle käyttäjien kanssa uusissa toimitiloissa”, sanoo Spondan ympäristövastuupäällikkö Hanna Duraku ja jatkaa: ”rakennusvaiheen energiatehokkaat ratkaisut ja ympäristöyhteistyö käyttäjien kanssa pitävät kulut kurissa myös kiinteistön käytön aikana”.

LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälisesti tunnettu ja laajasti käytössä oleva rakennusten ympäristöluokitus, jonka myöntää U.S. Green Building Council (USGBC). Sertifioinnissa rakennusprojektia arvioidaan kuudella eri kriteerillä: kestävä maankäyttö, tehokas vedenkäyttö, energian käyttö, materiaalien valinta ja kierrätys sekä sisäilman olosuhteet ja innovaatiot suunnitteluprosessissa. Estradin sertifioinnissa Spondaa avusti L-Arkkitehdit Oy ja arvioinnin teki puolueeton kolmas osapuoli, Green Building Certification Institute.

Sponda Oyj

Lisätietoja: Hanna Duraku, ympäristövastuupäällikkö, puh. 050 483 9735

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,1 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.