• Julkaisut
  • Spondan Citycenter-kauppakeskus Helsingin ytimessä uudistuu entistä viihtyisämmäksi

Spondan Citycenter-kauppakeskus Helsingin ytimessä uudistuu entistä viihtyisämmäksi

Sponda Oy                Lehdistötiedote                               14.2.2022 klo 9.30

Spondan Citycenter-kauppakeskus Helsingin ytimessä uudistuu entistä viihtyisämmäksi

 Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda uudistaa tänä vuonna Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Citycenter-kauppakeskuksen viihtyisyyttä lisäämällä tilojen valoisuutta ja päivittämällä kauppakeskuksen ilmettä. Myös tilojen toimivuutta ja Citycenterin tarjontaa kehitetään palvelemaan entistä paremmin kauppakeskuksen asiakkaita sekä siellä toimivien liikkeiden tarpeita.

Kauppakeskuksen yleisiä tiloja päivitetään kolmessa kerroksessa muun muassa uusimalla alakatot mahdollistaen tiloihin aiempaa enemmän vapaata korkeutta, lisäämällä valaistusta ja uudistamalla lattiapintoja. Uudistuksessa hyödynnetään kiinteistön rakennusajankohdalle tyypillisiä materiaaleja – messinkiä, puuta ja betonipintaa – rikastamalla niitä tehosteväreillä ja hillityllä mustalla liikkeiden julkisivuissa.

”Haluamme uudistaa Citycenteriä kaikkien kaupunkilaisten ja keskustassa vierailevien ostos-, oleskelu- ja viihtymispaikkana. Nyt käynnissä oleva uudistus on jatkoa vuonna 2019 toteutetulle K1-kerroksen uudistukselle, jossa visuaalista ilmettä kehitettiin rakennuksen omaleimaisuutta ja historiaa kunnioittaen. Tällä kertaa päivitämme koko kauppakeskuksen ilmeen yhdenmukaiseksi ja kehitämme asiakaskokemusta sen kaikissa kerroksissa. Ilmeuudistuksen lisäksi pyrimme jatkuvasti kehittämään Citycenteriä tuomalla sinne uusia mielenkiintoisia brändejä ja elämyksellisiä palveluja, joita asiakkaamme arvostavat. Citycenteriä uudistamalla ja elävöittämällä kehitämme samalla ydinkeskustan vetovoimaisuutta”, kommentoi Kirsi Kemppainen, Spondan Head of Shopping Centres and Marketing.

Hanke käynnistyi joulukuussa 2021 uusien korkealaatuisten asiakas-wc-tilojen rakentamisella kauppakeskuksen toisen kerroksen suosittuun ravintolakeskittymään, jossa ne palvelevat paremmin kerroksen lukuisten ravintoloiden asiakkaita. Uudistushanke valmistuu syksyllä 2022.

LUX Helsinki ja Muumi-hahmot tuovat elämyksellisyyttä Citycenteriin

Citycenterin kevätkausi käynnistyi näyttävästi LUX Helsinki -valofestivaalilla, kun valotaitelija Otso Vartiaisen BLING THE ROOF -taideteos valaisi kauppakeskuksen katon monesta eri suunnasta. Myöhemmin keväällä Digital Nature tuo interaktiivisen taidekokonaisuuden yhteydessä Muumi-hahmot Citycenteriin. Kävijät pääsevät tutustumaan hahmojen maailmaan animaation ja digitaalisten toteutusten kautta. Mukaansatempaava näyttely on ensimmäinen laatuaan ja tuo uutta eloa ja houkuttavuutta Helsingin ydinkeskustaan, lisäten samalla Citycenterin bränditarjontaa.

Citycenter palvelee myös toimitila-asiakkaita, jotka arvostavat korkealaatuista toimistotilaa keskeisellä sijainnilla ja hyvillä palveluilla. Premium-tason Citycenter Offices -toimistotilojen uudistaminen aloitettiin vuonna 2019, ja Sponda jatkaa niiden päivittämistä vuokralaisasiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Vastuullisuus on olennainen osa Citycenterin toimintaa. Kaikki Spondan kauppakeskukset on ympäristösertifioitu BREEAM Very Good -tasolla, ja niissä panostetaan vahvasti energiatehokkuuteen sekä kierrätykseen. Kauppakeskusten sähkö tuotetaan Lakiakankaan tuulivoimapuistossa ja Citycenterin katolla oleva aurinkovoimala on tuottanut päästötöntä sähköä kauppakeskukseen syksystä 2021 lähtien.

Lisätietoja:

Anita Riikonen, markkinointi- ja brändipäällikkö
puh. 040 833 3804, anita.riikonen@sponda.fi

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä asiakaslähtöisillä ratkaisuilla, korkealaatuisilla kiinteistöillä sekä toimimalla vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä ja tukemalla asiakkaitaan. www.sponda.fi